Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 18 feb 2008 - Anul XIII, nr. 40 (3721)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Alina MUNGIU-PIPPIDI

Alina MUNGIU-PIPPIDI


Bun venit, Kosovo!

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cât europenii au schiat, au dormit sau şi-au dus copiii la patinaj în acest sfârşit de săptămână geros, pe harta Europei a apărut un stat nou: Kosovo. Apariţia sa nu a fost o surpriză pentru nimeni. Declaraţia de independenţă a acestei foste provincii otomane, apoi sârbeşti, locuită de albanezi din totdeauna, dar de la sfârşitul secolului al nouăsprezecelea ca populaţie majoritară, fusese amânată din noiembrie trecut, de când partidul premierului kosovar, Hashim Thaci, câştigase alegerile. Thaci a amânat declaraţia de independenţă ca să nu creeze în Serbia un curent naţionalist şi mai puternic, care să aducă voturi candidatului naţionalist la alegerile prezidenţiale din ianuarie. Odată acestea câştigate cu bine, deşi la limită, de Boris Tadic, candidatul favorizat de Occident, nu mai lipsea decât un lucru pentru independenţa Kosovo. Un summit european, astfel ca imediat după declarare Europa să vorbească cu o singură voce, imediat după Statele Unite, recunoscând independenţa Kosovo. Acest summit începe azi, luni, deci ieri Kosovo şi-a declarat independenţa.

Vor fi, desigur, şi voci contra, şi Kosovo va fi pentru multă vreme ca şi Taiwanul, recunoscut doar de o parte din ţările lumii, dar independenţa nu mai poate fi pusă la îndoială. Ea este un fapt din 1999, de când Kosovo funcţionează practic ca un stat separat, iniţial sub guvernare ONU, apoi treptat într-o combinaţie ONU cu organisme alese local. După aproape zece ani de când Serbia a pierdut controlul, numai naivii credeau că mai poţi lipi cana la loc vreodată.

Există două întrebări importante privitoare la evenimentul de ieri. Unul este, cum a fost posibil? Ca regulă generală provinciile care secedă şi îşi proclamă dreptul la autodeterminare nu sunt recunoscute în secolul XXI. A doua este dacă această secesiune este şi ultima din fosta Iugoslavia. Putem, în sfârşit, spera că s-a terminat? O să le răspund pe rând.

Independenţa Kosovo a fost posibilă din trei motive: unu, că naţionaliştii kosovari au urmărit-o permanent. Doi, că naţionaliştii sârbi, în frunte cu Milosevic, au răspuns disproporţionat şi fără tact, fără să se gândească la comunitatea internaţională. Milosevic a luat Kosovo acum zece ani autonomia pe care o avusese sub comunişti, le-a închis şcolile, a masacrat familii întregi pentru că un membru era bănuit de asociere cu KLA, (mişcarea de independenţă), armata iugoslavă în mod stupid a răspuns la provocările naţionaliştilor locali atacând civili, până când situaţia a devenit subiect internaţional, opinia publică fiind deja sensibilizată de eşecul occidental de a împiedica masacrele comise de sârbi şi croaţi în Bosnia. Şi, trei, odată acest punct atins, Serbia a reuşit, printr-un complex de împrejurări şi erori, să ajungă singură într-o tabără opusă Occidentului. În 1998, când armata lui Milosevic gonea pe kosovari din case şi le ardea buletinele, până şi Rusia lui Elţîn s-a spălat pe mâini de ea. Serbia a fost, cu alte cuvinte, într-o situaţie de izolare internaţională chiar mai mare ca Ungaria în 1918, când a pierdut Transilvania către România şi Vojvodina către Regatul care se numea atunci al sârbilor, croaţilor şi slovenilor (kosovarii, cum se vede chiar din titlu, nici atunci nu prea se regăseau în acea ţară). Comparaţia dintre Kosovo şi Transilvania nu e deplasată, cum s-ar putea crede.

Ca şi Kosovo pentru sârbi, Transilvania este un leagăn al naţiunii, timp de peste 150 de ani după înfrângerea de la Mohacs în faţa otomanilor Ungaria s-a redus doar la Transilvania. Ca şi cu sârbii în Kosovo, naţiunea care a construit statul, ungurii, nu aveau majoritatea populaţiei de cel puţin 200 de ani la data secesiunii provinciei. Naţiunea majoritară în provincie, românii, nu avuseseră niciodată stat în Transilvania (decât în propaganda lui Ceauşescu). Mai întâi secesiunea provinciei transilvănene (din Austro-Ungaria), şi apoi unirea ei cu Regatul român s-au făcut în virtutea dreptului la autodeterminare al majorităţii populaţiei, ca şi azi în Kosovo.

În Kosovo nu există mare entuziasm pentru unirea cu Albania, astfel încât comparaţia mea se opreşte aici. Kosovo va fi mai curând un fel de Republică Moldova, care va descoperi curând că marele avantaj de a avea ţara ta nu răspunde la toate problemele. Bine ai venit, Kosovo, în lumea statelor independente! Când vedem azi la televizor pe kosovarii din toată Europa cum cumpără steaguri şi se reped să petreacă aceste câteva zile la Pristina, ca să se simtă parte din acest ceva mai mare creat, înainte de a se întoarce la slujbele lor din Elveţia, Anglia sau Grecia, noi, care am avut această petrecere la 1918, ştim că după flori şi aplauze greul abia începe. Sunt peste 40% şomeri în Kosovo.

Dar măcar va fi pace? Pentru că există posibilitatea ca micul Kosovo să atragă minorităţile albaneze vecine din Serbia (valea Presevo) şi Macedonia, şi să devină un Kosovo mare (nu o Albanie mare, cum se aşteaptă unii). Pentru a evita acest lucru, Occidentul are instrumente. Macedonia, care e ţară candidată UE, dar nu e gata să înceapă negocierile, trebuie invitată să devină membru NATO la summitul de la Bucureşti din aprilie. Asta echivalează cu o garantare a frontierelor Macedoniei şi o stabilizare a acestei ţări fragile.

Orice încercare a Vojvodinei sau a Presevo de a continua pe linia de dezmembrare a Serbiei ar trebui respinsă de europeni şi americani, deja văzuţi la Belgrad ca inamicii poporului sârb. Vecinii Serbiei, ca ungurii, trebuie să nu încurajeze minorităţile locale, care se simt frustrate (Kosovo a câştigat brusc mult mai mult decât ei). Serbia însăşi nu ar trebui să încurajeze secesiunea zonelor sârbeşti din Kosovo, ci doar să contribuie la un plan al acestora de autoguvernare locală. Dar chiar dacă acestea creează noi regiuni cu statul special (la Mitrovica, de exemplu), şi acest lucru se poate realiza paşnic şi nu ar trebui dramatizat.

Mulţi cobesc zilele astea, dar cred că sunt temeiuri serioase să sperăm că secesiunea Kosovo este ultima din fosta Iugoslavie, şi, cu asta, am ajuns la sfârşit. E un trist sfârşit pentru prietenii noştri sârbi, dar dacă în loc să închidă capitolul şi să se ocupe serios de aderarea lor la Europa vor întreţinea frustrarea la nesfârşit vor plăti un preţ şi mai mare. Micii kosovari şi-au jucat cartea bine, şi au câştigat. Dumnezeu ştie că au suferit mult până să prindă ziua de azi. Când am făcut un sondaj pentru ONU în Kosovo în 2003 în două din trei case oamenii fuseseră victimele unor violenţe de o formă sau alta în 1998. Nu poţi blama nişte oameni împinşi la zid că au cerut ajutor din Vest şi l-au căpătat.

Când am fost prima oară în Kosovo am fost uimită de câte steaguri americane erau agăţate peste tot şi i-am spus şoferului meu de la ONU, el însuşi un fost recrut al KLA: „În fond, toţi am visat să vină americanii să ne elibereze în Balcani, dar voi sunteţi singurii care aţi reuşit să îi aduceţi”. „Aşa e”, mi-a spus el, „dar eram şi pregătiţi să plătim un preţ mai mare ca alţii”. L-au plătit. Acuma, de morţii lor, hai să nu le purtăm pică fiindcă au căpătat şi ei statul lor. Au să se convingă repede că nu ăsta e secretul fericirii.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bun venit, Kosovo!.
 Vizualizări articol: 2499 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.56/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.6 din 9 voturi
Bun venit, Kosovo!3.659

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Rusine! trimis de
(18 feb 2008, 14:46:25
Rusine, d-na Pippidi! Un text fals si penibil, o neintelegere totala a realitatilor istoriei! Probabil ca daca traiati in 1940 ati fi apludat anexarea provinciilor romanesti la URSS si Ungaria. Avem "intelectualii" pe care ni-i meritam. Kosovo e inima Serbiei, e Serbia insasi. Si punct.
1.1  RE: Rusine! trimis de
(18 feb 2008, 16:19:11
Serbia primeste ce merita dupa aliantele anti-americane si anti-europene pe care le-a facut cu RUSIA,CALAUL din umbra al Romaniei.Si de unde pana unde "sarbii prietenii nostri"?Pentru ca unii voievozi au luptat alaturi de sarbi contra turcilor?Reveniti-va!Sarbii sunt SLAVI!Ori slavii au fost DUSMANII de peste 1000 de ani ai romanilor.Urmasi ai DACIEI si NICIODATA urmasi ai ROMEI."Prietenia" sarbo-romana se rezuma la granita din Banat la EXECUTAREA granicerilor romani care aveau nefericirea sa stea in calea vreunui lunetist sarb.Aceasta insula de Pro-RUSISM din inima Balcanilor trebuie ANIHILATA definitiv.

Si da SUNT PRO-AMERICAN!.

Doar asa vom scapa DEFINITIV de rusi.

DA categoric pentru SCUT ANTIRACHETA si in Romania!

DA categoric pentru cat mai multe baze americane in Romania!

DA categoric pentru reinarmarea Romaniei cu tehnologii de ultima ora americane.

Doar asa ne vom redobandi demnitatea in fatza CRIMINALEI Rusii.

Unde-s Bucovina,H
1.2  RE: Rusine! trimis de
(19 feb 2008, 17:16:29
Am avut dreptate!Esti un caine bolsevic!Cu cat TE PLATES RUSHII?Si apropo de mame porc MISOGIN ...Daca MATA si bunicata erau VIOLATE si UCISE de RUSNACI acum tot ii mai limbaiai?Ba tu scrii din Suceava sau de la Ambasada RUSIEI?Si apropo de teoria ta conspirationista...Sa stii ca mai sunt si altele.Mai citeste.Mai INVATA.Tzarul ala de care spui tu NU a maifost sustinut de milioanele de "ortodocsi"(in fapt o turma de analfabeti abrutizati si tinuti in ascultare prin religie)TOCMAI pentru ca il durea in pix de ei si ia lasat sa moara DE FOAME cu milioanele.

Mai INVATA ...

Si cereti scuze de la bucovineni care SI ASTAZI stau sub ocupatie RUSA.

Si de la copiii ROMANI din asa-zisa Transnistrie CREATA de KGB pe teritoriul sfant al Basarabiei.

Cereti scuze de la copii romani tinuti inchisi in scoli cu kalasnikoavele de prietenii tai RUSHI.

DE CE?

Pentru ca vor sa invete in LIMBA LOR STRABUNA!

P.S.-ul poti sa ti-l introduci unde vad ca itzi plac
2.   Iti faci fratele de ras trimis de
(18 feb 2008, 15:15:12
ori e teribilism provenit din unele compele (evidente fie vb intre noi), ori e prostie pura ce scrii dumneata mai sus madam! dupa ce monitorul accepta "analizele" unui fost infractor, acu recidiveaza cu niste persoane dubioase pe post de analisti.
3.   Esti cu pluta trimis de
(18 feb 2008, 15:49:53
nu stiu daca esti casatorita sau nu dar ce zici daca o alta femeie ar veni sa intretina relatii .........de amicitie cu sotul tau in virtutea dreptului la libera ...............cuplare probabil ca ai fi foarte fericita si bucuroasa esti dusa rau ......sau esti nesatisfacuta .................. cum poti elogia independenta Kosovo cand nu a existat niciodata un astfel de stat ( sub diverse forme) . Ma mir ca nu te dor buzele de atata pupincurism american.................si crezi ca esti din elita intelectuala ...............o masturbare usoara nu ti-ar strica
4.   Rugaminte trimis de
(18 feb 2008, 16:22:31
Colectivul redactional ar trebui sa nu mai publice articolele Acestei "academiciene".Din 90 incoace "lucreaza "numai pt raul Romaniei.Pe unde sufla si calca aduce numai rau.
4.1  RE: Rugaminte trimis de
(18 feb 2008, 16:37:50
"Bun venit, Kosovo!" - esti cumva unguroaica?

oricum azi esti total lipsita de inspiratie
5.   Mai aomeni buni unde traiti trimis de
(18 feb 2008, 17:11:53
Ce articol este acesta unde va treziti voi sa publicati asemenea aberatii;al acestei neispravite.Am mai scris odata ca daca o mai publicati nu ne mai abonam s-au va da ea bani sa publicati asemenea aberatii.Rusine asa ziar.
6.   Esti un biet ratacit... trimis de
(18 feb 2008, 17:22:36
Pupa-i undeva pe americani impreuna cu Mungiu! Spor!
6.1  RE: Esti un biet ratacit... trimis de
(18 feb 2008, 21:19:13
" Esti un biet ratacit... "

Iar tu un biet...TRADATOR de neam si tara!

"Pupa-i undeva pe americani impreuna cu Mungiu! Spor!"

Si tu pupai pe rusi in Kalasnikov tradator bolsevic.Afla caine roshu ca doar cu sprijin american ne vom redobandi teritoriile rupte din trupul SFANT al Tarii Mama de criminalii RUSHI.NUmele de Bucovina de nord,Hetza,Basarabia itzi spun ceva?

Daca stramosii tai si-ar dormi somnul de veci in gropi comune din Bucovina unde i-au azvarlit cu mii de gloante ASASINII RUSHI tot asa ai vorbi?

Dar cei pentru care scrii(KGB-FSB) si cei ce te platesc sa umpli cu bale alianta STRATEGICA cu SUA iti dau alte directii nu-i asa CAINE Roshu?

MOARTE RUSIEI!!!!

P.S. pentru Cainele Bolsevic pro-rus:Fa un efort si foloseste un nick macar lashule!
7.   Dar si unii cititori... trimis de
(18 feb 2008, 18:46:38
perfect de acord ca nu are dreptate madam Pippidi, dar si unii cititori care scriu pe forum mie rusine. Facem de ris Bucovina cu un asemenea limbaj! Nu suntem de acord cu c sustine semnatara art., o putem contrazice si utilizind un limbaj adecvat. Nu suntem in stare???!!!!!!!
8.   RUSINE! trimis de
(18 feb 2008, 19:02:14
TANTI PIPPIDI, EU SUNT UN ELEV DIN CLASA A III A. AZI I-AM SPUS DOAMNEI INVATATOARE CA AM CITIT IN ARTICOLUL DUMNEAVOASTRA CA NOI. ROMANII NU AM AVUT NICIODATA STAT IN TRANSILVANIA, PENTRU CARE AM FOST TRAS FOARTE TARE DE URECHI SI AM SCRIS DE 3 DE ORI LECTIILE DESPRE CETATILE DACICE, DESPRE PRIMELE CNEZATE, DESPRE UNIREA DIN TIMPUL LUI MIHAI VITEAZU S.A.

VA INVITAM SI PE DUMNEAVOASTRA SA VENITI LA NOI IN CLASA PENTRU A VA EXPLICA FAPTUL CA DACIA CUPRINDEA SI O PARTE DIN CAMPIA PANONICA.

RUSINE, TANTI, SE RASUCESC STRAMOSII IN MORMINTE !
8.1  RE: RUSINE! trimis de
(18 feb 2008, 21:22:07
"TANTI PIPPIDI, EU SUNT UN ELEV DIN CLASA A III A."

Da.In clasa a-III-a la scoala de cadre a COLOANEI a-V-a a FSB(KGB).

Cu stagiu pregatitor in Pentagonul ROSHU PNL-PSD-PRM-PC-UDMR.

8.2  RE: RUSINE! trimis de
(18 feb 2008, 22:36:26
De ce te iriti atat de tare, Cipriane?
8.3  RE: RUSINE! trimis de
(19 feb 2008, 17:28:30
Nu-mi plac elevii din clasa a-III-a a Coloanei a-V-a KGB in ROmania.

Atat.

Ti-e itzi plac?

Rushii ne-au calarit destul 60 de ani +300 cu vremea tzarilor cu tot.

Ajunge.

9.   Ce bafta ai... trimis de
(18 feb 2008, 19:58:32
Ce bafta ai tanti PIPI pt ca nu doare prostia...altfel ai rage toata ziua. BAFTOASO!!!!
10.   Pipidi are..Tu Oana..n-ai! trimis de
(18 feb 2008, 21:27:58


"Ce bafta ai tanti PIPI pt ca nu doare prostia...altfel ai rage toata ziua."

Ba URSUL RUS rage tot mai tare pentru ca incet incet il lasa AMERICA fara O-O.

Voi o atacati pe Pipidi.Dar de ce nu atacati DECLARATIILE CRIMINALULUI Putin?

Nemernicul ala a atacat DIRECT statul UNITAT si NATIONAL roman afirmand OFICIAL ca acum ar urma...TRANSILVANIA!

Adica a INSINUAT ca Rusia PREGATESTE o revolta etnica in regiune numita nu intamplator-HAR-COV!
11.   Pt dumitrescu trimis de
(18 feb 2008, 22:12:36
dvs vtb SA TACE-TI!DACA AI HABAR DE "ISTORIA NEANULUI ROMANESC"-N. IORGA strabunicul dn-ei PIPPIDE vei sti ca PT BASARABIA BUCOVINA ARDEAL SAU CADRILATERnu am TRAS UN CARTUS!ne-am pus coada -ntre picioare ...SI AM ...STERS-O!si acum da m lectii de morala ?mai bine TACEAI MOSULE!..si FILOSOF ERAi ...tu si ceilalti catre bate-ti CAMPII!sieg heil!
12.   Pt ciprian trimis de
(18 feb 2008, 22:18:17
prietene ma scuzi dar esti PROST DE BUBUI(sau numai nu ragi)!!!se vede ca ai mari pb cu muza CLIO(sau pe interlesul tau cu istoria!).ma face sa inteleg ca in scoala iti scoteai media la obiectul istorie la "musteata"
12.1  RE: Pt ciprian trimis de
(19 feb 2008, 17:59:04
Amice Santa Klauss eu stiu ca itzi place sa faci cadouri da vad ca la mine ai venit cu nuiaua...

Si eu vad ca ai probleme cu zeita MNEMOSYNA(sau pe intelesul tau cu MEMORIA).ma face sa inteleg ca la obiectul KGB itzi scoteai salariul dupa ce itzi turnai vecinul de palier.sau de servici.

Prietene ma ....scuzi dar esti PROST DE PUTZI(sau numai nu faci pe tine).

Si cum spuneam casca ochii la ce am scris:

"Dar de ce nu atacati DECLARATIILE CRIMINALULUI Putin?

Nemernicul ala a atacat DIRECT statul UNITAT si NATIONAL roman afirmand OFICIAL ca acum ar urma...TRANSILVANIA!

Adica a INSINUAT ca Rusia PREGATESTE o revolta etnica in regiune numita nu intamplator-HAR-COV!"
13.   LECTII trimis de
(18 feb 2008, 22:44:59
DE CE ARUNCI CU NOROI IN TOTI FOLOSIND ASEMENEA LIMBAJ? INDIFERENT DACA SUNTEM PRO -KOSOVO SAU PRO-SARBI, PRO-USA SAU PRO- RUSIA (NICI NU E CAZUL, AICI) TREBUIESA VEDEM DOAR IMPLICATIILE ACESTUI ACT ASUPRA ROMANIEI. SI AVEM CE VEDEA. SI, DACA TOT MI-AI ALOCAT ATRIBUTE CE NU-MI APARTIN, AFLA CA NISTRUL ERA AXA DACIEI.
13.1  RE: LECTII trimis de
(19 feb 2008, 17:38:14
"AFLA CA NISTRUL ERA AXA DACIEI"

Si crezi ca daca arunci TEATRAL pe sfarsit de fraza acest ADEVAR ASCUNS pana la DEnsusianu si recent "redescoperit" de Napoleon Savescu si ceilalti patrioti de la Dacia.org,ce crezi ca itzi speli pacatele?

E o incercare de manipulare iftina.

Merge la cei naivi.

"INDIFERENT DACA SUNTEM[...]PRO- RUSIA "

Ba nu e INDIFERENT de loc!

Poate itzi este tie indiferent.

Altfel ai sesiza ca RUSIA ne-a si atacat DIPLOMATIC sustinand ca acum trebuie rezolvata si problema HARCOV.Adica Transilvania.

Iar politica Rusiei pentru a nu ne mai realipi NICIODATA Bucovina si Basarabia a fost intretinerea continua a "problemei" maghiare in Romania.

SANTAJ pe fatza.

La asta ce ai de zis elev de clasa....a-III-a?

14.   RUSINE! trimis de
(18 feb 2008, 23:29:52
"...nu mi-am gasit niciodata destula minte pentru caracter sau destul caracter pentru minte..."

- Giacomo Casanova -
15.   Momente penibile trimis de
(19 feb 2008, 07:58:43
Ciprian bocovineanul ori esti beat ori bolnav cu capul.Cum sa spui ca esti bocovinean esti un timpit.Nu vezi ca timpiti ca tine conduc lumea ,pe mina rusilor ne-au dat prietei tai americanii ,timpiti ca tine incita lumea in razboaie si nenorociri,nu-ti place pe la noi dute unde a intarca mutu iapa.Nu meriti fi luat in seama i-mi pare rau cs multi au reactionat la timpeniile tale.BOLNAVULE.
16.   Ura si prostia trimis de
(19 feb 2008, 08:58:13
Terente, traiesti in vreo tzara musulmana? Esti un burete plin de ura si prostie fundamentalista, transferi probleme esentiale pentru romani pe terenul otravit al propagandei legionare si tragi concluziile cu care te-ai hranit dintotdeauna. Adu argumente, daca le ai, spuneti parerea in mod civilizat, fa abstractie de prietenii tai primitivi si incearca sa raspunzi civilizat. Daca, poti, bine! Daca nu, nu!!
17.   Copi la indigo trimis de
(19 feb 2008, 09:45:15
Cine credeti ca a particpat la proclamarea independentei Kosovoului? Doi parlamentari romani de etnie maghiara. Nici nu si-au terminat kosovarii declaratia de independenta si Marko Bela vorbea de drepturile colective ale minoritatilor si de precedentul KOSOVO.

Tineti minte aceasta zi. Ea marcheaza inceputul destramarii statelor europene. SUA, prin uneltele sale a reusit ce si-a propus - sa slabeasca UNITATEA EUROPEI, care pana la urma consta in forta statelor sale. Va aduceti aminte? Glontele tras la Saraievo a fost scanteia primului razboi mondial. In ziua in care UCKA din formatiune terorista a fost transformata in Armata Kosovoului,iar tarile europene au acceptat, cand a ars prima biserica ortodoxa di Kosovo, s-a tras inca odata acel glonte. Acum el este tras in tampla statalitatii.
17.1  RE: Copi la indigo trimis de
(19 feb 2008, 09:46:50
scuze, eroare: titlul este "COPIE LA INDIGO "
17.2  RE: Copi la indigo trimis de
(19 feb 2008, 17:53:22
"cand a ars prima biserica ortodoxa di Kosovo, s-a tras inca odata acel glonte. Acum el este tras in tampla statalitatii."

For a third grade pupil you are preety damn good boy!

Eu zic sa nu se mai amane.SA ti se dea premiul Nobel pentru ****ROLOGIE inca de acum.

Neintarziat.

Dar ce zici tu DOMNULE poate chiar deveni realitate.Dupa cum si soimii patriei de la gradinita stiu Romania nu si-a putut reintregi teritoriul decat prin razboi.Este si riscul sa pierdem teritorii sau sa DISPAREM ca natiune.Daca America pierde.

Dar orice patriot(mai ales cei de a-I-a si a-II-a)nu va ezita sa lupte chiar si cu M-16 in mana pentru distrugerea TOTALA si definitiva a Rusiei.Mi-ar placea ca si rusii sa fie adusi ca SCLAVI sa munceasca in minele de uraniu din Romania,in cele de carbune,la replantarea milioanelor de hectare de PADURE secerate de gasca lui IliciKGB...la reindustrializarea Romaniei...etc.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte editoriale semnate de:
Tiberiu AVRAM
Tiberiu AVRAM
Sandrinio NEAGU
Sandrinio NEAGU
Adrian BOTEZATU
Adrian BOTEZATU
Sorin AVRAM
Sorin AVRAM
Lucian AVRAMESCU
Lucian AVRAMESCU
Ion CRISTOIU
Ion CRISTOIU
Adrian CIOROIANU
Adrian CIOROIANU
Cristian GHINEA
Cristian GHINEA
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Robert TURCESCU
Robert TURCESCU
Ioan T. MORAR
Ioan T. MORAR
Dan APOSTOL
Dan APOSTOL
Angela FURTUNĂ
Angela FURTUNĂ
Mircea VASILESCU
Mircea VASILESCU
Alex Leo ŞERBAN
Alex Leo ŞERBAN
Pavel LUCESCU
Pavel LUCESCU
Ion DRĂGUŞANUL
Ion DRĂGUŞANUL

 

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Gnocchi proaspeţi cu cartofi şi busuioc 5 porţii – 60 minute 500g făină500g cartofi10-12 frunze de busuioc1 ou100g unt100g parmezan± sare, piper Curăţă cartofii, spală-i şi taie-i în bucăţi, apoi pune-i la fiert în 3 l apă şi 1 linguriţă ... Citeşte