Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 6 mai 2008 - Anul XIII, nr. 104 (3785)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu a discutat cu prinţul Charles despre relaţiile bilaterale, agricultură şi culturi de biomasă

Marţi, 6 Mai 2008 (19:33:15)

Preşedintele Traian Băsescu s-a întâlnit, marţi, la Palatul Cotroceni, cu Alteţa Sa Regală Charles, Prinţ de Wales, cu care a discutat despre relaţiile bilaterale, agricultura ecologică şi riscul legat de creşterea culturilor de biomasă în detrimentul celor pentru hrană, informează Preşedinţia.
  Întâlnirea dintre şeful statului şi prinţul Charles a avut loc în debutul unei vizite private pe care moştenitorul coroanei regale britanice o efectuează în România, potrivit unui comunicat al Preşedinţiei remis agenţiei MEDIAFAX.

"Discuţiile au reliefat calitatea deosebită a relaţiilor bilaterale. Au fost schimbate opinii cu privire la agricultura ecologică şi securitatea alimentară, dezvoltarea rurală, protecţia mediului cu accent pe protecţia solului şi a pădurilor, precum şi legat de soluţiile integratoare de dezvoltare urbană, care acordă atenţie gestionării, reutilizării deşeurilor. De asemenea, a fost evocată buna cooperare economică dintre România şi Marea Britanie, şeful statului exprimând necesitatea atragerii de noi investiţii britanice în economia românească", se arată în comunicat.

În privinţa culturilor de biomasă, a căror importanţă este subliniată de nevoia diversificării resurselor energetice la nivel european, şeful statului a menţionat riscul pe care îl prezintă pentru securitatea alimentară o pondere disproporţionată rezervată acestora din suprafaţa agricolă a ţării, menţionează Preşedinţia.

"În opinia preşedintelui României, este momentul ca la nivel european să se elaboreze politici care să asigure echilibrul între domeniile energetic şi agroalimentar, în condiţiile unei utilizări judicioase a suprafeţei arabile şi a asigurării necesarului de hrană pentru populaţie la preţuri optime", se precizează în comunicat.

Şeful statului a remarcat "multitudinea de acţiuni în care Prinţul de Wales este implicat în România, în domenii precum dezvoltarea sustenabilă şi protecţia mediului, conservarea şi reabilitarea cetăţilor medievale, asistenţa socială pentru copiii orfani, adresând mulţumiri înaltului oaspete pentru sprijinul constant şi atenţia pe care o acordă ţării noastre", adaugă Preşedinţia.

Preşedintele Băsescu l-a aşteptat pe prinţul Charles în holul Palatului Cotroceni, iar înainte ca acesta să sosească, i-a întrebat râzând pe jurnaliştii, fotografii şi cameramanii prezenţi cu ce se ocupă, aceştia răspunzându-i că se ocupă cu luatul de imagini şi cerându-i şefului statului să nu stea cu spatele la ei, la care acesta a râs.

Traian Băsescu l-a întâmpinat apoi pe Prinţul Charles, cei doi dând mâna şi pozând pentru presă.

După aceea, preşedintele Traian Băsescu l-a invitat pe prinţul Charles în Salonul Ambasadorilor din Palatul Cotroceni, spunându-i acestuia că este o plăcere să se întâlnească la Bucureşti.

"Sper că nu v-am întrerupt", i-a spus prinţul Charles lui Traian Băsescu, la care acesta a răspuns că, din contră, este o plăcere să se reîntâlnească cu prinţul Charles, la trei ani de la întâlnirea avută la Londra.

"Nu, este o deosebită plăcere să ne întâlnim din nou, după ce acum doi ani ne-am întâlnit la Londra", i-a spus Băsescu Prinţului Charles, la care acesta i-a răspuns: "Doi ani?". Băsescu i-a răspuns amintind că la acea întâlnire, care a avut loc la Palatul Regal, au discutat despre Casa Regală a României.

Din partea Administraţiei prezidenţiale, protocolul întâlnirii a fost asigurat de Ion Pascu, revocat din funcţia de şef al compartimentului protocol la finele lunii aprilie pentru a deveni ambasador în Turcia.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu a discutat cu prinţul Charles despre relaţiile bilaterale, agricultură şi culturi de biomasă.
 Vizualizări articol: 921 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băsescu a discutat cu prinţul Charles despre relaţiile bilaterale, agricultură şi culturi de biomasă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei