Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 8 apr 2008 - Anul XIII, nr. 83 (3764)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9757 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6253 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Administraţia Dacia a majorat oferta salarială până la 394 de lei brut, sindicatul analizează oferta

Marţi, 8 Aprilie 2008 (17:40:35)

Administraţia Dacia Piteşti a majorat, marţi, oferta salarială, propunând o creştere salarială pentru acest an cu 394 de lei brut, în două tranşe, faţă de 250 de lei brut, cât oferise până acum, iar liderii sindicali afirmă că se vor consulta cu muncitorii şi miercuri vor decide dacă greva continuă.
 
  Potrivit viceliderului sindicatului Dacia Ion Iordache, patronatul a propus, marţi, o creştere salarială pentru anul 2008 cu 394 lei, care să fie acordată în două tranşe, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Propunerea administraţiei la negocierile la care am fost invitaţi astăzi (n.r.-marţi) a fost de creştere salarială de la data de 1 ianuarie cu 210 lei, plus suma de 94 lei primă lunară per om, şi o altă creştere salarială, începând cu 1 septembrie, de 90 lei. Deci în total, dacă adunăm sumele, rezultă o creştere salarială de 394 lei. Noi am luat act de noua propunere de creştere salarială a patronatului şi urmează ca acum să mergem să ne consultăm cu oamenii de la schimbul doi, după care cu cei de la schimbul trei. O decizie în acest sens vom lua mâine (n.r.-miercuri), după consultarea sindicaliştilor de la schimbul întâi. Deci în cursul zilei de mâine o să ştim ce decizie vom lua la noua propunere de creştere salarială a patronatului”, a declarat viceliderul sindical Ion Iordache.

El a precizat că ultima ofertă a patronatului viza o creştere salarială cu 250 de lei brut pentru toţi muncitorii, în două etape: începând cu 1 ianuarie 130 de lei, plus prima lunară de 94 de lei pentru toţi angajaţii, iar de la 1 septembrie 26 de lei.

Iordache a mai spus că liderii sindicali vor face apel către toţi angajaţii ca miercuri să se prezinte la lucru pentru a lua o decizie în privinţa grevei.

Sindicaliştii de la Dacia Automobile au avut, marţi după-amiază, o nouă rundă de negocieri cu administraţia uzinei, deşi aceasta anunţase, miercurea trecută, că sistează negocierile până când muncitorii reiau lucrul.

Angajaţii Dacia Piteşti au intrat, luni, 24 martie, începând cu ora 7.00, în grevă generală pe timp nelimitat, după ce toate negocierile dintre patronatul şi sindicatul uzinei au eşuat.

De la declanşarea grevei, între sindicat şi patronat au avut loc mai multe runde de negocieri, toate eşuate, angajaţii cerând o majorare salarială de 550 de lei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Administraţia Dacia a majorat oferta salarială până la 394 de lei brut, sindicatul analizează oferta.
 Vizualizări articol: 567 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Administraţia Dacia a majorat oferta salarială până la 394 de lei brut, sindicatul analizează oferta0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei