Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 29 feb 2008 - Anul XIII, nr. 50 (3731)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Nemulţumire

Şi primarul Lungu, nemulţumit de repartitoarele de căldură

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Facturile nejustificat de mari la căldură, pentru unele apartamente, îi nemulţumesc nu doar pe cetăţenii Sucevei, ci şi pe cei care ocupă posturi importante în administraţie.

În această situaţie se află şi primarul Sucevei, Ion Lungu, care susţine ideea lansată de perfectul Orest Onofrei, că acestea sunt o mare ţeapă.

“Sunt de acord cu cele spuse de prefectul Orest Onofrei, că aceste repartitoare sunt acum o ţeapă pentru cetăţeni, iar una dintre victime sunt şi eu. Pentru luna decembrie am plătit 422 lei, iar pentru ianuarie, 580 lei, ceea ce înseamnă o creştere cu 37% a facturii la încălzire. Vă spun cu toată sinceritatea că, de când am repartitoare, de acum 4 ani, plătesc mai mult decât înainte, când nu aveam repartitoare”, a declarat Ion Lungu.

Edilul şef al Sucevei a precizat totuşi că, în privinţa acestei probleme, Primăria nu se poate implica, deoarece nu are competenţa necesară, mai ales că montarea acestora se face în urma unui contract direct între proprietari, asociaţia de proprietari şi firmele de repartitoare.

“Noi încercăm să intervenim, cum putem, dovadă fiind controalele iniţiate şi înfiinţarea acelei comisii de analizare a diferenţelor dintre consumul facturat şi cel indicat de contoarele de apartament”, a adăugat Ion Lungu.

Primarul Sucevei a povestit că a acceptat montarea acestor repartitoare, pentru că aşa s-a decis la nivel de scară de bloc, dar că, în nici un caz acestea nu se pot dovedi folositoare într-un condominiu în care există mai multe tipuri de încălzire, unii fiind debranşaţi de la Termica, unii cu centrale de apartament, iar alţii fără nimic.

“Aceste repartitoare ar fi putut fi utile dacă se montau în toate apartamentele dintr-un bloc, iar toate locuinţele aveau acelaşi sistem de încălzire”, a concluzionat primarul municipiului reşedinţă de judeţ.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şi primarul Lungu, nemulţumit de repartitoarele de căldură.
 Vizualizări articol: 1744 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Şi primarul Lungu, nemulţumit de repartitoarele de căldură0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Nu e corect trimis de
(29 feb 2008, 11:37:35
nu e corect sa platesti in functie de un anume procent la consumul intregului bloc. Cel mai corect ar fi ca fiecare apartament sa aiba propriul gigacalorimetru, si astfel (ca la electricitate) sa platesti numai ce consumi, fara a mai fi adaugate pierderi si alte cheltuieli nejustificate care privesc producatorul si nicidecum consumatorul. Sorei mele ii inregistra contorul repartitorului vara trecuta, cand afara erau 35 grade. Oare protectia consumatorului nu poate sau nu vrea sa faca ceva in sensul asta?
1.1  RE: Nu e corect trimis de
(29 feb 2008, 11:45:18
repartitorul inregistreaza doar caldura si fascicolul de caldura, iar in timpul verii daca apropii un copr cald pe un termen mai lung de timp acesta se inregistreaza .... oricum suntem pe drumul cel bun dar cred ca am gresit soseaua ... crezi ca o sa cada cortinele pentru tine? ce e important chiar nu v'am zis si nu o sa va zic, asa a fost, asa e, asa va fi ca asa a fost sa fie ....**** mea .. ia'o tu cum vrei ... SA TRAIM BINE !
2.   De INTREBARE trimis de
(29 feb 2008, 11:55:41
Repartitoarele nu sunt defecte, ele inregistreaza orientativ un anumit consum de caldura. DAR: nimeni nu si-a pus intrebarea DE CE, dupa ce s-au instalat GIGACALORIMETRE la fiecare scara, anul trecut, CONSUMUL INREGISTRAT DE ACESTEA ESTE ENORM ? Nu cumva Acele GigaCalorimetre sunt BUBA ? SUnt incuiate, citirea se face cand vor placintele de la Termica ! A verificat cineva CUM sunt montate ? Fiind IN AFARA SCARII, inregistreaza, LOGIC, MAI MULT, diferenta dintre coloana calda si cea rece fiind inevitabil mai mare !! Iata hotia ! Nu repartitoarele sunt de vina, ci, IARASI Termica.
2.1  RE: De INTREBARE trimis de
(29 feb 2008, 21:23:42
Daca n-ai habar mai bine TACI. Asta fiindca maninci mult c.....t sau montat acele gigacalorimetre fiindca tot dobitoci ca tine aveau impresia ca erau asa de mari pierderile pe retele ca ei platesc mult mai mult decat consuma.In unele locuri erau intemeiate aceste sesizari dar nicidecum asa cum se credea si se exagera peste tot prin media locala.Ei bine asta a fost una din cauzele pt. care s-au montat giga la nivel de scara de bloc,al doilea a fost ca nu se mai dadea licenta de functionare la Termica daca nu erau montate asa ca acestea au fost montate .Au fost montate inafara blocului tocmai pt a nu mai depinde de tine tovarase sa deschizii usa la subsol cand vrei si cand nu vrei,astai una, iar a doua e ca citirile se fac de cei de la Termica impreuna cu cei de la Asociatiile de Proprietari,asta asa pt buna informare a ta si a altora ca tine care habar n-au dar isi dau cu parerea.Atat deocamdat daca mai vrei continua.
3.   Teapa... trimis de
(29 feb 2008, 12:37:16
cea mai mare tapa esti tu lungule.sistemul cu giga de apatrament este cel mai bun,dar asta inseamna ca sistemul de incalzire trebuie facut pe orizontala si nu pe varticala cum e acum , ceea ce e aproape imposibil la blocurile vechi.

dar te intreb:niole blocuri anl ce sistem de incalzire au?pe verticala , bineanteles si asta datorita tie ca tu te-ai opus sistemului pe verticala.

in rest o zi super

3.1  RE: Teapa... trimis de
(29 feb 2008, 12:42:30
scz.primarul s a opus sistemului pe orizontala si nu pe verticala.scz

4.   VOM IESI IN STRADA trimis de
(29 feb 2008, 13:05:21
VOM PROTESTA DACA TERMICA NE MAI JUPOAIE LA CALDURA!SUNTEM DEJA ORGANIZATI.
5.   Hotie trimis de
(29 feb 2008, 13:17:22
Asta nu are tata nu are mama fura tot si apoi spune ca nu are cu ce plati cald

ura . Hot mare ce mai. Nu te mai votam . Huooooo
6.   Prostii trimis de
(29 feb 2008, 13:43:33
E NORMAL LUNGULE SA PLATESTI MAI MULT CA INAINTE DE A LE MONTA, DACA NU LE INCHIZI NICIODATA; CEI CARE LE LASA DESCHISE DE TOAMNA PANA PRIMAVARA NU AU DECAT SA PLATEASCA..... ECONOMIA IN CE CONSTA? SA LE REDUCI, CAND PLECI DE ACASA, SAU CAND E DESTUL DE CALD!!!!
6.1  RE: Prostii trimis de
(29 feb 2008, 13:49:35
bine ca le stii tu pe toate inchidele si bagatile undeva ca tot inregsitreaza
7.   Pareri trimis de
(29 feb 2008, 13:49:08
Primarul si prefectul vorbesc parca nu stiu ca am fost obligati sa ne punem repartitoare, in urma unei ordonanta data de catre hoti care ne guverneaza, ca sa aduca beneficii uriase la niste firme create tot de ei. Sintem o tara de prosti ca -i mai suportam. Toti politiceni ar trebui dusi in pustiu Sahara si abandonati acolo fara apa si fara mincare. Asta merita dupa situatia in care au adus tara..Nu vedeti cit de bogati au devenit nesimtiti???????? Tara trebuie condusa de tehnocrati si nu de niste mincatori de rahat, care au ajuns la conducere dupa cit rahat au mincat cu gura si nu dupa cita minte au. Asa se intinpla daca tara este condusa politic. Ne acuza ca la noi nu se munceste dar ei au facut averile colosale sapind cu tirnacopul? nu pe munca depusa de prostime????? Solutia este coasa pina nu este prea tirziu.

7.1  RE: Pareri trimis de
(29 feb 2008, 13:52:39
eu zic ca daca ii duci in desert astia , fura tot nisipul !
8.   Institutii de doi bani! trimis de
(29 feb 2008, 15:13:08
,, Protectia consumatorului'' , suna frumos!...ce-i asta?!

Am mers la ei pentru masina mea noua si nu au vrut sa ma ajute!... N-am stiut ca trebuie dat si aici ceva.... Este unul mai in virsta care se vede ca-i blazat si cred ca n-are ce cauta acolo... Ma deranjeaza enorm cind observ ca institutiile statului nu-si fac treaba , sau au grija numai de unii cu 2 perechi...

9.   Asa e ! trimis de
(29 feb 2008, 15:38:39
Bine zis, Beduinule ! Astia sunt in stare sa fure si nisipul din desert, sau, si mai adevarat, sa vanda parcele "intravilane" din desert ! Nu Al Quaeda e dusmanul romanilor, ci, Los Politicos !
10.   Speranta trimis de
(29 feb 2008, 18:41:29
Am speranta ca diriguitorii locali ai urbei noastre vor avea curajul sa se opuna ordinilor de la centru pentru a favoriza si imbogatirea unor profitori ai momentului care in stransa legatura cu cei ce fac legile centrale sau locale in favoarea profitorilor.Exemplu legea obligativitii ca fiecare locatar ce are incalzire centrala primita centralizat sa-si moteze REPARTITOARE.Furnizorii de caldura aveau si au obligativitate de a monta ei aceste aparate de masura a energiei furnizata,asa cum sunt montate contoarele electrice de catre furnizor.Am sesizat acest aspect si la O.P.C. Raspuns evaziv.Locatarii platesc din buzunarul lor muna de la ASOCIATII facuta pentru incasarea contravaloarea acestor servicii de furnizare a caldurii.
11.   Propuneri trimis de
(29 feb 2008, 23:18:53
pentru perioada electorala propun urmatoarele autovictimizari ale lui lungu (evident trambitate in presa):

- e victima soselelor- trebuie sa-si schimbe des bucsele de la skoda lui;

- are astm - respira mult praf din suceava nu stie de unde a ajuns aici;

- circula greu prin suceava, a innebunit cineva circulatia(safie oare lungu sau zarujanu);

- nu mai are spatii verzi sau copaci prin zona;

- cei de la rosal nu fac curat in oras(evident iau banii);

- trebuie sa asculte tot soiul de prostii politice locale;

- trebuie sa plateasca apa rece scump(prietenii stiu de ce);

-trebuie sa-si vada fratele cum lucreaza la schimbarea conductelor de termoficare(munca grea domnule mai ales la castigat licitatii)

concluzie (o formulez car ca sa nu aiba dubii cetatenii lungu si zaruzanu):

lungu nu ne crede prosti, schimba tactica sau cel mai bine pune capul in pamantconfusedA-TI FIE RUSINE!!
11.1  RE: Propuneri trimis de
( 1 mar 2008, 09:51:46
Vasile, de la Zaraza si de la mine: respect!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Ruladă de spanac 4 porţii - 40 minute 500g spanac2 linguri apă4 ouă1/2 linguriţă nucşoară300ml sos de roşii5 linguri ulei1 lingură pesmetsare, piper   Umplutura 175g bucheţele de broccoli3 linguri caşcaval ras175g brânză mozzarella... Citeşte