Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 18 mar 2008 - Anul XIII, nr. 65 (3746)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

MEF va prezenta Guvernului ordonanţa care permite deponenţilor CEC să fie despăgubiţi din decembrie

Marţi, 18 Martie 2008 (19:45:30)

Ministerul Economiei şi Finanţelor (MEF) va prezenta Guvernului, în şedinţa de miercuri, proiectul ordonanţei de urgenţă care permite deponenţilor CEC pentru achiziţia de autoturisme să primească despăgubiri începând cu 21 decembrie 2008, actul normativ fiind inclus pe ordinea de zi a şedinţei.
  Actul normativ specifică în mod clar că titlurile de stat din care sunt acordate despăgubirile au ca dată de emisiune 21 decembrie 2007 şi sunt scadente la 21 decembrie 2008, au declarat agenţiei MEDIAFAX surse ministeriale.

Caracterul de urgenţă al ordonanţei este justificat de ministerul iniţiator prin necesitatea instituirii unor reglementări care să permită "acordarea efectivă a despăgubirilor la aceeaşi dată", în regim nediscriminatoriu, tuturor persoanelor fizice care au constituit depozite la CEC în vederea achiziţionării de autoturisme.

Legislaţia actuală prevede că pentru acoperirea financiară a despăgubirilor sunt acordate titluri de stat cu o maturitate între 1 şi 2 ani.

Ministrul Economiei şi Finaţelor, Varujan Vosganian, a anunţat, la sfârşitul lunii februarie, că persoanele care au depus bani la CEC până în 1992 pentru achiziţia de autoturisme Dacia îşi vor primi banii într-o singură tranşă, începând cu 21 decembrie 2008.

Iniţial, titlurile de stat pentru depăgubiri urmau să fie emise în două tranşe, prima având ca dată 21 decembrie 2007, iar a doua tranşă 21 ianuarie 2008.

Odată cu primirea scrisorii de confirmare, despăgubiţii vor putea opta, în perioada 3 martie-21 decembrie, pentru transferul automat al sumelor, respectiv constituirea unui cont privilegiu, a unui cont de depozit sau a unui cont curent.

Guvernul a decis, la finele anului trecut, să extindă lista deponenţilor CEC care primesc despăgubiri pentru conturile deschise în vederea achiziţionării de autoturisme, astfel încât statul să despăgubească toate persoanele care au constituit depozite pentru achiziţionarea de maşini, indiferent de marca acestora.

Executivul a extins şi data limită luată în calcul pentru constituirea depozitelor, urmând să fie acordate despăgubiri pentru depozitele constituite până la 15 februarie 1992, data de stopare a deschiderii de conturi, şi nu până la 1 noiembrie 1990, dată prevăzută iniţial.

Valoarea totală a despăgubirilor însumează 759,7 milioane lei şi rezultă din calcularea de la data depunerii şi până la 31 iulie 2007 a sumelor existente în cele 37.462 de depozite constituite, prin indexare cu indicii preţurilor de consum comunicaţi de Institutul Naţional de Statistică, din care se deduce dobânda legală bonificată de CEC.

Pentru a intra în posesia sumelor reprezentând valoarea despăgubirii, deponenţii, mandatarii sau succesorii legali ai acestora vor prezenta în original livretul CEC, actul de identitate, documente de stare civilă, procura specială autentificată, certificatul de moştenitor şi alte documente legale, după caz.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului MEF va prezenta Guvernului ordonanţa care permite deponenţilor CEC să fie despăgubiţi din decembrie.
 Vizualizări articol: 653 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
MEF va prezenta Guvernului ordonanţa care permite deponenţilor CEC să fie despăgubiţi din decembrie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Pastramă de oaie cu brânză şi ciuperci 250g pastramă de oaie250g cubuleţe prăjite de pâine3 ouă4 linguri caşcaval ras250g urdă/ telemea200ml lapte3 căţei de usturoi2 linguri muştar250g spanac/ conopidă/ broccoli250g ciuperci1 ceapă30g unt Fierbeţi... Citeşte