Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 15 mar 2008 - Anul XIII, nr. 63 (3744)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Atanasiu: Guvernul va lua o decizie privind înfiinţarea companiei energetice în 2-3 săptămâni

Duminică, 16 Martie 2008 (16:58:35)


Guvernul va lua o decizie privind înfiinţarea companiei energetice integrate în următoarele două-trei săptămâni, a declarat, duminică, la Alba Iulia, preşedintele Autorităţii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), Teodor Atanasiu.
  Societatea se va afla în subordinea AVAS, iar după înfiinţarea acesteia autorităţile vor selecta un consultant pentru listarea noii companii la bursă, a spus Atanasiu, citat de corespondentul MEDIAFAX.

El a menţionat că viitoarea companie nu va cuprinde complexul energetic Craiova, care va fi privatizat pe bursă, în 2008.

"Vom fi nevoiţi să demarăm privatizarea de urgenţă, pentru ca noul proprietar majoritar, noul acţionar să poată să vină cu o majorare de capital pe care statul nu o poate face astăzi şi care să-i permită derularea programului investiţional, deci mărirea capacităţii de producţie", a spus Atanasiu.

Compania energetică integrată va cuprinde 40-50% din capacităţile de producţie şi filialele de distribuţie neprivatizate.

În primul an de activitate, societatea va putea derula investiţii de un miliard de euro, care vor fi folosite pentru modernizarea complexurilor energetice Turceni şi Rovinari, precum şi pentru începerea lucrărilor de construcţie a centralei de la Tarniţa - Lăpuşteşti, a declarat, recent, ministrul Economiei şi Finanţelor, Varujan Vosganian.

Potrivit acestuia, compania va fi înfiinţată până la Paşte.

Compania de stat va fi formată din termocentrale, hidrocentrale şi cele trei filiale de distribuţie ale Electrica neprivatizate, fără Nuclearelectrica şi Transelectrica. Unităţile de producere a energiei care vor intra în structura companiei de stat vor fi acele unităţi care nu sunt grevate de datorii. Această companie de stat va avea management privat şi va fi privatizată în proporţie de cel puţin 60%.

Surse din Ministerul Economiei au declarat, la finele lunii ianuarie, că din această companie energetică de stat "cu siguranţă nu va face parte Nuclearelectrica".

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare s-a arătat interesată să participe la proiectul de înfiinţare a companiei în cazul în care Guvernul va veni cu o propunere.

Premierul Călin Popescu Tăriceanu a afirmat, în luna noiembrie, că înfiinţarea companiei energetice de stat va fi realizată prin atragerea unui partener instituţional internaţional, la fel ca în cazul Băncii Comerciale Române.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Atanasiu: Guvernul va lua o decizie privind înfiinţarea companiei energetice în 2-3 săptămâni.
 Vizualizări articol: 551 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Atanasiu: Guvernul va lua o decizie privind înfiinţarea companiei energetice în 2-3 săptămâni0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Crap în sos de mărar 4 porţii – 40 minute 4 bucăţi file de crap2 lămâi250g smântână sau iaurt gras2 leg. mărar2 căţei de usturoi1-2 linguri ulei de măsline100ml ulei pentru prăjit± sare, piper Fileurile de crap se... Citeşte