Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 8 apr 2008 - Anul XIII, nr. 83 (3764)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

De cinci zile

Ploaia a transformat în mlaştină drumul de sub pasarela Şcheia

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Ploile căzute zi de zi, timp de aproape o săptămână, au transformat porţiunea de drum de sub pasarela de la Şcheia într-o adevărată mlaştină impracticabilă, prin care abia se poate trece chiar şi cu viteza melcului.

De la mijlocul săptămânii trecute, zilnic, începând de la prima oră a dimineţii şi până după-amiază, drumul a devenit impracticabil, iar pentru a ieşi din Suceava pe la pasarelă şoferii au stat blocaţi în trafic o oră sau chiar mai mult.

Ploile căzute peste pietrişul şi nisipul puse peste gropi în ultimele luni au transformat drumul într-o mocirlă presărată cu băltoage, sub care se ascund gropi care rup în două maşinile celor care nu au învăţat încă să evite porţiunile cu craterele cele mai adânci.

Cum maşinile mai mult stau pe loc decât merg atunci când trec pe sub pasarelă, cozile pe direcţia de mers din Suceava spre Gura Humorului s-au întins pe kilometri întregi. Aşa a fost şi joia şi vinerea trecută, aşa a fost şi în weekend (când totuşi valorile de trafic au fost ceva mai mici), iar începutul acestei săptămâni nu a schimbat cu nimic situaţia.

 

Mocirlă, bălţi şi gropi

Ieri dimineaţă, pe fondul precipitaţiilor căzute din nou pe timp de noapte, zeci de metri de drum din zona pasarelei erau iarăşi acoperiţi cu cantităţi însemnate de apă.

Coloana de maşini care încerca să iasă din oraş se întinsese la un moment dat mult după staţia din Obcine, ajungând în zona Spitalului Judeţean Suceava, astfel că drumul până la ieşirea pe DN 17, care duce spre Gura Humorului, era o adevărată încercare pentru toţi şoferii.

Doi muncitori încercau de zor să mai evacueze apa de pe şosea, creând canale de scurgere spre şanţ, fără însă a reuşi mare lucru.

S-a încercat rezolvarea situaţiei cu o „lamă” de mare tonaj, care împingea în afara drumului mocirla adunată pe fosta şosea, însă la ora 10.00, când deja perioada de aglomeraţie maximă trecuse, traficul continua să se desfăşoare cu mare greutate.

Poliţiştii de la circulaţie au fost din nou prezenţi la ieşirea din oraş, încercând să fluidizeze cât de cât traficul infernal. La fel au făcut şi în zilele precedente, însă nici ei nu au avut cum face minuni.

Comisarul şef Laurenţiu Hermeniuc, din cadrul Serviciului de Poliţie Rutieră Suceava, a subliniat şi el că situaţia nu mai poate continua în acest fel, şi a cerut luarea de măsuri urgente pentru refacerea drumului.

 

Promisiuni că lucrurile se vor rezolva

Prefectul judeţului Suceava, Orest Onofrei, a anunţat că în condiţiile în care porţiunea de drum aflată în apropierea pasarelei din Şcheia este deteriorată aproape în totalitate, a solicitat firmei care a câştigat licitaţia de reabilitare a DN 17 să găsească o soluţie provizorie pentru repararea carosabilului.

Onofrei a declarat că a luat legătura cu reprezentanţii firmei SC CF – Grup Colas Iaşi, care i-au dat asigurări că imediat ce vremea va permite, vor asfalta respectiva porţiune de drum. Prefectul a arătat că în perioada imediat următoare firma din Iaşi va turna un covor asfaltic în zona pasarelei din Şcheia, astfel încât traficul rutier să se desfăşoare în condiţii normale, fără a se mai înregistra blocaje.

Orest Onofrei a precizat că pentru o intervenţie de amploare în această zonă, ar trebui închis traficul pe respectiva porţiune de drum. „Acest lucru ar putea fi posibil atunci când va fi finalizată ruta ocolitoare a Sucevei. În acel moment se va putea închide traficul în zona Şcheia, astfel încât să se poată reabilita în totalitate drumul naţional”, a declarat Onofrei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ploaia a transformat în mlaştină drumul de sub pasarela Şcheia.
 Vizualizări articol: 1008 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 5 voturi
Ploaia a transformat în mlaştină drumul de sub pasarela Şcheia4.255

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Al cui este? trimis de
( 8 apr 2008, 11:19:00
Am o intrebare, al cui este drumul acela? Apartine de orasul Suceava, de Scheia? Sau raspunzatori sunt cei de la "Drumuri si Poduri"? Ca sa stim pe cine injuram.
1.1  RE: Al cui este? trimis de
( 8 apr 2008, 11:46:17
Grea �ntrebare... O sa-ti spun al cui nu e : dupa Lungu - nu e al orasului Suceava, dupa M�rza nu e nici al lor, dupa primarul din Scheia...nici al lor... Te-ai lamurit?!
1.2  RE: Al cui este? trimis de
( 8 apr 2008, 11:53:50
:) Da, e al nostru al tuturor.

Cel putin Lungu are dreptate, drumul nu apartine fizic de orasul Suceava ( marturie sta si indicatorul rutier pus inaintea podului peste parau ). Lucrez cu destule firme din zona industriala Scheia, si pe facturi parca au "Scheia" trecut la sediu, nu Suceava.

Cred ca Marza minte, intrucat RA Drumuri Nationale sucursala Suceava e sub conducerea CJ din cate stiu...
2.   Drumu plii trimis de
( 8 apr 2008, 11:31:42
Tot o ard astia ..in principal Lungu ca drumu apartine comunei Scheia...dar eu stau si ma intreb de ce de fiecare data cand se blocheaza....cei care vin si-l desfunda sunt cei subordonati primariei Sucevei?.....traiasca tara asta de ****...si orasul asta de ****.....
2.1  RE: Drumu plii trimis de
( 8 apr 2008, 11:44:17
Stii sigur ca aia de ieri erau angajatii Primariei? Ca mie utilajul imi parea a fi de la Drumuri Nationale ( aia care ne iau degeaba bani pe rovinieta ), nu de la primarie.

Si vad ca prefectul zice de "drum national". Parca limita orasului Suceava e inainte de primul pod peste paraul Scheia, era si un indicator rutier acolo.
3.   Dontu trimis de
( 8 apr 2008, 12:02:35
Hai nea Dontule si matale cu o idee, cu un sfat cu o initiativa, ca de criticat esti bun.
3.1  RE: Dontu trimis de
( 8 apr 2008, 12:06:56
Ar fi o treaba, insa nu cred ca are de ce sa aiba vreo initiativa. Drumul gaurit e DN17, care nu se afla in administrarea primariei Suceava, ci in "grija" Regiei Autonome Drumuri Nationale. Sucursala suceveana a acestei regii este coordonata de Prefectura Suceava + Consiliul Judetean Suceava.

Hai domnilor Marza si Onofrei, mai cu talent. Macar acum in (pre)campanie.
4.   Apartine de Suceava trimis de
( 8 apr 2008, 12:04:05
Si cartierul Obcine face parte din comuna Scheia pe harta cadastrala dar este in administrarea Primariei Suceava.

Plus ca daca mergi cu taxiul te calculeaza la pret de oras si nu de afara!

Tablita cu Suceava Barat e dupa pod daca nu o fi schimbat-o intre timp.

Oricum nu conteaza a cui este pentru ca-i vorba doar de vreo 200 de metri care se puteau remedia in atatea ani.

Mai degraba puneau niste pavele si faceau niste santuri laterale de scurgere a apei. Niste oameni gospodari intr-o saptamana nici nu ar avea ce face dar se vedea treaba ca-i doare-n cot pe toti.
4.1  RE: Apartine de Suceava trimis de
( 8 apr 2008, 12:10:34
Pe harta cadastrala si George Enescu facea parte pana nu demult din comuna Scheia...

Greseala mea cu tablita. O fi dupa pod, insa teritoriul fizic al orasului Suceava nu cuprinde si portiunea aia blestemata de drum...

200 de metri de drum, asfaltati cum trebuie, ar costa 2-300.000 de euro.

Din moment ce prefectul se simte cumva cu musca pe caciula si declara ce zice el acolo in articol, cred ca e de competenta lor sa rezolve.
5.   Teatru ieftin ! trimis de
( 8 apr 2008, 12:15:57
Care ruta ocolitoare ? ....proiectata sosea de centura , varianta Scheia-RAR , varianta Scheia -POLARIS ...??? Vedem ca nici-un proiect nu se mai respecta ! Conform proiectului , varianta de iesire spre Gura Humorului era aceasta din urma ,,dar, deh !!! , s-a construit POLARIS , iar TITI PETRE si ALTII si-au asigurat o alee linistita . Intentia de a transforma " pe sest" si peste noapte traseul Scheia-RAR in RUTA OCOLITOARE A SUCEVEI este o eroare si nu va da rezultate , pentru simplul motiv ca nu are capacitate sa preia un flux si trafic de dimensiune , nu are infrastructura , traversand un teren nestabil si o zona populata ! Localnicii nu vor accepta o asemenea bataie de joc ! Primarul scheian tace interesat ! Prefectul ,primarul Sucevii pozeaza in politicieni devotati ,dar mint ! Nici unul nu a fost de vazut sub pasarela zilele acestea....macar sa se fotografieze ,ca la ultimul succes cu apa de BERCHISESTI .
6.   Cum gasim Proprietarul trimis de
( 8 apr 2008, 12:47:06
Va propun o modalitate de a gasi Proprietarul drumului de sub pasarela. Sapam un sant adac de vreo 2m de-a latul drumului si vedem cine vine sa ne amendeze.

7.   Ce mult conteaza! trimis de
( 8 apr 2008, 13:01:12
Pentru turistul care,cu masina personala, intra prin Scheia in Suceava, chiar nu mai are importanta in a cui administrare este drumul; este o carie oribila la intrarea in RESEDINTA JUDETULUI SUCEAVA! Asta e tot ce retine turistul,roman sau strain, o incalificabila lipsa de respect din partea autoritatilor fata de oameni, fata de aceste tinuturi si fata de responsabilitatile ce le au, iar acest lucru conteaza enorm!
7.1  RE: Ce mult conteaza! trimis de
( 8 apr 2008, 14:07:34
Mare adevar ai zis. Pe un strain nu-l intereseaza ca Marza, Lungu sau Dontu ar fi trebuit sa repare drumul. Important e ce vede.
8.   E jale! trimis de
( 8 apr 2008, 14:13:27
ca la noi la moldoveni!!!!!
9.   :) trimis de
( 8 apr 2008, 14:26:23
eu ma duc si`mi fac o casa in mijlocul drumului cine se mai baga? e pamantul nimanui deci nu are nimeni ce sa ne faca corect? nu amenzi nu autorizatii nu nimic noi si casa noastrabig grinlaughing care se baga ?!
10.   Unu trimis de
( 8 apr 2008, 14:40:00
Nu este singurul si promisiunea de a se repara este fff veche, dar acum cu ocazia alegerilor pun pariu ca se va rezolva ca si multe altele, dar nu stiti ce se va intimpla pina la anu - drumu va reveni la forma initiala, rusine celor care ne conduc mizerabil, ne fura si isi bat joc de noi. Sunt n drumuri destul de importante in SV care arata asa , uitativa si cum a ajuns portiunea de drum care apartie SV-ei la iesire din SV spre Falticeni. asfaltata de curind. Uitativa cum arata drumul dinspre BT in BJ pe la piata, uitativa in centru la sensul giratoriu- inspre autogara, pe la politia rutiera, pasapoarte, sa va mai zic? spre manastirea dragomirnei(portiunea care apartine de SV e VARZAAAA), spre cetatea de scaun mai nou sunt niste "dune" numai ca nu sunt de nisip ci de asfalt, deci ce sa zica strainii, ce sa zicem noi,decit ca suntem prosti ca achitam taxe si impozite pt masinile pe care cei de la primarie ni le strica indirect dar voluntar pe banii nostri.
11.   Ar fi o ideie:) trimis de
( 8 apr 2008, 14:59:11
cer fi sa incepem a da in judecata primaria ????????????????? ca cetatean al orasului si platitor de ...... taxa( rovineta) poti da in judecata si cere daune respectiv pentru daunele aduse autovehiculului si daune morale:))))))))))b adica te speri de ce vezi chiar nu ar fi rau sa se adune 20, 30 de .... soferi si..... in judecata cu ei sa vedeti ce rapid rezolva problema

11.1  RE: Ar fi o ideie:) trimis de
( 8 apr 2008, 15:23:07
"ca cetatean" al orasului ar trebui sa stii ca rovinieta nu o platesti primariei. Uita-te pe ea, si vei vedea ce scrie. Si multumeste-le lor.

Poti da si primaria Suceava in judecata pentru unele drumuri din oras care sunt sub orice critica. Sunt enumerate putin mai jos... str. Petru rares, iesirea spre Dragomirna, etc.
12.   Exact! trimis de
( 8 apr 2008, 15:09:50
deci... in concluzie... se va asfalta atunci cand va fi gata mult discutata sosea de centura... tineti-o tot asa baieti!
13.   Foarte tare!!! trimis de
( 8 apr 2008, 15:16:23
sa va spun cea mai tare faza!! saptamana trecuta am luat amenda 2500 de lei(ron) pentru ca imi expirase rovigneta de doua zile... Bine.. dar unde am luat amenda? pe drumul DN 17!!! de rasul curcilor:)) pai sa nu-i omori?? f..u-i in aripa sa-i f..t de hoti si nesimtiti...
13.1  RE: Foarte tare!!! trimis de
( 8 apr 2008, 15:30:25
Nu. Nu-i omori. Da-i in judecata. Zi-le ca degeaba ai platit rovinieta. Adu probe in acest sens ( facturi de service, imagini de pe DN17 etc ). Cu un avocat bun si cu muuult timp de consumat vei castiga. Eventual poti cere si daune, nu doar anulare amenzii.
14.   Paun-ul trimis de
( 8 apr 2008, 16:26:50
Eu cred ca de vina sunt...botosanenii !!
15.   Unde? trimis de
( 8 apr 2008, 17:45:44
acum unde sunt dobitocii care striga in gura mare despre tara paielor ?
16.   De-ar avea macar BUN simt.... trimis de
( 8 apr 2008, 20:42:24
Reprezentantul Guvernului care trebuie sa-l duca odata CAPUL sa clarifice situatia drumului de sub pasarela e madam Orest Onofrei care COLECTEAZA TAXE SI IMPOZITE de cand e prefect, altceva nu face.....100 m de drum face impracticabila zona....daca era pe timpul lui Ceausescu se facea noaptea, doar la un singur apel....acum TARA NIMANUI....asa reprezentant avem....reprezinta ce....????? interes personal ca de Judet se vede .....ce interes are...
17.   HALAL DE DRUM, HALAL DE CONDUCERE trimis de
( 8 apr 2008, 20:48:29
Stimate redactor al articolului te rog da imaginile si pe un POST NATIONAL sa vada toata tara ce bine merg treburile la Suceava...cum isi fac treaba toti .......stiu ei cum sunt....dar n-au bun simt deloc....
18.   Lamuriri trimis de
( 9 apr 2008, 00:29:04
Partea de drum respectiva intra in competenta Prefecturii Suceava si a Consiliului Judetean Suceava. Ei supervizeaza lucrarile de reabilitare care se fac pe DN din judet.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei