Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 29 feb 2008 - Anul XIII, nr. 50 (3731)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Transparenţă

Dosarul de colaborator cu Securitatea al ÎPS Pimen va fi desecretizat

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La lumină. Dosarul întocmit de Colegiul Consiliului Naţional de Studiere a Arhivelor Securităţii în baza căruia s-a dat verdictul de poliţie politică în cazul ÎPS Pimen, arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, va deveni public. În baza Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului 1/2008, privind asigurarea continuităţii unor activităţi a CNSAS, coroborată cu regulamentul de ordine interioară al instanţelor, presa va avea acces la toate dosarele care vizează interesul public.

Pentru că legea de funcţionare a CNSAS a fost abrogată fără norme tranzitorii, OUG 1/2008 prevede că toate dosarele întocmite de această instituţie se vor judeca la secţiile de contencios administrativ, în şedinţe publice.

Ca urmare a acestor reglementări, dosarul remis de CNSAS către Curtea de Apel Suceava nu va mai fi secret şi nu se va mai judeca în sală de consiliu ca până acum. Practic, la termenul următor, din 21 martie, şedinţa programată la secţia de contencios administrativ a Curţii de Apel Suceava va fi una obişnuită.

 

ÎPS Pimen contestă modul în care a fost citat

În contestaţia depusă la Curtea de Apel Suceava împotriva verdictului de colaborare cu Securitatea, ÎPS Pimen reclamă modul defectuos în care ar fi fost citat, ceea ce nu i-a dat posibilitatea să se apere în faţa membrilor CNSAS.

„Este o bătaie de joc pentru modul cum se procedează în aceste situaţii. Poate aveţi şi d-stră de observat acest lucru. Văzând această situaţie am lăsat ca totul să decurgă normal, adică cum hotărăsc cei de la CNSAS”, se arată în contestaţia depusă de înaltul prelat.

CNSAS a ajuns la concluzia că ÎPS Pimen a făcut poliţie politică şi a colaborat atât cu Securitatea cât şi cu Direcţia de Informaţii Externe, sub numele conspirative „Petru” şi „Sidorovici”.

"Există informaţii grele despre ÎPS Pimen, despre misiunile din ţară şi din străinătate la care participa", au mărturisit surse din cadrul CNSAS, la scurt timp după ce au făcut public verdictul în cazul arhiepiscopului Sucevei şi Rădăuţilor.

 

Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, la studii şi în misiuni în RFG, SUA, Canada şi Israel

Deocamdată nu se ştie exact când a furnizat informaţii actualul arhiepiscop al Sucevei şi Rădăuţilor. Cele mai multe bănuieli sunt pentru perioada când a fost la studii şi în misiuni în străinătate. În perioada 1976-1977, înaltul prelat a urmat cursuri de specializare la Universitatea din Köln, din fosta Republică Federală a Germaniei, pentru ca în 1977 să îndeplinească misiuni în cadrul Arhiepiscopiei misionare ortodoxe Române din Statele Unite şi Canada. La Reprezentanţa Patriarhiei Române din Ierusalim s-a aflat în anii 1978-1979, iar ulterior a revenit în ţară. La 10 ianuarie 1982, arhimandritul Pimen Zainea este ales de către Sf. Sinod al Bisericii Ortodoxe Române ca episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iaşilor, cu titlul “Suceveanul". Este hirotonit întru arhiereu, cu prilejul hramului Mănăstirii "Sf. Ioan cel Nou" de la Suceava, la 24 iunie 1982, de către ÎPS Mitropolit Teoctist Arăpaşu al Moldovei şi Sucevei. De pe 24 ianuarie 1991, PS Pimen Suceveanul a fost ales arhiepiscop al Sucevei şi Rădăuţilor, fiind instalat ca episcop la Suceava la 3 martie 1991.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dosarul de colaborator cu Securitatea al ÎPS Pimen va fi desecretizat.
 Vizualizări articol: 1280 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.2 din 5 voturi
Dosarul de colaborator cu Securitatea al ÎPS Pimen va fi desecretizat2.255

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Nu e singurul trimis de
(29 feb 2008, 14:36:42


ia cautati si dosarele popilor din suceava si a sotiilor acestora ,sa vedeti ce au mai turnat populatia la SECU , ca sa le fie lor bine, sa capete parohie in oras , Burdujeni sau Itcani . ei, turnatorii de ieri , acum cer sa li se faca biserici copiilor lor, parca ar face din banii lor,nu tot noi cei turnati de ei,,,facem aceste biserici,, de ce sa ramina fiilor lor? afisati la biserici popii turnatori sa vedem si noi cine sunt cei ce ne ,,spovedesc,,
2.   Nu mai face parte din clerici trimis de
(29 feb 2008, 14:46:03
Daca a colaborat cu securitatea si-a tradat compatriotii,oare nu-l mustra constiinta pentru simplu fapt ca e posibil ca multi oameni sa fi suferit?

