Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 18 mar 2008 - Anul XIII, nr. 65 (3746)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Spectacol magic, Filipissima, la Casa de Cultură

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Spectacol magic, cu efecte speciale de lumini şi proiecţii, creat de artişti de valoare, care au electrizat publicul sucevean. Soprana Felicia Filip şi-a lansat şi la Suceava albumul „Filipissima”, primul album pop-rock cântat de o soprană în România, dar nu oricum. Lansarea albumului s-a transformat într-un eveniment cultural de anvergură, care a avut loc duminică seara, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor Suceava.

Artista, care susţine că „un cântăreţ de operă cu vocea cultivată poate aborda cu succes un repertoriu care să se cheme până la urmă - pop cult”, nu a venit singură în spectacol, ci împreună cu oameni de suflet: Mike Godoroja, care este şi producătorul artistic al spectacolului „Filipissima”, şi trupa „Iris”.

Absenţi în spectacolul de la Suceava, dar trecuţi pe afiş, au fost artistul Răzvan Mazilu şi interpretul Vlad Miriţă.

 

Pop – cult

Spectacolul a debutat cu recitalul extraordinar al Feliciei Filip, acompaniată de „The Dream Band” (format din patru instrumentişti profesionişti), în aplauzele oamenilor care au ales să-şi petreacă două ore în compania unor muzicieni de înaltă ţinută, în schimbul unui bilet de 40 sau 50 de lei, în funcţie de aşezarea locurilor în sala de spectacol.

Artista Felicia Filip, cu o voce clară, puternică, sensibilă, a interpretat mai multe preluări „pop – cult”: „Show Must Go On”, „Sailing” sau „Nights in White Satin”.

Plină de dezinvoltură, îmbrăcată elegant (pe parcursul celor două ore de spectacol a schimbat mai multe ţinute), „regina Traviatei”, cum a mai fost supranumită Felicia Filip, a cucerit publicul aflat în sala de spectacol, care a ovaţionat-o şi aplaudată la scenă deschisă.

 

Sailing şi Dust in the wind

După colaborarea sopranei cu legendara trupă „Iris” (în acest fel soprana s-a făcut cunoscută şi iubitorilor de muzică pop-rock, atrăgând la concertele ei şi public mult mai tânăr), Felicia Filip a lansat albumul „Filipissima”, care cuprinde piese din repertoriul internaţional, aparţinând unor nume mari: Queen, Rod Stewart, Moody Blues, Kansas, Emerson, Lake & Palmer. Toate aceste piese au fost reorchestrate şi au primit versuri şi titluri în limba română: „Nights in White Satin” a devenit „Nopţi în mătase albă”, „Sailing” este „Val de mare”, iar „Dust in the Wind” – „Nor dus de vânt”.

 

De vei pleca...

Albumul cuprinde şi piese înregistrate alături de „Iris”, piese care au fost interpretate de Felicia Filip şi Cristi Minculescu, liderul trupei rock, la finalul concertului de duminică seara: „De vei pleca” (publicul nu a mai rezistat pe scaune la apariţia membrilor trupei Iris pe scena Casei de Cultură şi a cântat împreună cu artiştii, aplaudând minute în şir): „De vei pleca, să iei cu tine/Doar nopţile în care noi am fost/Nemuritori/Uitarea vine...”, „Baby, Baby”, dar şi piesa „Ultima toamnă”.

Chiar dacă acest spectacol grandios, care a lăsat frumosul să vorbească în versuri şi muzică, ar fi meritat o atenţie mai mare din partea sucevenilor, adică o sală neîncăpătoare, totuşi, entuziasmul celor prezenţi la spectacol, aplauzele şi ovaţiile adresate artiştilor i-au mulţumit şi onorat deopotrivă pe aceştia. Ei au ieşit din scenă în aplauze, iar noi am rămas cu nostalgia unei seri magice.

 

Cine este Felicia Filip?

Felicia Filip a absolvit Academia de muzică din Bucureşti, secţia canto, şi a fost angajată ca solistă la Opera Naţională din Bucureşti.

Cariera internaţională şi-a început-o imediat după Revoluţie, în concerte pe scenele operelor din Viena, Hamburg, Dresda sau Frankfurt. Calităţile sale vocale i-au adus mai multe premii internaţionale: în 1983, premiul I la Francisco Vinas la Barcelona, în 1985, premiul II la Moscova la Piotr I. Ceaikovski, în 1987, premiul Mozart şi Premiul Japonez la Belvedere din Viena.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Spectacol magic, Filipissima, la Casa de Cultură.
 Vizualizări articol: 2894 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Spectacol magic, Filipissima, la Casa de Cultură5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Pastramă de oaie cu brânză şi ciuperci 250g pastramă de oaie250g cubuleţe prăjite de pâine3 ouă4 linguri caşcaval ras250g urdă/ telemea200ml lapte3 căţei de usturoi2 linguri muştar250g spanac/ conopidă/ broccoli250g ciuperci1 ceapă30g unt Fierbeţi... Citeşte