Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 14 feb 2008 - Anul XIII, nr. 37 (3718)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Instituţia iniţiatoare a unui act normativ va aprecia dacă are nevoie de avizul CSAT sau al CSM

Joi, 14 Februarie 2008 (15:59:38)

Instituţia care iniţiază un proiect de act normativ va avea posibilitatea să aprecieze, în funcţie de domeniul de reglementare, dacă este nevoie să solicite avizul Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, al Consiliului Superior al Magistraturii, al Consiliului Concurenţei şi/sau al Curţii de Conturi.
  Noua regulă a fost introdusă printr-o hotărâre aprobată, miercuri, de Executiv şi care modifică şi completează Regulamentul privind procedurile, la nivelul Guvernului, pentru elaborarea, avizarea şi prezentarea proiectelor de documente de politici publice, a proiectelor de acte normative, precum şi a altor documente, în vederea adoptării/aprobării.

"Actul normativ stabileşte responsabilităţi clare în procesul de avizare, în sensul că impune iniţiatorului unui act normativ, în funcţie de domeniul de reglementare, să aprecieze dacă este nevoie să solicite avizul unor instituţii precum Curtea de Conturi, Consiliul Concurenţei, Consiliul Suprem de Apărare a Ţării, Consiliul Economic şi Social şi/sau Consiliul Superior al Magistraturii. Această atribuţie sau obligaţie a instituţiilor publice implicate în procesul de iniţiere şi avizare a proiectelor de acte normative nu era clar stabilită într-un act normativ şi a fost necesar pentru că, în practică, aprecierea situaţiilor în care este necesar avizul uneia dintre instituţii poate fi realizată în cele mai bune condiţii doar de iniţiatorul actului, care îşi manifestă competenţa profesională într-un anumit domeniu", se arată într-un comunicat al Guvernului.

Executivul arată că în faza de avizare se delimitează astfel două etape distincte, respectiv etapa avizării interministeriale, când sunt consultate instituţiile publice implicate, şi o a doua fază în care iniţiatorul solicită avizul Curţii de Conturi, Consiliului Concurenţei, Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, Consiliului Economic şi Social şi/sau Consiliului Superior al Magistraturii, după caz.

Abia după obţinerea acestor avize, proiectul poate fi înaintat Secretariatului General al Guvernului, care urmează să solicite doar avizul Consiliului Legislativ.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Instituţia iniţiatoare a unui act normativ va aprecia dacă are nevoie de avizul CSAT sau al CSM .
 Vizualizări articol: 615 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Instituţia iniţiatoare a unui act normativ va aprecia dacă are nevoie de avizul CSAT sau al CSM0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Aripioare cu sos dulce acrişor 4 porţii - 50 minute 20 aripioare de pui100ml ulei2 linguri miere1 lămâie1 ceapă 1 linguriţă pastă de tomate2 linguri sos Worchester1 căţel de usturoi1 linguriţă rasă nucşoară3 morcovi3 tulpini de ţelină± sare, piper ... Citeşte