Ar trebui sa renunte la aceasta functie!

Nu e drept sa ne mai reprezinte si in plus este o rusine pentru poporul roman!
3.   POCAINTA trimis de
(29 feb 2008, 19:49:15
IERTARE CERE DOMNUL

IARTA CA SA FII IERTAT

( PACATELE TINERETII )
4.   Banditule bor da-ti demisia trimis de
(29 feb 2008, 20:42:24
ce sa ierti cand vicleanul taranoi bandit bor Pimen de trista amintire a bagat oameni in puscarie cu denunturile lui? oamenii i se spovedeau si el ii spovedea mai departe adica ii dadea in primire la securitate .

sa se retraga ambasadorul mafiei lemnului din Suceava vicelanul turnator Pimen la petinta la vre-un schit ceva la cit rau a facut.

bani cu sacu dela Jiji Becali a primit? Primit. A crezut analfabetu jiji becali ca Pimen e un om sfint? A crezut. A fost Pimen la OTV cu gigi sa-i faca campanie electorala pentru PNG? A facut pimen manca-la-r ciorile
5.   Editie unica si urgenta trimis de
(29 feb 2008, 21:17:03
Prin hotarirea poporului si crestinilor suseveni, di azi si institui semnul di atintionari ATENTII LA POPCHI SI PREUTESE indifirent di coloratura si breasla. Popchi Comercianti care vand tigari ,popchi valutisti,popchi colectionari si dilari di limuzini, etc. Cu semn rosu si incadrat cu schini va apare semnul ATENTII LA POPCHI SECURISTI SI PREUTESE care sa spuna repedi eu pup poala preutesi,popa pupa poala mea ,asa cum ne-o invatat la scoala de catiheti.
6.   Poponare-sodomit! trimis de
(29 feb 2008, 21:18:05
..spuen-ne adevarul:esti satanist si $idov spurcat pe deasupra!DOAR ASTIA URASC ORTODOXIA SI ROMANIA ASA DE MULT!CIND VEI CRAPA UNDE TE VEI DUCE SPURCATULE?
6.1  RE: Poponare-sodomit! trimis de
(29 feb 2008, 21:37:37
spurcat esti tu tigane borate.

cand ai sa crapi de sida ai sa te duci in nascatorea lui ma-ta de pe centura bolnava de sifilis care te-a avortat la Socola.

satanist a fost poponarul de tactu sifiliticu si mata se regula cu porcii din ograda si asa te=-a facut pe tine.

WC TUDOR nu mai intra in parlament dat fiind ca populatia nu mai voteaza cu securistii imputiti ca tine si ca wc tudor .

Deveniti adventisti mai bine decit sa va inchinati la banditii BOR care v-au turnat la securitate. Banditul pimen excrocu a luat banii dela securitate pentru turnatotiile lui si acum ia bandi dela jiji becali anakfabetu sa-i faca reclama si se roga pentru el cum se ruga pentru Ceausescu.

Moarte voua informatorilor securisti ca $IFILITICU terente.

ai sa crapi de sifilis adica boala celor trei cruci in sange descoperita de savantul evreu Wassermann special pentru tratarea cainilor turbati homalai ca tine.
7.   MASONERIA ! trimis de
(29 feb 2008, 21:19:53
DE CE NU SE PUPLICA NUMELE TUTUROS MASONILOR DIN FUNCTIILE PUBLICE INCLUVIS CULTE RELIGIOASE? SA STIM SI NOI PE INCHINATORII SATANEI CARE NE CONDUC !
7.1  RE: MASONERIA ! trimis de
(29 feb 2008, 21:42:24
la satana te inchini tu $purcatule informator securist. du-te si pupa****popii Pimen turnatorul securist care a bagat oameni in puscarie si se mai da trimisul lui Dumnezeu pe pamant satanistu ca si tine. Satanistul Pimen sefu mafiei lemnului primea laude dela ofiterii de securitate pentru meritele lui in turnatorie si pentru ca nu foloseste limbajul bisericesc cand da informatii ci da informatii la subiect despre tintele securitatii. cine se spovedea la bandit ajungea in puscarie sau omorit de militie in bataie.

serveste un belingher de magaroi raios boritule bandit bor zis terente zis maimuta sifilitica facuta la betie.

