Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 15 mar 2008 - Anul XIII, nr. 63 (3744)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Energeticienii intră luni în grevă de avertisment, cerând majorări salariale

Duminică, 16 Martie 2008 (17:33:30)

Energeticienii intră, luni, în grevă de avertisment de două ore, la societăţile Enel Dobrogea, Enel Banat, Enel Energie şi Enel Servicii Comune, nemulţumiţi de nesoluţionarea cererilor privind creşterile salariale.
  Preşedintele Federaţiei Univers, Adolf Mureşan, a declarat, vineri, că salariaţii de la Enel Dobrogea, Enel Banat, Enel Energie Bucureşti, Enel Servicii Comune Bucureşti vor opri activitatea, luni, între orele 7.30 şi 9.30, fiind obligaţi să asigure o treime din activitate, respectiv energia pentru şcoli, grădiniţe şi spitale.

"Nu vom interveni în acest interval (7.30-9.30 - n.r.) pentru avariile minore decât în cazul exploziilor grave cu pierderi de vieţi omeneşti", a precizat Mureşan.

Sindicaliştii ameninţă din data de 24 martie cu greva generală, dacă cererile lor privind în principal majorări salariale nu vor fi soluţionate.

Pentru că sindicaliştii nu au ajuns la un acord cu administraţiile acestor societăţi în privinţa majorărilor salariale - sindicaliştii cerând 12 la sută într-o primă tranşă, iar administraţia oferind şapte procente -, s-a decis declanşarea grevei de avertisment.

Conducerea Federaţiei Univers mai spune că între 19 şi 21 martie, în intervalul 12.00-14.00, vor picheta sediul central al E.ON Moldova, pentru că nici cu reprezentanţii acestei companii nu s-au înţeles asupra creşterilor salariale. Federaţia sindicală apreciază că la aceste pichete vor participa aproximativ o sută de persoane în fiecare zi de protest.

Energeticienii afiliaţi la Federaţia Univers s-au înţeles, săptămâna trecută, cu administraţiile companiilor Transelectrica, Smart, Electrica şi filialele sale în privinţa creşterilor salariale în două etape, prima fiind cu nouă la sută de la 1 aprilie, dar conflictul a rămas deschis la alte societăţi.

Preşedintele Federaţiei Univers declara că la sfârşitul săptămânii trecute a fost rezolvat parţial conflictul de interese cu companiile Transelectrica, Smart, Electrica şi filialele sale în privinţa majorărilor salariale.

"Am obţinut o creştere salarială de nouă procente de la 1 aprilie şi o altă majorare de la 1 iulie, după rectificarea bugetară, aceasta urmând a fi stabilită atunci. Suntem mulţumiţi de rezultatul negocierii, chiar dacă noi am solicitat iniţial o creştere de 25 la sută în două etape", a precizat preşedintele Federaţiei Univers.

Majorarea salarială se va aplica la salariul minim brut în domeniu de 620 de lei.

Enel Dobrogea, Enel Banat, Enel Energie, Enel Servicii Comune, E.ON Distribuţie şi E.ON Furnizare şi-au exprimat dorinţa de a continua negocierile şi de a rezolva conflictul de interese pe cale amiabilă, iar Federaţia Univers a decis amânarea grevei de avertisment pentru data de 17 martie şi începerea grevei propiu-zise pentru data de 24 martie. Discuţiile cu aceste companii vor avea loc în această săptămână, a mai spus liderul sindical.

Sindicaliştii speră că şi în cadrul companiei CEZ Distribuţie vor continua negocierile, pentru a evita declanşarea conflictului de interese şi a grevelor.

"La CEZ suntem în discuţii pentru negocierea unui nou Contract colectiv de muncă, însă Direcţia de Muncă nu a vrut să concilieze conflictul, astfel că am dat în judecată Direcţia de Muncă Dolj pentru a două oară, anul trecut având câştig de cauză", preciza Mureşan.

Liderul sindical a mai spus că urmăreşte ca salariaţii pe care îi reprezintă să ajungă la un salariu care să se apropie de cel al ţărilor care au aderat la Uniunea Europeană în ultimul val.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Energeticienii intră luni în grevă de avertisment, cerând majorări salariale.
 Vizualizări articol: 460 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Energeticienii intră luni în grevă de avertisment, cerând majorări salariale0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Crap în sos de mărar 4 porţii – 40 minute 4 bucăţi file de crap2 lămâi250g smântână sau iaurt gras2 leg. mărar2 căţei de usturoi1-2 linguri ulei de măsline100ml ulei pentru prăjit± sare, piper Fileurile de crap se... Citeşte