Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 15 mar 2008 - Anul XIII, nr. 63 (3744)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Preşedintele Băsescu: Primăriile, primarii întrec Guvernul şi Parlamentul la credibilitate

Duminică, 16 Martie 2008 (13:44:14)

Preşedintele Traian Băsescu a declarat că primăriile şi primarii întrec “de departe” la credibilitate, Guvernul şi Parlamentul fiind în competiţie, din acest punct de vedere, cu Preşedinţia.
  Şeful statului a făcut această declaraţie, sâmbătă, în discursul rostit la Adunarea Generală a Asociaţiei Oraşelor din România, în care a susţinut, aşa cum a făcut-o de câteva ori în trecut, ideea necesităţii descentralizării administrative.

“Băsescu a spus că toate comunităţile au mult mai multă încredere în administraţia locală decât în administraţia centrală, susţinând că acest lucru se vede, “în toate sondajele”.

“Primăriile, primarii sunt instituţiile cele mai credibile ale statului român în zona administraţiei. Ele întrec şi Guvern şi Parlament, şi le întrec de departe, sunt în competiţie cu administraţia prezidenţială”, a spus Băsescu.

Potrivit acestuia, “nici un primar nu se duce la birou dimineaţa decât cu gândul la ce are făcut pentru comunitate”. “De câte ori credeţi că îi intră în cap unui ministru întrebarea asta, ce are de făcut pentru comunitate?. Nu-i intră pentru că nu-i specificul muncii lui”, a spus Băsescu.

Potrivit acestuia, până în prezent a fost întregistrat practic un semi-eşec legat de descentralizare, în ciuda faptului că promisiunile electorale “erau mult mai largi”.

“Am înregistrat, practic, un semi-eşec din acest punct de vedere deşi promisiunile electorale erau mult mai largi”, a spus Băsescu.

El a adăugat că “s-a făcut ceva dar prea puţin faţă de ceea ce trebuia să se facă”.

“Vreau să cred că în mandatul următor va fi un Guvern care va înţelege că importat nu este câţi directori de spitale sau de şcoli are în subordine ministrul, ci important este cât de bine răspund aceste servicii nevoilor comunităţii”, a spus Băsescu.

Băsescu i-a asigurat pe primarii prezenţi că va rămâne un susţinător al descentralizării şi al transparenţei procesului de realocare a transparenţei şi credibilităţii procesului de alocare a resurselor bugetare comunităţile locale, astfel încât acestea să poată derula proiecte multianuale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Preşedintele Băsescu: Primăriile, primarii întrec Guvernul şi Parlamentul la credibilitate .
 Vizualizări articol: 463 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Preşedintele Băsescu: Primăriile, primarii întrec Guvernul şi Parlamentul la credibilitate0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Crap în sos de mărar 4 porţii – 40 minute 4 bucăţi file de crap2 lămâi250g smântână sau iaurt gras2 leg. mărar2 căţei de usturoi1-2 linguri ulei de măsline100ml ulei pentru prăjit± sare, piper Fileurile de crap se... Citeşte