Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 8 apr 2008 - Anul XIII, nr. 83 (3764)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Guvernul interzice instituţiilor publice să mai acorde angajaţilor tichete cadou

Marţi, 8 Aprilie 2008 (17:23:11)

Guvernul a interzis instituţiilor publice să mai acorde angajaţilor tichete cadou, un bonus valoric de care salariaţii au beneficiat până în prezent la evenimente importante, precum Sărbătorile de Paşti şi de Crăciun, ca o recompensă sau motivare suplimentară salariului.
  "Autorităţile şi instituţiile publice prevăzute la articolul 1 nu vor acorda tichete cadou personalului din cadrul acestora", se arată într-o ordonanţă aprobată recent de Guvern pentru diminuarea cheltuielilor din sectorul public.

Articolul respectiv prevede că ordonanţa de urgenţă se aplică autorităţilor şi instituţiilor publice a căror finanţare se asigură integral din bugetul de stat, bugetele locale, bugetul asigurărilor sociale de stat ori bugetele fondurilor speciale, din venituri proprii şi subvenţii acordate de la aceste bugete sau integral din venituri proprii.

Contactat de MEDIAFAX, preşedintele executiv al Federaţiei "Spiru Haret", Marius Nistor, a precizat că toţi profesorii din Bucureşti au beneficiat până în prezent de tichete cadou, iar la nivel naţional 30-40% din instituţiile de învăţământ acordă astfel de tichete.

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) a ameninţat, în luna martie, cu ample acţiuni de protest dacă Guvernul va suspenda acordarea tichetelor cadou şi a tichetelor de creşă pentru salariaţii din instituţiile publice.

Consilierul personal al ministrului Educaţiei, Mihaela Suciu, anunţa anul trecut că din 2008 ar urma să beneficieze de tichetele cadou un număr de 10.875 angajaţi ai Ministerului Educaţiei, inspectoratelor şcolare, palatelor copiilor, cluburilor sportive de elevi, caselor corpului didactic, Bibliotecii Centrale Universitare.

Tichetele cadou urmau să fie acordate de patru ori pe an la evenimente importante, precum Sărbătorile de Paşti şi de Crăciun, Ziua Copilului, aniversări şi onomastici.

Valoarea unui tichet cadou este de 10 lei sau multiplu de 10, dar nu mai mult de 50 lei.

Ministrul Economiei şi Finanţelor, Varujan Vosganian, a anunţat la începutul anului că va propune Guvernului mai multe măsuri pentru reducerea cheltuielilor din sectorul public, precum reducerea stimulentelor salariale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Guvernul interzice instituţiilor publice să mai acorde angajaţilor tichete cadou.
 Vizualizări articol: 678 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Guvernul interzice instituţiilor publice să mai acorde angajaţilor tichete cadou0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   IDIOCRATIE trimis de
( 9 apr 2008, 12:44:00
Justitie ? DUPA ce s-au umplut bine, "alesii" s-au gandit ca ceilalti NU MAI AU VOIE !!! Injust, atata vreme cat unii AU BENEFICIAT deja ! Ce face Justitia Romana ? Nu vede ILEGALITATILE GUVERNULUI ?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei