Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 18 mar 2008 - Anul XIII, nr. 65 (3746)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Anchetă procurori

Îşi acuză vecinul că i-a omorât mama, cu vişine otrăvite

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Moartea subită a unei bătrâne din satul Climăuţi este cercetată de aproape nouă luni de zile, existând suspiciuni că femeia ar fi fost otrăvită de un vecin cu care se afla în conflict.

Copiii răposatei susţin sus şi tare că la mijloc e vorba de o crimă, iar anchetatorii nu exclud această variantă, spunând, însă, că nu au putut stabili cu exactitate împrejurările în care a murit bătrâna.

Vecinul bănuit de crimă a refuzat să se prezinte la detectorul de minciuni al Poliţiei, motivând că este bolnav.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi au anunţat, ieri, că au declinat cercetările în acest dosar în favoarea procurorilor criminalişti de la Suceava, după ce raportul Institutului Naţional de Medicină Legală „Mina Minovici” a arătat că, într-adevăr, moartea bătrânei a fost violentă şi a fost provocată de o intoxicaţie cu o substanţă necunoscută.

 

A mâncat câteva vişine şi a murit

Ustina Macarov, în vârstă de 73 de ani, a murit pe data de 6 iulie 2007. Fiul bătrânei, Iacob Macarov, îşi aminteşte cu exactitate ultimele clipe ale celei care i-a dat viaţă.

„În acea dimineaţă, în jurul orei 9:30, mama a mâncat nişte vişine din grădina ei. După câteva minute i s-a făcut rău, a început să-i ardă gâtul”, povesteşte cu lacrimi în ochi bărbatul.

Deşi au chemat imediat ambulanţa, iar bătrâna a fost transportată de urgenţă la spitalul din Siret, apoi la cel din Suceava, pentru Ustina Macarov nu s-a mai putut face nimic, femeia decedând.

„Mama a fost conştientă până în ultimul minut şi când a fost întrebată de medici le-a spus că nu a mâncat nimic, în afară de câteva vişine, lucru confirmat şi de medicii legişti care, în urma necropsiei, i-au găsit în stomac doar resturi de vişine”, continuă să povestească Iacob Macarov.

 

„Ne-a spus că ne rade pe toţi de pe faţa pământului”

Atât Iacob Macarov, cât şi sora sa, susţin că, cu câteva zile înaintea morţii mamei, lor, unul dintre vecini i-a ameninţat. „Ne-a spus că ne rade pe toţi de pe faţa pământului. Că va da bani în stânga şi-n dreapta şi că nu îi e frică de nimeni”, sunt convinşi fiii răposatei că ştiu cine le-a otrăvit mama.

Conflictul dintre familia Macorov şi vecinul lor a pornit, din ce povestesc fiii bătrânei, de la un gard care despărţea proprietăţile celor două tabere şi care îngrădea accesul în grădină.

Din cercetările şi expertizele făcute până în prezent în acest dosar reiese că Ustina Macarov a murit într-adevăr din cauza intoxicaţiei cu o substanţă necunoscută. Din câte se pare, vişinele pe care le-a mâncat femeia fuseseră stropite cu pesticide.

 

La detectorul de minciuni al Poliţiei

Iacob Macarov spune că nu a stropit niciodată copacii din grădină şi pune acest lucru pe seama vecinului. Acesta din urmă a adus nişte martori care au susţinut la Poliţie că l-au văzut pe fiul Ustinei Macarov în timp ce dădea cu pesticide.

Rudele bătrânei decedate spun că vor să meargă la detectorul de minciuni al Poliţiei pentru stabilirea adevărului.

„Dacă nu are nimic de ascuns să mergem la detector. Eu pot să jur, însă, că el e autorul”, e ferm convinsă fiica Ustinei Macarov.

Cine are sau nu dreptate în toată această poveste încurcată şi cine a „otrăvit” vişinii din curtea Ustinei Macarov, urmează să stabilească procurorii criminalişti din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Îşi acuză vecinul că i-a omorât mama, cu vişine otrăvite.
 Vizualizări articol: 2533 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 5 voturi
Îşi acuză vecinul că i-a omorât mama, cu vişine otrăvite3.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Care este trimis de
(18 mar 2008, 11:26:21
saluzt
2.   Iq-0 trimis de
(18 mar 2008, 12:48:37
inbreds!
3.   Arestai-l pe rumanu vecin trimis de
(18 mar 2008, 13:20:47
rumanu criminal a otravit visinii rusoicei Macarov

dat fiind ca era batrana si saraca nimeni nu-i pasa

de ce nu este arestat ucigasu taranoi?
4.   Ptr romica mezinu trimis de
(18 mar 2008, 16:30:29
vezi tu in lipsa de probe nu poti sa bagi dupa gratii pe cine vrei, cu toate ca politia romana lasa de multe ori de dorit nu pot pune baga la zdub pe orisicine, pai sa zicem ca te banuiesc de furt al unei soc, dar fara probe nu pot sa te acuz , ca vezi mie mi se pare, in al doilea rand procesele la noi tin luni intregi sau chiar ani, motivul simplu avocatii au nevoie de bani si intrebarea cine castiga mai mult unul care rezolva un caz in 2 luni sau unul care rezolva acelasi caz in decursul a 3 ani?
4.1  RE: Ptr romica mezinu trimis de
(18 mar 2008, 17:34:48
proba este refuzul rumanului chimist in otravuri sa treaca proba detectorului. deci sa fie emis mandat de arestare.

solicit partilor vatamate adica copiilor victimei sa dea in judecata tara la curtea drepturilor omului
5.   ... trimis de
(19 mar 2008, 00:56:24
Lasati-o mai moale cu detectorul de minciuni pentru ca nu este considerata proba in instanta. Nu vad de ce cineva s-ar prezenta ca sa fie supus unei expertize cu detectorul de minciuni. Chiar daca spune adevarul sau minte, aceasta expertiza nu este considerata proba in instanta. Este folosita doar ca sa-ti demonstreze tie ce ai facut ca tu sa recunosti.
6.   Tara............ trimis de
(19 mar 2008, 21:34:37
multa minte le mai trbuie la astia poate e adevarat.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Pastramă de oaie cu brânză şi ciuperci 250g pastramă de oaie250g cubuleţe prăjite de pâine3 ouă4 linguri caşcaval ras250g urdă/ telemea200ml lapte3 căţei de usturoi2 linguri muştar250g spanac/ conopidă/ broccoli250g ciuperci1 ceapă30g unt Fierbeţi... Citeşte