Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 8 apr 2008 - Anul XIII, nr. 83 (3764)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu cere o lege care să se refere la decenţă, adică la salariile militarilor din teatre

Marţi, 8 Aprilie 2008 (13:17:35)

Preşedintele Traian Băsescu a cerut, marţi, Guvernului şi Ministerului Apărării elaborarea unui act normativ referitor la salarizarea militarilor români din teatrele de operaţii, reclamând că primeşte mereu acte normative privind creşteri de salarii şi pensii, dar nu "care să se refere la decenţă".
  Traian Băsescu a precizat că astfel trebuie să se rezolve problema legată de devalorizarea veniturilor militarilor români din operaţiuni, ca urmare a faptului că aceştia sunt plătţi în dolari, monedă care se depreciază constant.

Băsescu a spus că în ultimele luni primeşte săptămânal propuneri de creşteri de salarii, pensii şi de orice alt tip de venituri pentru militari. "M-aş bucura dacă în perioada următoare voi primi un act normativ care să se refere la decenţă", a spus Băsescu, adăugând că militarii români din teatrele de operaţiuni din afara graniţelor sunt îngrijoraţi în legătură cu devalorizarea dolarului, monedă în care sunt plătiţi.

"Ar fi prima măsură de decenţă în aceste ultime luni pentru militarii români care se duc în teatrele de operaţiuni din afara graniţelor pentru a strânge venituri pentru a-şi cumpăra o casă", a spus Băsescu, precizând că aceşti militari constată deprecierea zilnică a veniturilor lor din cauza deprecierii dolarului. El a ţinut să explice că nu a constatat această problemă la Cotroceni, ci ducându-se în teatrele de operaţiuni.

Băsescu a făcut în luna martie o vizită oficială în Bosnia şi Herţegovina, prilej cu care s-a întâlnit cu militarii români din zonă, cărora le-a spus că ştie problema cu care aceştia se confruntă legată de devalorizarea veniturilor în urma deprecierii dolarului.

Marţi, în şedinţa de bilanţ a MAp, ministrul Apărării Teodor Meleşcanu s-a referit, în discursul său, la locuinţele care se construiesc pentru militari într-o zonă de lângă Bucureşti.

În discursul său, preşedintele Băsescu l-a întrebat pe Meleşcanu dacă aceste locuinţe sunt destinate militarilor români care urmează să se întoarcă din teatrele de operaţiuni. Meleşcanu s-a uitat la premierul Tăriceanu, lângă care stătea, după care şi-a întors privirea către şeful statului şi i-a răspuns acestuia că respectivele locuinţe nu au acea destinaţie.

"Nu? Surprinzător!", a răspuns Băsescu, la care cei prezenţi în sală au izbucnit în râs.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu cere o lege care să se refere la decenţă, adică la salariile militarilor din teatre.
 Vizualizări articol: 618 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băsescu cere o lege care să se refere la decenţă, adică la salariile militarilor din teatre0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei