Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 18 feb 2008 - Anul XIII, nr. 40 (3721)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Nicolăescu: Managerii care acceptă majorarea preţului la medicamente suportă diferenţa de preţ

Luni, 18 Februarie 2008 (18:38:42)

Managerii spitalelor care acceptă, prin act adiţional, majorarea preţului la medicamente peste valoarea prevăzută în catalogul naţional vor suporta diferenţa de costuri din veniturile proprii, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, ministrul Sănătăţii Eugen Nicolăescu. 
  Ministrul Sănătăţii a făcut această declaraţie în urma unor informaţii potrivit cărora distribuitorii şi importatorii de medicamente fac presiuni asupra managerilor de spitale pentru majorarea preţului la anumite medicamente cu valori cuprinse între 10 şi 12 la sută.

"Am auzit de mai mult timp despre campania distribuitorilor şi importatorilor de majorare a preţurilor la medicamente, în baza unor acte adiţionale", a precizat Nicolăescu.

Ministrul a precizat că în acest caz sunt două situaţii. Prima vizează medicamentele care în urma licitaţiilor au un preţ mai mic decât cel din CANAMED (catalogul naţional al medicamentelor).

"În acest caz, preţul la medicamente poate fi majorat, legal, pentru a ajunge la valoarea din CANAMED", a spus Nicolăescu.

A doua situaţie vizează creşterea ilegală a preţurilor la medicamente, respectiv cele al ror preţ a fost stabilit la un anumit nivel prin ordin de ministru.

"Este vorba despre medicamentele ale căror preţuri au fost stabilite la un anumit nivel încă din mai 2007, valoarea lor fiind menţinută neschimbată şi pentru primele cinci luni ale lui 2008, în baza a două ordine de ministru. Managerii care vor accepta majorarea preţului la medicamente, deşi ordinul de ministru a stabilit valoarea acestora, vor suporta diferenţa din propriul buzunar", a mai spus ministrul Sănătăţii.

Directorul medical al Spitalului "Marie Curie", Radu Tăbăcaru, a primit o înştiinţare din partea unor companii prin care este informat că preţul la unele medicamente va creşte cu 10-12 la sută, întrucât este foarte greu să fie menţinute preţurile la nivelul celor din 2007.

La rândul lui, managerul Spitalului "Caritas", Bogdan Jansen, a spus că distribuitorii şi importatorii vin să schimbe regulile în timpul jocului. "Vom căuta al doilea medicament din lista celor care au participat la licitaţii, cu aceeaşi acţiune terapeutică, dar care costă mai puţin", a precizat Jansen.

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a semnat, vineri, un Ordin prin care a dispus ca preţurile la medicamente să rămână neschimbate încă trei luni, începând cu 1 martie.

"De fapt, ordinul semnat vineri prin care au fost îngheţate încă trei luni preţurile la medicamente nu este altceva decât o prelungire a unui alt ordin din mai 2007. Mai concret, din luna a 5-a a anului trecut preţurile au fost ţinute blocate deşi aproape tot anul 2007 euro a avut o valoare scăzută", preciza Eugen Nicolăescu.

La începutul lui 2008 ministrul a semnat un ordin prin care a anunţat că preţurile la medicamente rămân neschimbate până în 29 februarie. Această hotărâre a stârnit nemulţumirea importatorilor şi distribuitorilor de medicamente care au ameninţat cu blocarea livrărilor întrucât valoarea euro atinsese 3,7 lei.

La ameninţările acestora, ministrul Sănătăţii a răspuns cu controale inopinante, în perioada 31 ianuarie-1 februarie, în câteva farmacii şi depozite. Primele semnale au arătat că nu există o criză a medicamentelor. Ulterior, respectiv în săptămâna 11-16 februarie, ministrul a dispus un amplu control la nivel naţional în farmacii şi depozite.

"Din datele primite până acum şi după discuţia pe care am avut-o cu conducerea Direcţiei farmaceutice a MSP am hotărât să menţinem încă trei luni respectiv martie, aprilie, mai preţurile neschimbate la medicamente", a adăugat ministrul Sănătăţii.

El a precizat că, dacă vor fi blocate livrările de medicamente către farmacii şi spitale, va cere extinderea controalelor prin implicarea Gărzii Financiare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nicolăescu: Managerii care acceptă majorarea preţului la medicamente suportă diferenţa de preţ.
 Vizualizări articol: 490 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nicolăescu: Managerii care acceptă majorarea preţului la medicamente suportă diferenţa de preţ0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Gnocchi proaspeţi cu cartofi şi busuioc 5 porţii – 60 minute 500g făină500g cartofi10-12 frunze de busuioc1 ou100g unt100g parmezan± sare, piper Curăţă cartofii, spală-i şi taie-i în bucăţi, apoi pune-i la fiert în 3 l apă şi 1 linguriţă ... Citeşte