Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 6 mai 2008 - Anul XIII, nr. 104 (3785)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Guvernul va anula majorarea salariilor unor funcţionari cerută de deputaţi PNL şi agreată de Băsescu

Marţi, 6 Mai 2008 (16:51:06)

Guvernul va anula majorarea salariilor cu 75% pentru angajaţii ministerelor Economiei şi Agriculturii care gestionează contribuţia financiară comunitară, propusă de trei deputaţi PNL, aprobată de Parlament şi promulgată de preşedintele Băsescu, pe motiv că nu există fondurile necesare.
  Deputaţii liberali Adrian Semcu, Ionel Palăr şi Ioan Hoban au iniţiat la începutul anului trecut o propunere legislativă prin care au cerut majorarea salariilor pentru angajaţii Ministerului Agriculturii şi cei ai Ministerului Finanţelor Publice (actualul Minister al Economiei şi Finanţelor - n.r.) din direcţiile de programare bugetară, de sinteză a politiciilor bugetare, contabilă şi de trezorerie, motivând că responsabilităţile acestora la administrarea fondurilor comunitare nerambursabile sunt "complexe".

Proiectul de lege a fost respins de Senat, în urmă cu un an, însă forul legislativ decizional a fost Camera Deputaţilor, care a acordat aviz favorabil iniţiativei legislative.

În primăvara anului trecut, Guvernul a transmis Camerei Deputaţilor punctul de vedere, în care arăta că nu susţine proiectul legislativ în forma prezentată, pe motiv că s-ar crea o discriminare între angajaţii celor două ministere.

Deputaţii au aprobat actul legislativ la jumătatea lunii martie 2008, proiectul fiind susţinut şi de membrii PNL pe motiv că trebuie stimulată activitatea de implementare şi de absorbţie a fondurilor europene.

"Şi noi, cei din Grupul Partidului Naţional-Liberal, vom susţine acest proiect de Lege privind modificarea Ordonanţei de Urgenţă 67/2006. De ce? Pentru că trebuie să stimulăm un pic activitatea aceasta de implementare şi de absorbţie a fondurilor europene şi lucrul acesta trebuie să-l facem rapid", a declarat deputatul PNL Nicolae Popa, conform stenogramei şedintei instituţiei în care a fost votat proiectul.

Propunerea legislativă a fost promulgată de preşedintele Traian Băsescu, la începutul lunii aprilie, prin decretul 436/2008, fiind publicată în Monitorul Oficial.

Conform Legii 80/2008 privind modificarea OUG 67/2006, creşterea salariilor cu 75% se va aplica şi în cazul personalului de la nivel judeţean şi local cu atribuţii în gestionarea asistenţei financiare comunitare din cadrul Ministerului Agriculturii.

La câteva zile de la publicare, oficialii Ministerului Economiei şi Finanţelor, au elaborat un proiect de ordonanţă de urgenţă prin care solicită Guvernului să abroge majorarea salariilor cu 75%, creştere care în 2008 ar necesita fonduri bugetare de 11,4 milioane de lei.

Potrivit notei de fundamentare a proiectului de act normativ, majorarea salariilor cu 75% reprezintă cheltuieli suplimentare pe anul 2008 de peste 11,4 milioane de lei, pentru care nu este asigurată sursa de finanţare.

"Pe de altă parte, aplicarea acestei prevederi ar avea un caracter discriminator faţă de personalul angajat în alte structuri organizatorice ale Ministerului Economiei şi Finanţelor, dar şi faţă de personalul altor ministere care nu beneficiază de salarii majorate cu 75%", se mai arată în nota de fundamentare.

Totodată, oficialii MEF explică necesitatea aprobării proiectului de act normativ în regim de urgenţă şi prin faptul că în acest an se impune adoptarea unei politici de restrângere a cheltuielilor bugetare şi "de abordare mai prudentă a deficitului bugetar" având în vedere atât presiunile şi riscurile asupra bugetului pe anul 2008, cât şi diversitatea acţiunilor cărora trebuie să li se asigure finanţare bugetară.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Guvernul va anula majorarea salariilor unor funcţionari cerută de deputaţi PNL şi agreată de Băsescu.
 Vizualizări articol: 480 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Guvernul va anula majorarea salariilor unor funcţionari cerută de deputaţi PNL şi agreată de Băsescu0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei