Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 29 feb 2008 - Anul XIII, nr. 50 (3731)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Tăriceanu intenţionează să transmită săptămâna viitoare propunerea pentru MJ

Vineri, 29 Februarie 2008 (14:19:18)

Premierul Călin Popescu Tăriceanu intenţionează să transmită Preşedinţiei săptămâna viitoare propunerea pentru Ministerul Justiţiei, când expiră interimatul lui Teodor Meleşcanu la conducerea instituţiei, au declarat, vineri, agenţiei MEDIAFAX, surse oficiale.
  "Premierul nu intenţionează să trimită o propunere până luni", au afirmat sursele.

Contactat de MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Camelia Spătaru, a precizat că perioada de interimat a lui Meleşcanu expiră luni, 3 martie, conform normelor de drept comun din Codul de Procedură Civilă.

"Nu este calculată ziua în care începe interimatul şi nici cea în care se sfârşeşte. În cazul ministrului Meleşcanu, decizia a fost publicată în Monitorul Oficial la 15 ianuarie, rezultând astfel că ultima zi de calcul este 1 martie. Dacă această ultimă zi este nelucrătoare, interimatul se prelungeşte până la sfârşitul zilei de lucru următoare, în acest caz, luni, 3 martie", a explicat Camelia Spătaru.

Conform articolului 101 din Codul de Procedură Civilă, "termenul care, începând la 29, 30 sau 31 ale lunii, se sfârşeşte într-o lună care nu are o asemenea zi se va socoti împlinit în ziua cea din urmă a lunii. Termenul care se sfârşeşte într-o zi de sărbătoare legală sau când serviciul este suspendat, se va prelungi până la sfârşitul primei zile de lucru următoare".

Şi ministrul interimar al Justiţiei, Teodor Meleşcanu, a declarat, vineri, că interimatul său expiră oficial luni, potrivit procedurilor de calcul din Codul de procedură civilă, şi a susţinut că nu a avut nicio discuţie cu premierul Călin Popescu Tăriceanu despre acest subiect.

"Constituţia nu stabileşte modul de numărare a celor 45 de zile de interimat, astfel se foloseşte sistemul de calculare a termenelor din Codul de procedură civilă care spune că nu se ţine cont că sunt zile lucrătoare sau nu, sunt 45 de zile calendaristice şi prevede că nu se socoteşte prima zi", a explicat Meleşcanu, care a precizat că perioada de 45 de zile ar expira astfel sâmbătă, iar în aceste condiţii se încheie de fapt în prima zi lucrătoare, adică luni.

El a explicat că de fapt premierul este singurul care va decide ce se va întâmpla în continuare la Ministerul Justiţiei.

"Premierul este singurul în măsură să ia o decizie. Există de fapt trei posibilităţi: propunerea unui ministru cu portofoliu plin, numirea unui alt interimar din Guvern sau prelungirea interimatului meu", a explicat Meleşcanu, adăugând că nu a discutat pe acest subiect cu premierul.

Interimatul lui Meleşcanu a început în 15 ianuarie, când s-a publicat decretul de numire a sa în Monitorul Oficial.

Surse liberale au declarat, miercuri, că premierul Călin Popescu Tăriceanu îl va propune pe Teodor Meleşcanu pentru un nou mandat de ministru interimar al Justiţiei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tăriceanu intenţionează să transmită săptămâna viitoare propunerea pentru MJ.
 Vizualizări articol: 604 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tăriceanu intenţionează să transmită săptămâna viitoare propunerea pentru MJ0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Ruladă de spanac 4 porţii - 40 minute 500g spanac2 linguri apă4 ouă1/2 linguriţă nucşoară300ml sos de roşii5 linguri ulei1 lingură pesmetsare, piper   Umplutura 175g bucheţele de broccoli3 linguri caşcaval ras175g brânză mozzarella... Citeşte