Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 29 feb 2008 - Anul XIII, nr. 50 (3731)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Geoană: PSD va fi principalul beneficiar al votului uninominal

Vineri, 29 Februarie 2008 (17:42:27)


Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, vineri, la Alba Iulia, într-o conferinţă de presă, că PSD va fi principalul beneficiar al introducerii sistemului de vot uninominal deoarece este partidul cu cea mai mare resursă umană din întreaga ţară, transmite corespondentul MEDIAFAX.
  "PSD este principalul beneficiar al unui sistem de vot uninominal pentru că avem partidul cu cea mai mare resursă umană din întreaga ţară. Astăzi, cei de la PD nu votează pentru alegerea uninominal a preşedinţilor de consilii judeţene pentru că nu au suficient de mulţi oameni să-i pună şi la primării şi la consiliile judeţene. Din punct de vedere al personalităţilor cunoscute la nivel local PSD-ul este principala forţă politică. Ei stau mai bine ca noi la partea de bani, pentru că au ştiut să-şi umple buzunarele (…)", a spus Mircea Geoană, citat de corespondentul MEDIAFAX.

Geoană a adăugat că, în mod normal, săptămâna viitoare la primul plen al Camerei Deputaţilor ar trebui ca legea privind votul uninominal să fie adoptată. El a precizat că PSD insistă ca în această lege să fie inclus şi amendamentul copiat din legea Guvernului legat de alegerea preşedinţilor de consilii judeţene.

Potrivit sursei citate, este posibil şi este aproape o certitudine, cel puţin după votul din Comisia de cod electoral, că legea privind votul uninominal va fi adoptată de Camera Deputaţilor.

Liderul PSD a explicat că în condiţiile în care nu va exista un vot favorabil la amendamentul pe care PSD îl va reprezenta un plen privind alegerea preşedintele de consiliu judeţean atunci se va reactiva cea de-a doua legea care de fapt este legea principală care s-a întors de la Preşedinţie şi de la Curtea Constituţională în care este inclus atât votul uninominal pentru parlamentari, cât şi pentru preşedintele consiliului judeţean.

"Eu sunt optimist. Pentru prima dată după 15 ani, perioadă în care a fost mai degrabă joc de gleznă, când una spuneam şi alta făceam în Parlament, pentru prima dată presiunea publică, a opiniei publice, probabil şi înţelepciunea clasei politice ne va conduce la o premieră în viaţa politică românească. Vom vedea în anii următori dacă aceasta va duce cu adevărat la o primenire a clase politice româneşti", a mai spus Mircea Geoană.

Preşedintele PSD s-a plâns, totodată, că partidul său este dezavantajat din punct de vedere al banilor pe care îi deţine pentru lupta electorală însă este avantajat din punct de vedere al calităţii oamenilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Geoană: PSD va fi principalul beneficiar al votului uninominal.
 Vizualizări articol: 664 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Geoană: PSD va fi principalul beneficiar al votului uninominal0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Ruladă de spanac 4 porţii - 40 minute 500g spanac2 linguri apă4 ouă1/2 linguriţă nucşoară300ml sos de roşii5 linguri ulei1 lingură pesmetsare, piper   Umplutura 175g bucheţele de broccoli3 linguri caşcaval ras175g brânză mozzarella... Citeşte