Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 18 feb 2008 - Anul XIII, nr. 40 (3721)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Norica Nicolai: Parlamentul trebuie să protesteze vehement faţă de actul nestatal din Kosovo

Luni, 18 Februarie 2008 (18:34:25)


Senatorul PNL Norica Nicolai a apreciat, luni, într-o declaraţie citită în plenul Senatului, că Parlamentul trebuie să protesteze vehement faţă de "actul nestatal şi ilegal în planul dreptului internaţional" care s-a întâmplat în Kosovo.
  "Împreună, trebuie să protestăm vehement împotriva actului nestatal şi ilegal în planul dreptului internaţional care s-a întâmplat ieri (duminică - n.red.), să dovedim, pentru că este nevoie în istoria noastră, că nu suntem un popor, o populaţie, ci o naţiune căreia îi pasă ce se întâmplă cu ea", a spus Norica Nicolai.

Senatorul PNL a precizat că a făcut parte din misiunea OSCE în Kosovo.

"Şi atunci şi acum cred despre această provincie că vrea să fie o ţară fără de ţară. Am găsit oameni care nu doreau să convieţuiască paşnic, sârbi care erau însoţiti de trupele române pentru a-şi îngropa morţii, albanezi care îşi clamau independenţa şi statutul lor istoric de sute de ani, uitând că Bătălia de la Câmpia Mierlei niciodată nu le-a dat acest drept", a declarat ea.

Norica Nicolai a precizat că încearcă să nu privească această declarare a independenţei Kosovo cu sufletul, "ci cu luciditatea amară a unui om politic aflat într-o ţară din vecinătatea unei situaţii provizorii, pentru democraţie, pentru libertate şi securitate balcanică".

"Kosovo este, în opinia mea, departe de a fi un spaţiu de democraţie şi un spaţiu de libertate", a spus ea, caracterizând acest eveniment drept o "decizie unilatarală a unui teritoriu dintr-un stat, luată fără acordul statului suveran".

"Decizia de ieri încalcă greu Tratatul de la Helsinki din 1995 şi următoarele tratate care fundamentează spaţiul de Securitate al OSCE şi aduce în peisajul est-european şi al UE un precedent juridic periculos", a adăugat senatorul liberal.

În opinia sa, "nimeni nu poate să garanteze că acest nou stat dorit de unii va fi un stat de stabilitate, capabil de a se susţine economic, în care dreptul va răspunde forţei".

"Opinia mea este că nu suntem într-o zonă în care un stat să se susţină economic. Trebuie să fim orbi să nu observăm că este un spaţiu care generază criminalitate organizată şi transfrontalieră, trafic de persoane, droguri, de armament, criminalitate economică. Efectul Kosovo va fi pentru România şi pentru toată zona de conflicte îngheţate un efect pervers asupra Europei", a mai arătat Nicolai.

Parlamentul urmează să se reunească, luni seară, pentru a adopta o Declaraţie referitoare la Kosovo, a anunţat preşedintele Senatului, Nicolae Văcăroiu, precizând că poziţia este "fermă", de "nerecunoaştere a independenţei" provinciei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Norica Nicolai: Parlamentul trebuie să protesteze vehement faţă de actul nestatal din Kosovo.
 Vizualizări articol: 427 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Norica Nicolai: Parlamentul trebuie să protesteze vehement faţă de actul nestatal din Kosovo0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Gnocchi proaspeţi cu cartofi şi busuioc 5 porţii – 60 minute 500g făină500g cartofi10-12 frunze de busuioc1 ou100g unt100g parmezan± sare, piper Curăţă cartofii, spală-i şi taie-i în bucăţi, apoi pune-i la fiert în 3 l apă şi 1 linguriţă ... Citeşte