Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 29 feb 2008 - Anul XIII, nr. 50 (3731)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Geoană:Dacă parlamentarele şi localele vor fi simultane, data ar fi 29 iunie sau începutul lui iulie

Vineri, 29 Februarie 2008 (17:10:41)


Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, vineri, la Alba Iulia, într-o conferinţă de presă, că, dacă se ajunge la concluzia organizării de alegeri parlamentare anticipate simultan cu cele locale, este posibil ca data acestora să fie 29 iunie sau la începutul lunii iulie.
  Geoană a apreciat că suprapunerea alegerilor parlamentare cu cele locale ar însemna o "voinţă puternică în Parlament, pentru că o lege organică înseamnă voturi mai multe decât le are numai PSD", transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Noi am făcut o propunere care credem că are sens şi este bună pentru ţară. Dacă acest lucru este agreat şi de alte partide şi de Traian Băsescu, atunci se va întâmpla. Dacă nu, nu se va întâmpla aşa. (…)Oricum, a lăsa un guvern atât de slab să-şi ducă mandatul până în martie 2009, cum vor ei, pentru că aceeaşi Constituţie spune că se poate prelungi termenul Parlamentului cu trei luni de zile de la data dizolvării acestuia sau a încheierii termenului de 4 ani de zile... Pentru liberali probabil scopul lor este să lungească termenul până undeva la mijlocul lunii martie 2009", a susţinut Mircea Geoană.

Preşedintele PSD a declarat din nou că soluţia pentru ieşirea României din blocajul instituţional şi politic în care se află este cuplarea alegerilor locale cu alegerile parlamentare anticipate.

Geoană a admis că de obicei într-un an electoral partidele nu doresc alegeri anticipate, însă, în opinia sa, acestea ar fi singura soluţie reală.

"De obicei, într-un an electoral, alegerile anticipate nu sunt de obicei o soluţie. (…) Dar în situaţiile de criză şi de blocaj în care suntem noi, cred că la o situaţie excepţională o măsură excepţională şi în continuare cred că alegerile anticipate eventual cuplate cu locale ar putea să fie o soluţie. Şi ar fi mai puţine costuri pentru cetăţean. Închipuiţi-vă că avem alegeri în iunie şi încă o dată în decembrie, că sorocul e 17 decembrie. După aceea venim în luna iunie 2009 din nou cu alegeri pentru Parlamentul European şi în decembrie 2009 alegeri pentru preşedinte. Asta înseamnă că avem în România doi ani numai de campanie electorală", a spus Mircea Geoană.

El menţionat că decizia declanşării alegerilor anticipatelor şi a cuplării acestora cu alegerile locale nu este o soluţie pe care PSD o poate impune. El a spus că pentru aplicarea acestei soluţii trebuie să îşi dea acordul şi Guvernul, preşedintele şi Parlamentul.

"Dacă avem cu toţii - şi Guvern şi Parlament şi preşedinte - o înţelegere a faptului că este mai bine pentru România să punem punct acestei guvernări şi să scoatem ţara din blocajul politic, acest lucru este posibil", a spus Geoană.

Liderul PSD a adăugat că este nevoie de concursul acestor actori deoarece preşedintele are, conform Constituţiei, dreptul de a dizolva Parlamentul, iar la rândul său Parlamentul ar trebui să stabilească printr-o lege organică suprapunerea alegerilor parlamentare anticipate cu cele locale.

"Am făcut o propunere raţională şi este pe masa de decizie a actorilor politici din România. Noi considerăm că lucrul cel mai bun pentru ţară este să putem să curmăm acest blocaj politic şi să mergem o singură dată la români în 2008 să-i întrebăm ce vor pentru guvernare locală, ce vor pentru guvernarea naţională a României", a mai spus Geoană.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Geoană:Dacă parlamentarele şi localele vor fi simultane, data ar fi 29 iunie sau începutul lui iulie.
 Vizualizări articol: 659 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Geoană:Dacă parlamentarele şi localele vor fi simultane, data ar fi 29 iunie sau începutul lui iulie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Ruladă de spanac 4 porţii - 40 minute 500g spanac2 linguri apă4 ouă1/2 linguriţă nucşoară300ml sos de roşii5 linguri ulei1 lingură pesmetsare, piper   Umplutura 175g bucheţele de broccoli3 linguri caşcaval ras175g brânză mozzarella... Citeşte