Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 14 feb 2008 - Anul XIII, nr. 37 (3718)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Tăriceanu: Declaraţiile preşedintelui Băsescu privind participarea în Ciad au denaturat realitatea

Joi, 14 Februarie 2008 (20:38:08)


Declaraţiile preşedintelui Traian Băsescu privind participarea militară a României în Ciad au denaturat realitatea, deoarece nu există o decizie de angajare a militarilor români, ci doar un memorandum al Ministerului Apărării înaintat CSAT, a declarat, joi seara, premierul Călin Popescu Tăriceanu.
  "Nu este vorba de o angajare, aşa cum a vrut preşedintele să insinueze. Problema este tratată conform legislaţiei şi obligaţiilor României ca stat membru UE", a spus Tăriceanu, la postul public de televiziune.

El a arătat totodată că nu poate răspunde la întrebarea de ce CSAT nu discută vineri despre acest subiect.

CSAT se va reuni, vineri, în şedinţă, pentru a discuta despre summit-ul NATO din aprilie, şeful statului refuzând includerea pe ordinea de zi a notei Guvernului privind participarea militară a României în Ciad, au declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, surse oficiale.

Şeful statului declara, săptămâna trecută, la TVR, referindu-se la problema participării militare în Ciad, că nu va accepta ca România să fie angajată de un ministru de Externe şi al Apărării, euforici, în noiembrie anul trecut, fără mandat.

Surse oficiale declaraseră anterior, pentru MEDIAFAX, că preşedintele "a fost surprins de abordarea complet neserioasă" a miniştrilor Meleşcanu şi Cioroianu, care, la finele anului trecut, în reuniuni externe, au angajat trimiterea de trupe în Ciad fără a avea aprobarea CSAT.

Ministrul Apărării, Teodor Meleşcanu, a precizat, în replică, pentru MEDIAFAX că preşedintele Traian Băsescu avea de o săptămână nota elaborată de MAp şi MAE şi aprobată de premier în legătură cu participarea la misiunea din Ciad, iar subiectul a fost abordat în CSAT, dar nu a fost luată o decizie.

Eventuala angajare a României în Ciad a fost comunicată la nivelul UE, sub rezerva aprobării ulterioare la nivel politic intern, a comunicat, tot atunci, la solicitarea MEDIAFAX, Ministerul Afacerilor Externe.

Premierul Tăriceanu declara că trimiterea de trupe româneşti în Ciad nu a reprezentat o decizie a Guvernului şi nici un subiect abordat în discuţia cu preşedintele francez Nicolas Sarkozy, ci este menţionată într-un memorandum transmis Consiliului Suprem de Apărare a Ţării spre aprobare.

Şeful statului declara, după întâlnirea cu omologul său francez Nicolas Sarkozy, că România va participa la forţa UE în Ciad în condiţiile definite de Consiliul de securitate al ONU în parteneriat cu Europa dar, mai ales, cu Franţa, care va conduce eventualele operaţiuni.

Ministrul Apărării Teodor Meleşcanu declara, la sfârşitul lui noiembrie 2007, că România intenţionează să trimită o companie formată din 120 de militari în zona Africii Centrale care să participe la prima misiune militară lansată de UE.

Uniunea Europeană a aprobat oficial, săptămâna trecută, trimiterea imediată a unei forţe militare în Ciad şi nord-estul Republicii Centrafricane, afectate de conflictul din Darfur şi de lipsă de securitate din cauza insurgenţei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tăriceanu: Declaraţiile preşedintelui Băsescu privind participarea în Ciad au denaturat realitatea.
 Vizualizări articol: 826 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tăriceanu: Declaraţiile preşedintelui Băsescu privind participarea în Ciad au denaturat realitatea0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Aripioare cu sos dulce acrişor 4 porţii - 50 minute 20 aripioare de pui100ml ulei2 linguri miere1 lămâie1 ceapă 1 linguriţă pastă de tomate2 linguri sos Worchester1 căţel de usturoi1 linguriţă rasă nucşoară3 morcovi3 tulpini de ţelină± sare, piper ... Citeşte