Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 29 feb 2008 - Anul XIII, nr. 50 (3731)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ministerul Agriculturii susţine amânarea aplicării cerinţelor de bunăstare a animalelor pentru 2016

Vineri, 29 Februarie 2008 (13:49:09)

Ministerul Agriculturii susţine amânarea implementării cerinţelor privind bunăstarea animalelor din România până în 2016, când nivelul plăţilor la hectar se va alinia la cel european, a declarat, vineri, ministrul Agriculturii, Dacian Cioloş.
  El a arătat, în cadrul unei dezbateri pe tema politicii agricole a Uniunii Europene, că această amânare este oportună, întrucât alinierea la standardele de bunăstare animală necesită investiţii importante, eşalonate în timp.

Preşedintele Uniunii Naţionale a Crescătorilor de Păsări din România, Ilie Van, a declarat, în cadrul aceleiaşi întâlniri, că amânarea este benefică pentru producătorii din acest sector.

"În această zonă, în care România are tehnologie învechită, este nevoie de investiţii mari pentru a respecta aceste standarde de bunăstare animală", a declarat Van.

După reforma politicii agricole comune (PAC) în 2003, ţările membre trebuie să respecte diverse obligaţii în ceea ce priveşte sănătatea publică sau animală şi protecţia mediului, dacă vor să primească ajutoarele financiare la care au dreptul. Acestea se referă la trasabilitatea cărnii, la identificarea animalelor, prevenirea epidemiilor animale, igienă, bunăstarea animalului sau folosirea limitată a pesticidelor şi protecţia păturii freatice.

Ţările est-europene care au aderat la UE începând din 2004 au obţinut în ianuarie o amânare pentru aplicarea criteriilor stricte sanitare şi de mediu în sectorul agricol, care condiţionează alocarea subvenţiilor europene.

Compromisul încheiat prevede ca o parte din norme (mediu, identificarea animalelor şi cărnii) să intre în aplicare în 2009 (2012 pentru Bulgaria şi România). Celelalte vor trebuie aplicate în 2011 (2014 pentru România şi Bulgaria).

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ministerul Agriculturii susţine amânarea aplicării cerinţelor de bunăstare a animalelor pentru 2016 .
 Vizualizări articol: 630 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ministerul Agriculturii susţine amânarea aplicării cerinţelor de bunăstare a animalelor pentru 20160.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Ruladă de spanac 4 porţii - 40 minute 500g spanac2 linguri apă4 ouă1/2 linguriţă nucşoară300ml sos de roşii5 linguri ulei1 lingură pesmetsare, piper   Umplutura 175g bucheţele de broccoli3 linguri caşcaval ras175g brânză mozzarella... Citeşte