Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 15 mar 2008 - Anul XIII, nr. 63 (3744)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Atanasiu: Investiţia Ford va atrage alte două firme puternice din industria auto în România

Duminică, 16 Martie 2008 (15:23:17)


Preşedintele AVAS, Teodor Atanasiu, a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă, că venirea companiei Ford în România a atras mai mulţi investitori din domeniul industriei automobilelor, iar alte două firme puternice din lume se pregătesc să vină în ţară, transmite corespondentul MEDIAFAX.
  "Vreau să remarc un lucru. Venirea Ford la Craiova a însemnat venirea foarte multor investitori din domeniul industriei auto în România. E o goană după spaţii de producţie sau după terenuri amplasate care să aibă acces la utilităţi şi care să fie amplasate în localităţi în care există o forţă de muncă cu calificare corespunzătoare şi cred că dezvoltarea industriei auto în România va cunoaşte un ritm foarte accelerat în următoarea perioadă de timp", a spus Teodor Atanasiu, într-o conferinţă de presă la Alba Iulia.

Potrivit lui Atanasiu, Ford nu va fi singurul mare producător de automobile care va produce în România şi există alte două firme puternice, de prim rang, din lume care se pregătesc să vină în ţară.

"Vă spun că e un mare succes pentru România să devină unul din cei mai mari producători de autoturisme din estul Europei, fiindcă este o industrie cu valoare adăugată mare, o industrie care antrenează foarte multă forţă de muncă calificată şi bine plătită şi din acest punct de vedere, românii se vor bucura să treacă de la epoca lohnului la epoca unei industrii cu valoare adăugată mare în care calificarea trebuie să fie superioară şi plata pe măsură", a afirmat Atanasiu.

Preşedintele AVAS nu a dorit să facă publice numele celor două firme constructoare de automobile care vor să investească în România, deoarece nici acestea nu vor să îşi facă încă public planul.

Atanasiu a menţionat că cel mai probabil în vara acestui an cele două companii vor veni să se prezinte în România şi să-şi declare intenţiile.

Guvernul a mandatat, miercuri, comisia de privatizare a Automobile Craiova să prelungească până la 21 martie, respectiv cu şapte zile, valabilitatea ofertei de vânzare, necesară pentru finalizarea tranzacţiei cu grupul american Ford.

Ford a încheiat anul trecut contractul pentru cumpărarea acţiunilor deţinute de stat la Automobile Craiova - reprezentând 72,4% din capital - pentru 57 milioane de euro, producătorul american angajându-se la investiţii directe de 675 milioane euro pentru modernizarea fabricii şi la suplimentarea numărului de angajaţi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Atanasiu: Investiţia Ford va atrage alte două firme puternice din industria auto în România.
 Vizualizări articol: 453 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Atanasiu: Investiţia Ford va atrage alte două firme puternice din industria auto în România0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Crap în sos de mărar 4 porţii – 40 minute 4 bucăţi file de crap2 lămâi250g smântână sau iaurt gras2 leg. mărar2 căţei de usturoi1-2 linguri ulei de măsline100ml ulei pentru prăjit± sare, piper Fileurile de crap se... Citeşte