Google
SHOPPING CITY SUCEAVA - Craciun
SHOPPING CITY SUCEAVA - Craciun
SHOPPING CITY SUCEAVA - Craciun
 
vineri, 29 feb 2008 - Anul XIII, nr. 50 (3731)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,6346 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta3,9285 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe Google+ Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |  Trimite pe Yahoo MessengerMessenger |   1 imagine |   ø fişiere video

Ruladă de spanac

4 porţii - 40 minute

  • 500g spanac
  • 2 linguri apă
  • 4 ouă
  • 1/2 linguriţă nucşoară
  • 300ml sos de roşii
  • 5 linguri ulei
  • 1 lingură pesmet
  • sare, piper

 

Umplutura

  • 175g bucheţele de broccoli
  • 3 linguri caşcaval ras
  • 175g brânză mozzarella sau telemea rasă

Spălaţi spanacul şi fierbeţi-l  4 - 5 minute în apă cu sare. Scurgeţi-l de apă şi tăiaţi-l cât mai fin.

Amestecaţi spanacul cu gălbenuşurile, presărându-le cu nucşoara rasă. Bateţi albuşurile şi turnaţi spuma peste amestecul cu spanac.

Ungeţi o tavă (32 / 23cm) cu ulei şi tapetaţi-o cu pesmet. Turnaţi compoziţia cu spanac în tavă, nivelaţi-o cu o paletă umezită şi coaceţi-o 15 minute în cuptorul încălzit dinainte.

Când foaia de spanac este tare, se scoate tava din cuptor şi se scoate foaia pe planşetă, pe o folie de plastic cu ajutorul căreia se rulează foaia călduţă. Lăsaţi să se răcească. Între timp, fierbeţi timp de 5 minute bucheţelele de broccoli în apă cu sare. Scurgeţi-le de apă şi păstraţi-le la cald.

Presăraţi caşcaval ras, în strat uniform, peste foaia de spanac.

Peste aceasta puneţi brânză mozzarella sau telemeaua rasă. Deasupra aranjaţi broccoli. Rulaţi din nou foaia de spanac, având grijă să nu pierdeţi umplutura. Strângeţi bine la capete. Puneţi rulada la rece, înainte de servire. Tăiaţi rulada, după eliminarea foliei, în felii mai groase în felii mai groase, cu un cuţit ascuţit, umezit. Înfierbântaţi sosul de roşii şi puneţi-l în farfurii. Peste el aşezaţi câte 2 felii de ruladă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ruladă de spanac.
 Vizualizări articol: 1691 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Ruladă de spanac1.051

Optik Tataru
Iulius Mall Suceava
AnnaCori
Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Elia Studio - Salon de infrumusetare
Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Ruladă de spanac 4 porţii - 40 minute 500g spanac2 linguri apă4 ouă1/2 linguriţă nucşoară300ml sos de roşii5 linguri ulei1 lingură pesmetsare, piper   Umplutura 175g bucheţele de broccoli3 linguri caşcaval ras175g brânză mozzarella... Citeşte