Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 29 feb 2008 - Anul XIII, nr. 50 (3731)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Beneficiarii de facilităţi nu mai sunt obligaţi prin legea investiţiilor să menţină afacerile 5 ani

Vineri, 29 Februarie 2008 (15:35:53)

Beneficiarii de facilităţi nu vor mai fi obligaţi prin legea investiţiilor să menţină afacerile pentru o perioadă de minimum cinci ani şi să creeze cel puţin 200 de locuri noi de muncă, potrivit noului proiect de act normativ elaborat de Ministerul Economiei şi Finanţelor.
  Proiectul de lege prezentat în luna octombrie de ministrul Varujan Vosganian impunea investitorilor să menţină investiţiile realizate pe o perioadă de 5-10 ani pentru a putea beneficia de facilităţi de la stat, prevedere care nu se mai regăseşte în noua formă a actului normativ.

Au mai fost eliminate şi o serie de facilităţi care puteau fi acordate investitorilor, respectiv posibilitatea asigurării infrastructurii de utilităţi necesare la perimetrul investiţiei, a căilor de acces şi a unor modificări ale infrastructurii necesare iniţierii şi dezvoltării proiectului de investiţii, acordarea dreptului de folosinţă asupra unor imobile din domeniul privat al statului sau al autorităţilor publice locale, precum şi atribuirea, pentru anumite proiecte, cu titlu gratuit, a dreptului de folosinţă a terenului necesar realizării investiţiei.

Facilităţile care au fost menţinute în proiectul de lege se referă la acordarea de sume nerambursabile la achiziţionarea de active corporale şi necorporale, de contribuţii financiare de la bugetul de stat pentru locurile de muncă nou create, precum şi de bonificaţii de dobândă la contractarea unor credite.

Noul proiect mai prevede acordarea şi de "alte tipuri de facilităţi prevăzute de legislaţia în vigoare".

O parte din facilităţi sunt sau vor fi prevăzute în schemele de ajutor de stat elaborate potrivit legislaţiei europeană în domeniu.

De asemenea, din proiectul de lege a fost eliminată prevederea legată de valoarea contribuţiei financiare de la bugetul de stat, pentru fiecare nou loc de muncă direct creat, care se acorda în mod diferenţiat, în funcţie de mai multe criterii, de la 250 la 2.500 de euro.

O altă prevedere care nu se mai regăseşte în noua variantă se referă la valoarea minimă a investiţiei pentru care se putea primi suport de la stat, stabilită la un milion de euro.

Noul proiect include în lista obiectivelor urmărite la acordarea facilităţilor dezvoltarea sectoarelor prioritare în conformitate cu politicile economico-sociale ale Guvernului. Alte obiective mai sunt dezvoltarea regională, protecţia mediului, creşterea eficienţei energetice şi/sau producerea şi utilizarea energiei regenerabile, cercetare-dezvoltare şi ocuparea şi formarea forţei de muncă.

Proiectul mai prevede ca în termen de 45 de zile de la data în vigoare a legii, să fie elaborat actul normativ prin care se va reglementa atribuţiile şi competenţele Agenţiei Române pentru Investiţii, care se va forma prin reorganizarea Agenţiei Române pentru Investiţii Străine. Noua structură va avea ca atribuţii acordarea, de asistenţă la cerere, tuturor investitorilor, inclusiv cei români, cu privire la schemele de ajutor de stat existente în cadrul cărora pot solicita finanţare.

Proiectul Legii investiţiilor a fost iniţiat de Guvern încă din anul 2005.

Prima formă a legii a fost prezentată la jumătatea anului 2006, dar ulterior Guvernul a decis modificarea proiectului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Beneficiarii de facilităţi nu mai sunt obligaţi prin legea investiţiilor să menţină afacerile 5 ani.
 Vizualizări articol: 659 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Beneficiarii de facilităţi nu mai sunt obligaţi prin legea investiţiilor să menţină afacerile 5 ani0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Ruladă de spanac 4 porţii - 40 minute 500g spanac2 linguri apă4 ouă1/2 linguriţă nucşoară300ml sos de roşii5 linguri ulei1 lingură pesmetsare, piper   Umplutura 175g bucheţele de broccoli3 linguri caşcaval ras175g brânză mozzarella... Citeşte