Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 18 mar 2008 - Anul XIII, nr. 65 (3746)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Studiu

Vinul, mai dăunător pentru creier decât berea

Vinul provoacă mai multe stricăciuni în creier decât berea sau băuturile alcoolice tari, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii germani, publicat în Alcohol and Alcoholism şi preluat de dailymail.co.uk.

Potrivit cercetătorilor de la Universitatea din Göttingen, vinul afectează hipocampul, zona asociată memoriei şi orientării spaţiale, una dintre primele regiuni din creier vizată de degenerare în maladia Alzheimer.

Rezultatele acestui studiu îi priveşte mai ales pe consumatorii de alcool din clasa medie, majoritatea fiind convinşi că vinul este benefic pentru sănătate. De asemenea, femeile sunt cele mai afectate, ele având tendinţa de a bea mai frecvent vin decât bere. Statisticile recente indică faptul că 36% dintre femeile care merg în baruri beau vin, faţă de doar 21% dintre bărbaţi.

Cercetătorii au comparat radiografiile craniene realizate mai multor persoane dependente de alcool şi unor voluntari sănătoşi cu ajutorul tomografului. În cazul persoanelor dependente de alcool, hipocampul era cu 10% mai mic. La persoanele non-alcoolice, hipocampul avea 3,85 ml, la cele consumatoare de bere - 3,5 ml, la persoanele consumatoare de băuturi alcoolice tari - 2,9 ml, iar la persoanele consumatoare de vin - 2,8 ml.

"Este primul studiu care a analizat modul în care tipul de băutură preferată provoacă o reducere a volumului creierului în cazul persoanelor dependente de alcool", au spus autorii.

Psihiatrii germani au mai descoperit că persoanele care preferă berea prezintă în organism cel mai mic nivel de homocisteină, un compus asociat cu infarctul, accidentul cerebral, atrofierea creierului şi demenţă. Cercetătorii cred că nivelul homocisteinei este redus de două ingrediente din bere, vitaminele B şi folatul (acid folic).

 

Alte studii.

Consumul moderat regulat de vin a fost asociat cu reducerea colesterolului şi a tensiunii arteriale. Vinul conţine o moleculă, rezveratrol, care poate preveni maladiile cardiace, accidentele cerebrale şi cancerul.

Un studiu publicat anul trecut în International Journal of Cancer susţine, însă, că persoanele care consumă zilnic un pahar de vin prezintă cu 10% mai multe probabilităţi de a dezvolta un cancer de colon.

De asemenea, excesul de alcool, indiferent de tip, creşte probabilităţile de instalare a maladiilor renale şi hepatice şi a degenerării cerebrale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Vinul, mai dăunător pentru creier decât berea.
 Vizualizări articol: 1378 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Vinul, mai dăunător pentru creier decât berea3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Pastramă de oaie cu brânză şi ciuperci 250g pastramă de oaie250g cubuleţe prăjite de pâine3 ouă4 linguri caşcaval ras250g urdă/ telemea200ml lapte3 căţei de usturoi2 linguri muştar250g spanac/ conopidă/ broccoli250g ciuperci1 ceapă30g unt Fierbeţi... Citeşte