Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 18 mar 2008 - Anul XIII, nr. 65 (3746)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Borbely: E important să fim parteneri credibili pentru proiectele de regenerare urbană

Marţi, 18 Martie 2008 (17:40:40)

Ministrul Dezvoltării şi Lucrărilor Publice, Laszlo Borbely, a declarat, marţi, la Timişoara, într-o conferinţă de presă, că pentru proiectele ce vizează regenerarea urbană, reabilitarea cartierelor vechi şi a zonelor industriale, România trebuie să fie un partener credibil.
  Potrivit lui Borbely, România trebuie să fie un partener credibil în relaţia cu oraşele din alte state ale Uniunii Europene, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Este important să fim parteneri credibili în aceste proiecte, care ţin de autoritatea locală, de parteneriatele cu alţi competitori din UE, iar cuvintele cheie care ţin şi de regenerare urbană sunt parteneriatul, cooperarea, credibilitatea şi, evident, o descentralizare care trebuie să existe", a spus Laszlo Borbely.

Potrivit sursei citate, pentru regenerarea urbană pot fi accesate 1,4 miliarde de euro prin Programul Operaţional Regional (POR), care are o valoare totală, pe toate axele de dezvoltare, de 4,4 miliarde de euro.

"Am descentralizat POR la nivelul regiunilor şi autorităţilor locale, cea mai mare provocare pentru autorităţile locale, în următorii ani, va fi capacitatea administrativă de a derula aceste proiecte care înseamnă 4,4 miliarde de euro pentru următorii ani. La axa 1, care ţine şi de regenerare urbană, înseamnă 1,4 miliarde euro, cea mai mare alocaţie din cadrul POR", a afirmat Borbely.

Ministrul Dezvoltării şi Lucrărilor Publice a spus că susţine parteneriatul între Timişoara şi oraşul Nothingam, din Marea Britanie, a cărui administraţie are o experienţă de aproape zece ani în proiectele de regenerare urbană.

Ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, Robin Barnett, spunea, tot marţi, la Timişoara, că regenerarea urbană, ce presupune reabilitarea cartierelor vechi şi a zonelor industriale, este foarte importantă dacă România vrea să se alinieze la standardele europene.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Borbely: E important să fim parteneri credibili pentru proiectele de regenerare urbană .
 Vizualizări articol: 381 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Borbely: E important să fim parteneri credibili pentru proiectele de regenerare urbană0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Pastramă de oaie cu brânză şi ciuperci 250g pastramă de oaie250g cubuleţe prăjite de pâine3 ouă4 linguri caşcaval ras250g urdă/ telemea200ml lapte3 căţei de usturoi2 linguri muştar250g spanac/ conopidă/ broccoli250g ciuperci1 ceapă30g unt Fierbeţi... Citeşte