Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 14 feb 2008 - Anul XIII, nr. 37 (3718)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Iliescu: Nimeni nu este interesat de anticipate într-un an electoral

Joi, 14 Februarie 2008 (13:32:12)

 Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, joi, la o dezbatere, că nimeni nu este interesat de alegeri anticipate într-un an electoral în care prioritară este pregătirea alegerilor locale şi parlamentare, dar a admis că anticipatele "pot fi provocate într-un fel sau în altul".
  Iliescu a răspuns astfel unei întrebări privind declaraţia preşedintelui PSD, Mircea Geoană, făcută miercuri, după şedinţa Comitetului Executiv Naţional al partidului, potrivit căreia alegerile anticipate sunt o soluţie pentru ieşirea din blocajul politic şi instituţional.

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, miercuri, la finalul reuniunii Comitetului Executiv al partidului, că, în opinia lui, singura soluţie pentru depăşirea "blocajului" politic generat de preşedinte şi premier o constituie alegerile parlamentare anticipate. El a adăugat că alegerile parlamentare, indiferent dacă vor avea loc la termen sau anticipat, indiferent dacă vor fi sau nu cuplate cu alegerile locale, trebuie să aibă loc pe baza votului uninominal şi cu condiţia să nu afecteze organizarea summit-ului NATO.

Ion Iliescu a arătat că PSD nu are niciun interes să "demoleze" Guvernul, dar a subliniat că acest lucru nu înseamnă că PSD va înceta să ducă o politică de opoziţie.

El a spus că demolarea Guvernului într-un an electoral nu reprezintă o soluţie şi a precizat că PSD trebuie să aibă o poziţie "articulată", în calitate de partid de opoziţie.

În opinia lui Iliescu, PSD trebuie să facă faţă celor doi centri de putere, pe care i-a catalogat drept principalii inamici ai PSD: "tendinţele dictatoriale ale lui Traian Băsescu", pe de o parte, şi "adversarii ideologici ai social-democraţilor, liberalii", pe de altă parte.

Preşedintele de onoare al PSD a participat, joi, la ceremonia de lansare în România a cărţii "Un adevăr incomod" a lui Al Gore, lucrare în urma căreia fostul vicepreşedinte american a primit premiul Nobel pentru pace în 2007. Cartea a fost şi sursă pentru un documentar premiat cu Oscar, film vizionat în deschiderea evenimentului de joi.

După vizionarea filmului, Iliescu a ţinut un amplu discurs pe tema pericolului generat de încălzirea globală, făcând dese trimiteri la lucrarea lui Al Gore, dar şi la altele, semnate de diverşi autori, carte tratau aceeaşi temă.

În expunerea sa, Iliescu a criticat în dese rânduri atitudinea SUA care, deşi produce aproape jumătate din dioxidul de carbon emis în atmosfera terestră – principala sursă a efectului de seră şi a încălzirii globale – nu s-a implicat în combaterea efectelor poluării neratificând cel mai important document în acest sens, protocolul de la Kyoto.

Iliescu a vorbit şi despre energiile regenerabile, despre decalajele în dezvoltare ale diferitelor state ale lumii, dar şi despre diverse probleme politice globale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Iliescu: Nimeni nu este interesat de anticipate într-un an electoral.
 Vizualizări articol: 521 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Iliescu: Nimeni nu este interesat de anticipate într-un an electoral0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Aripioare cu sos dulce acrişor 4 porţii - 50 minute 20 aripioare de pui100ml ulei2 linguri miere1 lămâie1 ceapă 1 linguriţă pastă de tomate2 linguri sos Worchester1 căţel de usturoi1 linguriţă rasă nucşoară3 morcovi3 tulpini de ţelină± sare, piper ... Citeşte