Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 18 feb 2008 - Anul XIII, nr. 40 (3721)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu: Declararea unilaterală a independenţei Kosovo - un act ilegal

Luni, 18 Februarie 2008 (17:31:16)

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, la începutul întâlnirii cu reprezentanţii partidelor parlamentare, că declararea unilaterală a independenţei Kosovo este un act pe care România îl consideră "ilegal" şi a precizat că orice comparaţie între Kosovo şi România este lipsită de fundament.
  La întânirea de la Cotroceni participă premierul Călin Popescu Tăriceanu, Puiu Haşotti (PNL), Emil Boc, Gheorghe Flutur (PDL), Mircea Geoană, Titus Corlăţean (PSD), Corneliu Vadim Tudor, Lucian Bolcaş, Ilie Ilaşcu (PRM), Marko Bela, Kelemen Hunor (UDMR) şi Varujan Pambuccian (Grupul minorităţilor naţionale altele decât cea maghiară).

Băsescu le-a spus reprezentanţilor partidelor că poziţia României faţă de problema Kosovo, exprimată la Consiliul European din decembrie 2007, precum şi poziţiile exprimate pe acelaşi subiect de către şeful statului şi premier rămân neschimbate.

Şeful statului a mai spus că doreşte să atragă atenţia liderilor partidelor ca, prin declaraţiile pe care aceştia le vor da, să nu creeze tensiuni în mod nefondat.

"Plec de la premisa că orice comparaţie dintre Kosovo şi România este lipsită de fundament", a spus Băsescu, precizând că în România minorităţile se bucură de foarte multe drepturi, în timp ce în Kosovo s-a refuzat orice recunoaştere a minorităţilor.

Băsescu a ţinut să menţioneze că România este stat membru UE şi NATO, una dintre condiţiile esenţiale ale acestui statut fiind respectarea integrităţii teritoriale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu: Declararea unilaterală a independenţei Kosovo - un act ilegal .
 Vizualizări articol: 525 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băsescu: Declararea unilaterală a independenţei Kosovo - un act ilegal0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Gnocchi proaspeţi cu cartofi şi busuioc 5 porţii – 60 minute 500g făină500g cartofi10-12 frunze de busuioc1 ou100g unt100g parmezan± sare, piper Curăţă cartofii, spală-i şi taie-i în bucăţi, apoi pune-i la fiert în 3 l apă şi 1 linguriţă ... Citeşte