PS: HABDO BULEANDO MUI
8.   ...papagalului de MUEzinu! trimis de
(29 feb 2008, 21:43:59
..SAVANTU' OVREU CARE A DESCOPERIT $IFILI$U'?...HEHEH..TOATE BOLILE LE-AU LANSAT TOT "EI" PE PIATZA SI APOI LE "DESCOPERA".DIN CAUZA UNOR DEGENERATI CA TINE ESTE RAU IN LUME!****ARE, DEGEABA TE ASCUNZI IN SPATELE ACESTUI NUME FICTIV, STIM DEJA UNDE ESTI !PE CONTINENTUL NORD-AMERICAN!CURIND CINEVA ITI VA BATE LA USA(KORT) SI VEI SUPORTA CONSECINTELE!$OBOLANE,ZILELE TALE SUNT NUMARATE!
9.   Serveste belingher de m raios trimis de
(29 feb 2008, 21:47:41
ha ha ignorant sifilitic ce esti. se cunoaste ca ai fost militian informator ca nu cred sa ai mai mult de 7 clase la seral si fara frecventa.

oe continentul nord american? ha ha De cind Campulung Moldoveensc este pe continentul nord american tigane?

MATA TE-A FACUT SIFILITC CA TE-A AVORTAT DUPA CE A FOST VIOLATA DE PORCU DIN CURTE CA TATA'U OFICIAL ERA HOMOSEXUAL DAR A CRAPAT DE SIDA CA SI TINE.

TI-AM VAZUT POZA PE CRUCE sifiliticule.....
10.   Jegule BE PREPARED! trimis de
(29 feb 2008, 21:51:44
..stiu unde te afli!..vei suporta consecintele!
11.   Habdo buleandomuiterente trimis de
(29 feb 2008, 21:59:31
sa-mi servesti belingherul de ziua mea boritule sifilitic impreuna cu familia ta de boi legionari. terente alias wc tudor au decedat.
12.   Moarte usoara terente trimis de
(29 feb 2008, 22:02:35
hai ca m-am distrat destul cu tine. ma sterg la belingher cu tine dupa ce parlesc o rumanca in vecini.
13.   Inf trimis de
( 1 mar 2008, 01:08:47
hai ca ati varsat ce e mai rau din voi fara sa stiti nimic doar ce si asa nu va vede nimeni si asa nu stiti nimic despre acuzatiile aduse aveti vre-un om care a facut puscarie din cauza inf lui pimen sau mancati c odata cu valul si chiar daca a fost inf la securitatea romana la cine voiati sa fie la KGB ,MOSAD sau alte servicii straine ,habar nu aveti ce spuneti.
14.   Te_am gasit trimis de
( 1 mar 2008, 01:55:03
bai terente din pacate ptr tine am aflat de unde ai trimis articolele pregateste_te ptr ce e mai rauptr tinenu ai valoarea lui pimen sa vb tu excrement ce esti ne intalnim zilele astea sa_ti faci bagajele catre eternitate

14.1  RE: Te_am gasit trimis de
( 1 mar 2008, 06:29:01
..MUEzinule esti SRI'ist acum?Am googluit numele tau si am vazut CIT DE BOLNAV MINTAL ESTI!SE PARE CA ESTI SI AGENT PROVOCATOR OVREU(la care le faci felatzii mereu!..iti plac organele-circumcise??)Jigodie pedofila care-ti abuzezi proprii copii zilele tale sunt numarate!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Ruladă de spanac 4 porţii - 40 minute 500g spanac2 linguri apă4 ouă1/2 linguriţă nucşoară300ml sos de roşii5 linguri ulei1 lingură pesmetsare, piper   Umplutura 175g bucheţele de broccoli3 linguri caşcaval ras175g brânză mozzarella... Citeşte