Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 18 mar 2008 - Anul XIII, nr. 65 (3746)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cioroianu:Am dori mai multă transparenţă din partea consulatelor SUA în privinţa respingerii vizelor

Marţi, 18 Martie 2008 (17:38:13)

Ministrul de Externe, Adrian Cioroianu, a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că partea română ar dori mai multă transparenţă din partea consulatelor SUA, astfel încât cetăţenii români ale căror solicitări de viză sunt respinse să înţeleagă motivele.
  Principala preocupare a părţii române rămâne în continuare rata mare de respingere a solicitărilor de vize formulate de cetăţenii români, a apreciat ministrul. "Ne-am dori ca şi condiţiile la consulatele americane să fie ceva mai transparente, pentru ca şi cetăţenii români să înţeleagă motivele pentru care sunt respinşi, pentru a nu mai reveni încă o dată în aceste condiţii", a spus ministrul de Externe.

Potrivit lui Cioroianu, intenţia României este de a continua dialogul iniţiat atât cu ambasada cât şi cu consulatul SUA, pentru sporirea transparenţei.

Întrebat în legătură cu orizontul de timp în care ar putea fi încheiat un acord cu SUA referitor la vize, Cioroianu a precizat că timpul este mai puţin important, principala dorinţă fiind de a asigura partea americană că "riscurile la adresa SUA nu pot să vină prin cetăţeni români".

Cioroianu s-a declarat foarte optimist în ceea ce priveşte problema vizelor, precizând că atât demersurile Comisiei Europene, cât şi dialogul bilateral cu SUA merg în paralel.

Solicitată de MEDIAFAX să emită un punct de vedere referitor la eventuala semnare a unui acord pentru renuntarea la vize sau pentru eventuala facilitare a procedurii de acordare a vizelor pentru români, în contextul demersurilor efectuate în ultima vreme de CE în acest sens, Ambasada SUA la Bucureşti a precizat: "Guvernul Statelor Unite colaborează cu Guvernul României în această privinţă şi a inclus România în discuţiile aflate în desfăşurare referitoare la noile criterii pentru includerea în programul Visa Waiver, aşa cum sunt acestea stipulate în «Recomandările de implementare pentru Legea Comisiei 11 septembrie din 2007»".

"Ambasada României din Washington lucrează în acest sens împreună cu agenţiile corespunzătoare din cadrul Guvernului SUA, şi anume Departamentul pentru Securitate Naţională şi Departamentul de Stat, precum şi Congresul SUA", a mai comunicat misiunea diplomatică americană.

Anul trecut, Cehia, Letonia, Lituania, Polonia, România, Slovacia şi Ungaria au format "Coaliţia pentru Egalitatea Vizelor" şi au negociat un contract cu firma de lobby Dutco Worlwide, în vederea unor acţiuni comune pentru a determina Washingtonul să elimine regimul vizelor pentru cetăţenii din aceste state care doresc să călătorească în SUA. Ulterior, cele şapte state au dus tratative separate cu administraţia americană pentru a fi incluse în programul Visa Waiver.

Comisarul european Franco Frattini a declarat, săptămâna trecută, că speră ca negocierile cu Statele Unite să se deruleze destul de repede pentru a permite acordarea de sprijin politic pentru aderarea la programul Visa Waiver tuturor celor 27 de state comunitare la summit-ul UE - Statele Unite din iunie şi implementarea acestuia până la sfârşitul anului 2008.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cioroianu:Am dori mai multă transparenţă din partea consulatelor SUA în privinţa respingerii vizelor.
 Vizualizări articol: 503 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cioroianu:Am dori mai multă transparenţă din partea consulatelor SUA în privinţa respingerii vizelor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Pastramă de oaie cu brânză şi ciuperci 250g pastramă de oaie250g cubuleţe prăjite de pâine3 ouă4 linguri caşcaval ras250g urdă/ telemea200ml lapte3 căţei de usturoi2 linguri muştar250g spanac/ conopidă/ broccoli250g ciuperci1 ceapă30g unt Fierbeţi... Citeşte