Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 18 feb 2008 - Anul XIII, nr. 40 (3721)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Vosganian: Moţiunea PDL, contradictorie şi lipsită de consistenţă şi moralitate politică

Luni, 18 Februarie 2008 (18:33:31)


 Ministrul Finanţelor, Varujan Vosganian, a declarat, luni, în plenul Camerei, că moţiunea simplă depusă de PDL privind taxa de primă înmatriculare este "contradictorie şi lipsită de consistenţă şi moralitate politică", el solicitând deputaţilor să voteze împotriva acesteia.
  "Dezbaterea privind taxa de poluare auto este binevenită, ea producând o corectă informare a opiniei publice în ceea ce priveşte utilitatea sa. Textul moţiunii, din păcate, este contradictoriu, lipsit de consistenţă şi moralitate politică", a declarat Vosganian.

El a arătat că taxa la care se referă moţiunea a fost iniţiată de ministrul PD al Mediului Sulfina Barbu şi a fost susţinută în Parlament chiar de către semnatarii moţiunii.

Vosganian a arătat, totodată, că taxa a fost adoptată printr-o lege votată în Parlament, iar actul normativ a fost promulgat de preşedintele Traian Băsescu, care nu a avut, la momentul respectiv, nicio obiecţie faţă de conţinutul acestuia.

Ministrul de Finanţe i-a acuzat pe semnatarii moţiunii că tratează cu dispreţ propriul vot dat în favoarea instituirii respectivei taxe, precum şi de faptul că, prin introducerea acestei moţiuni, încearcă să inducă în eroare opinia publică.

"Îi întreb pe semnatarii moţiunii: sunteţi în opoziţie faţă de noi sau faţă de voi?", a spus Vosganian, care ia acuzat pe semnatari că, atunci când deputaţii PDL erau la guvernare, tăceau "mâlc" în legătură cu instituirea respectivei taxe.

"Iniţiatorii moţiunii sunt votanţii taxei, aşa cum este ea în vigoare. Azi, influenţaţi de campanii de presă, iniţiatorii ne propun o soluţie iresponsabilă prin care s-ar transforma România într-o piaţă second-hand pentru maşini uzate", a arătat Vosganian, precizând că moţiunea dezbătută nu este de fapt decât "autocritica" pe care şi-o fac iniţiatorii taxei auto.

Vosganian a mai spus că iniţiatorilor taxei le pasă mai puţin de ce simt românii şi le pasă mai mult de cum votează românii, acuzându-i că au iniţiat moţiunea simplă din raţiuni electorale.

Ministrul de Finanţe a arătat, totodată, că taxa există şi în alte state membre UE, unde este mai ridicată decât în România, şi a arătat că aceasta şi-a arătat deja avantajele în sensul reducerii numărului de maşini vechi şi al întineririi parcului auto din România.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Vosganian: Moţiunea PDL, contradictorie şi lipsită de consistenţă şi moralitate politică .
 Vizualizări articol: 534 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vosganian: Moţiunea PDL, contradictorie şi lipsită de consistenţă şi moralitate politică0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Gnocchi proaspeţi cu cartofi şi busuioc 5 porţii – 60 minute 500g făină500g cartofi10-12 frunze de busuioc1 ou100g unt100g parmezan± sare, piper Curăţă cartofii, spală-i şi taie-i în bucăţi, apoi pune-i la fiert în 3 l apă şi 1 linguriţă ... Citeşte