Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 6 mai 2008 - Anul XIII, nr. 104 (3785)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Porumboiu: Sunt satisfăcut, s-a luat o decizie dreaptă

Marţi, 6 Mai 2008 (19:28:16)

Finanţatorul grupării FC Vaslui, Adrian Porumboiu, a declarat, marţi, la televiziunea Sport.ro, că este satisfăcut de decizia Comisiei de Apel de a acorda victoria vasluienilor la masa verde în meciul cu Oţelul Galaţi, din etapa a XXIII-a, însă hotărârea vine mai târziu decât ar fi trebuit.
  "Cred că sunt satisfăcut. S-a luat o decizie dreaptă. Dar vine târziu această decizie dreaptă. Schimbă clasamentul radical, dar clasamentul trebuia să se schimbe mai de mult şi dacă noi aveam cele două puncte care în mod neregulamentar nu au fost acordate la timpul respectiv, erau altele datele problemei. Acum, doar mă încearcă un sentiment amestecat. Şi după nu ştiu câte etape e târziu, dar mai bine mai târziu decât niciodată o decizie dreaptă", a spus Adrian Porumboiu, la Sport.ro.

Porumboiu crede că decizia de a acorda victoria echipei FC Vaslui în meciul cu Oţelul trebuia să fie luată în săptămâna imediat următoare meciului dintre cele două echipe. "Trebuia imediat după joc, în săptămâna următoare, să primim cele două puncte. Regulamentul spune clar, nici măcar la TAS două etape nu se pot judeca. Toţi cei care erau în comisie trebuiau să-şi rupă carnetele de studenţi care le-au avut sau ce-au făcut, dacă au făcut vreo şcoală primară", a adăugat Porumboiu.

Finanţatorul vasluian nu este sigur de participarea echipei sale în Cupa UEFA Intertoto chiar dacă acum formaţia lui Emil Săndoi are două puncte mai mult decât gruparea clasată pe locul opt, Oţelul Galaţi. "Două puncte în disputa directă cu Oţelul pe care noi trebuia să le avem în urmă cu 7-8 etape. Ne trebuie un egal ca să ajungem în Intertoto, dar eu ştiu dacă putem să obţinem egalul ăsta? Că noi nu jucăm de nicio culoare. Situaţia asta n-am creat-o noi. Un club este acum într-o situaţie care nu mi se pare deloc confortabilă. Dar noi imediat după meci, când eram în luptă pentru Cupa UEFA, noi în ce situaţie eram? Dacă aveam la adevăr cele două puncte când luptam pentru UEFA? Când clubul din Galaţi a făcut acea solicitare să ridice acea suspendare, nu le era greu să deschidă regulamentul să vadă articolul 93?", s-a întrebat Porumboiu.

Comisia de Apel din cadrul Federaţiei Române de Fotbal (FRF) a hotărât, marţi, ca echipa Oţelul Galaţi să piardă meciul cu FC Vaslui, de pe teren propriu, din etapa a XXIII-a, cu scorul de 0-3, rezultatul înregistrat pe teren fiind de 1-1.

Comisia de Disciplină a FRF îl sancţionase la 5 martie pe Janos Szekely cu două etape şi 3.000 de lei penalitate financiară pentru pentru injurii şi comportament nesportiv la adresa arbitrilor la finalul partidei Oţelul Galaţi - Rapid (scor 0-1), din cadrul etapei a XXI-a a Ligii I. De asemenea, în urma acelui meci, Gabriel Paraschiv a fost suspendat două etape şi amendat cu 3.000 de lei pentru eliminarea de pe teren pentru două cartonaşe galbene.

Nemulţumiţi de aceste sancţiuni, gălăţenii au făcut apel. La 13 martie, Comisia de Apel a admis în parte memoriul clubului Oţelul Galaţi, reducând suspendările celor doi fotbalişti de la două etape la una. Însă preşedintele FRF, Mircea Sandu, a intervenit şi a solicitat Comisiei de Apel a FRF rejudecarea cazurilor celor doi jucători, deoarece, în opinia sa, a fost luată o decizie neregulamentară, fiind înjumătăţită o pedeapsă de două etape, dar preşedintele comisiei, Mugur Filipescu, a refuzat şi a demisionat. Potrivit articolului 93, punctul 2, litera C din Regulamentul Disciplinar, se poate introduce un apel, "cu excepţia cazului în care sancţiunea pronunţată este o suspendare de până la două meciuri sau o lună inclusiv".

Ţinând cont de această situaţie, Oţelul i-a folosit pe cei doi jucători în partida cu FC Vaslui, din etapa a XXIII-a, adică a doua etapă după meciul cu Rapid. Finanţatorul FC Vaslui, Adrian Porumboiu, a contestat dreptul de joc al celor doi gălăţeni, considerând că aceştia erau în stare de suspendare.

Dacă decizia Comisiei de Apel va fi păstrată şi de Curtea de Arbitraj pentru Fotbal (CAF), ar fi al doilea rezultat decis la masa verde în acest campionat, după partida Rapid - Steaua.

În urma acestui rezultat, important pentru stabilirea reprezentantei României în Cupa UEFA-Intertoto, FC Vaslui a trecut pe locul şapte (care asigură participarea în Intertoto), cu 47 de puncte, având cu două puncte mai mult decât Oţelul, înaintea ultimei etape a Ligii I.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Porumboiu: Sunt satisfăcut, s-a luat o decizie dreaptă.
 Vizualizări articol: 520 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Porumboiu: Sunt satisfăcut, s-a luat o decizie dreaptă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei