Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 8 apr 2008 - Anul XIII, nr. 83 (3764)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Revenirea inflaţiei în jos, din vară, va fi o mare realizare, afirmă Isărescu

Marţi, 8 Aprilie 2008 (14:17:17)

Revenirea inflaţiei pe trendul descendent, începând cu lunile din vară, va fi o realizare pentru banca centrală, în contextul unui an electoral în care celelalte politici nu vor susţine semnificativ procesul dezinflaţionist, a declarat, marţi, guvernatorul BNR, Mugur Isărescu.
 
  "Nu ne conturăm politicile bazându-ne pe iluzii. Într-un an electoral va fi greu pentru Guvern să ţină foarte strâns politicile salariale şi nu ne aşteptăm la un ajutor semnificativ şi din partea politicii fiscale", a spus Isărescu, la un seminar organizat de Săptămâna Financiară.

El a răspuns astfel la o întrebare privind eficienţa politicii de ţintire a inflaţiei, în contextul în care prognozele indică în acest an o nouă ratare a ţintei, după depăşirea intervalului de variaţie pentru 2007.

"Important este ca anticipaţiile de scădere a inflaţiei să se nu se dezancoreze. Ţintirea inflaţiei nu oferă acea flexibilitate care să ne ajute în ajustări", a spus Isărescu.

Pe de altă parte, oficialul BNR a arătat că ţintirea inflaţiei nu a fost niciodată verificată în perioade de criză, referindu-se la turbulenţele de pe pieţele financiare internaţionale.

"Este pentru prima dată când politica de ţintire a inflaţiei se confruntă cu crize financiare", a punctat guvernatorul băncii centrale.

El a arătat că BNR a analizat lista ţărilor care aplică ţintirea inflaţiei şi două treimi dintre acestea au ratat obiectivul pentru 2007.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Revenirea inflaţiei în jos, din vară, va fi o mare realizare, afirmă Isărescu.
 Vizualizări articol: 536 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Revenirea inflaţiei în jos, din vară, va fi o mare realizare, afirmă Isărescu0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei