Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 6 mai 2008 - Anul XIII, nr. 104 (3785)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

CE avertizează România privind avantajarea acţionarilor locali la plata impozitelor pe dividende

Marţi, 6 Mai 2008 (16:50:16)

Comisia Europeană (CE) a transmis României o scrisoare de somare, reprezentând prima etapă a procedurii privind încălcarea dreptului comunitar, referitoare la perceperea unor impozite mai mari pe dividendele plătite în afara ţării faţă de cele achitate de acţionarii rezidenţi.
  "Scrisoarea (...) se referă la impozitarea dividendelor plătite către societăţi cu reşedinţa în alte state UE sau în ţări SEE/AELS (Spaţiul Economic European/Asociaţia Europeană a Liberului Schimb, n.r.). Dividendele acţionarilor interni care deţin sub 15% din acţiuni se taxează la sursă cu un impozit final de 10%. Acelaşi impozit însă se ridică la 16%, dacă acţionarul este nerezident. Procentul poate fi mai mic pentru acţionarii din ţări cu care România are acorduri fiscale bilaterale", se arată într-un comunicat al Comisiei.

Pentru acţionarii care deţin cel puţin 15% din acţiuni, dividendele interne sunt scutite de taxe. România percepe, în schimb, 10% impozit final reţinut la sursă, în cazul în care societăţile care încasează dividendele au sediul în Norvegia, şi 16%, dacă dividendele revin unor societăţi din alte state din Spaţiul Economic European sau Asociaţia Europeană a Liberului Schimb, notează Comisia.

O scrisoare de somare a fost transmisă şi Bulgariei, căreia CE îi solicită informaţii privind normele de supraimpozitare a dividendelor plătite din afară comparativ cu cele plătite pe plan intern.

În plus, CE a trimis Spaniei şi Portugaliei avize motivate, reprezentând cea de-a doua etapă a procedurii privind încălcarea dreptului comunitar, cu privire la normele pe baza cărora aceste ţăriimpozitează dividendele plătite fondurilor de pensii străine mai mult decât pe cele plătite fondurilor autohtone.

"Cele patru state membre au fost solicitate să răspundă în termen de două luni. În acelaşi timp, Comisia a închis acţiunea împotriva Luxemburgului în privinţa impozitelor mai mari pedividendele plătite societăţilor din alte ţări, întrucât Marele Ducat a eliminat această măsură discriminatorie", se spune în comunicat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului CE avertizează România privind avantajarea acţionarilor locali la plata impozitelor pe dividende.
 Vizualizări articol: 504 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
CE avertizează România privind avantajarea acţionarilor locali la plata impozitelor pe dividende0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei