Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 6 mai 2008 - Anul XIII, nr. 104 (3785)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Primul volum din "Memoriile lui Saddam Hussein" va fi lansat la sfârşitul lui 2008

Marţi, 6 Mai 2008 (16:53:35)

 Primul din cele trei volume de "Memorii ale lui Saddam Hussein" va fi lansat la sfârşitul lui 2008, a indicat, marţi, avocatul defunctului dictator, Khalil Al-Doulaïmi, informează AFP.

  "Lucrăm zi şi noapte pentru a edita memoriile defunctului «raïs» (preşedinte, în limba arabă) irakian, pentru a publica la sfârşitul acestui an primul volum", a spus Khalil Al-Doulaïmi, şeful echipei de avocaţi care l-a apărat pe Saddam Hussein.

"Memoriile lui Saddam ocupă peste 2.000 de pagini: 400 au fost scrise de mână (de Hussein, n.r.), însă pentru restul a trebuit să scriem după dictare sau din amintiri, pentru că americanii ne interziceau adesea să ieşim din închisoare cu manuscrise ale lui Saddam", a adăugat acesta, precizând că l-a vizitat pe fostul preşedinte în închisoare de 144 de ori.

Avocatul a indicat că această carte va fi lungă, acoperind toată viaţa dictatorului, din copilărie până la ultimele sale zile. Editorii au decis împărţirea memoriilor în trei volume pentru ca acestea să fie mai uşor de citit.

Intervievat de AFP despre publicarea de către anumite jurnale a unor extrase din aceste memorii, Doulaïmi a acuzat "postul de televiziune american CNN, singurul care a prezentat ultimele minute din viaţa lui Saddam, din celula sa". Potrivit avocatului, "este posibil ca anumite fragmente să fi fost astfel filmate şi retranscrise ulterior".

Avocatul a mai spus că primul volum este constituit din relatările lui Saddam, al doilea din scrierile sale şi al treilea este dedicat procesului său.

"Saddam Hussein a spus întotdeauna că invazia americană în Irak nu a avut ca miză distrugerea regimului său, ci controlul asupra regiunii", a mai spus avocatul.

În ceea ce priveşte dezvăluirile recente din presa internaţională cu privire la faptul că fostul dictator se temea să nu se îmbolnăvească de SIDA în închisoare, Doulaïmi a spus că Saddam nu i-a vorbit niciodată despre "această maladie sau despre temerea sa". În acelaşi timp, avocatul a spus că fostul dictator era un maniac al curăţeniei, lucru binecunoscut, un exemplu fiind faptul că-şi spăla singur hainele, deşi avea la dispoziţie un soldat pentru aceste treburi.

Saddam Hussein a fost spânzurat pe 30 decembrie 2006, după ce a fost condamnat la moarte de un tribunal irakian pentru crime împotriva umanităţii, pentru că a comandat executarea a 148 de şiiţi ce locuiau în oraşul Doujailm, din nordul Bagdadului. Anterior, în 1982, el fusese subiectul unei tentative de asasinat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primul volum din "Memoriile lui Saddam Hussein" va fi lansat la sfârşitul lui 2008 .
 Vizualizări articol: 555 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Primul volum din "Memoriile lui Saddam Hussein" va fi lansat la sfârşitul lui 20080.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei