Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 18 feb 2008 - Anul XIII, nr. 40 (3721)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Amplă acţiune de control pentru verificarea stării de salubritate a apelor

Luni, 18 Februarie 2008 (15:00:32)


Autorităţile declanşează, începând de marţi, o amplă acţiune de control pentru verificarea stării de salubritate a apelor, zonele ţintă fiind depozitelor de deşeuri şi de material lemnos existente pe malurile şi în albiile cursurilor de apă, informează Administraţia Naţională "Apele Române".
  "Începând de mâine şi până la sfârşitul acestei luni, echipe mixte ale Administraţiei Naţionale "Apele Române", Ministerului Mediului şi Dezvoltării Durabile, Ministerului Internelor şi Reformei Administrative, Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, Gărzii Naţionale de Mediu, Comitetele Judeţene pentru Situaţii de Urgenţă vor demara, sub coordonarea prefecţilor judeţelor, ample acţiuni de control pentru verificarea stării de salubritate a apelor", se arată într-un comunicat al ANAR.

Potrivit administraţiei, acţiunea constă în verificarea depozitelor de deşeuri şi de material lemnos existente pe malurile şi în albiile cursurilor de apă, în secţiunile de scurgere a podurilor şi podeţelor, precum şi a celor existente pe formaţiunile torenţiale.

"Autorităţile locale sunt îndemnate pe această cale să întreprindă imediat măsurile impuse de Legea Apelor, pentru a asigura şi menţine curăţenia pe cursurile de apă, a bălţilor şi lacurilor, prin îndepărtarea depozitelor de deşeuri necontrolate şi de material lemnos din albia minoră a cursurilor de apă, care ar putea obtura secţiunea de scurgere a apelor", se arată în comunicat.

La rândul lor, echipele Administraţiei Naţionale "Apele Române" asigură şi întreţin curăţenia din zona lucrărilor hidrotehnice.

"Nu se pune deocamdată problema unor inundaţii iminente, dar sunt necesare întotdeauna măsuri de prevenire. Atrag atenţia autorităţilor locale că depozitele necontrolate de deşeuri de orice fel şi neîntreţinerea corespunzătoare a albiilor râurilor şi formaţiunilor torenţiale pot provoca mari neplăceri. Cei care nu respectă recomandările noastre şi nu se conformează legii riscă amenzi contravenţionale cuprinse între 25.000 de lei până la 80.000 de lei", susţine directorul general al ANAR, Marius Postelnicescu.

Anul trecut, ANAR a aplicat amenzi în valoare de 13,3 de milioane de lei, din care 2,09 milioane de lei au fost aplicate pentru nerespectarea în bune condiţii a stării de salubritate a apelor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Amplă acţiune de control pentru verificarea stării de salubritate a apelor.
 Vizualizări articol: 480 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Amplă acţiune de control pentru verificarea stării de salubritate a apelor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Gnocchi proaspeţi cu cartofi şi busuioc 5 porţii – 60 minute 500g făină500g cartofi10-12 frunze de busuioc1 ou100g unt100g parmezan± sare, piper Curăţă cartofii, spală-i şi taie-i în bucăţi, apoi pune-i la fiert în 3 l apă şi 1 linguriţă ... Citeşte