Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 14 feb 2008 - Anul XIII, nr. 37 (3718)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Administratorii de fonduri de pensii, obligaţi să informeze participanţii despre activul personal

Joi, 14 Februarie 2008 (13:38:05)

Administratorii de fonduri de pensii private obligatorii (Pilonul II) au obligaţia să transmită contributorilor informaţii cu privire la activul personal şi situaţia fondului, potrivit unei norme adoptate de Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP).
  Entităţile raportoare, după caz, vor fi responsabile pentru prejudiciile create prin neîndeplinirea sau îndeplinirea defectuoasă a obligaţiilor de raportare şi transparenţă, se arată într-un comunicat al CSSPP remis, joi, agenţiei MEDIAFAX.

Norma privind obligaţiile de raportare şi transparenţă în sistemul pensiilor administrate privat, emisă pentru aplicarea Legii 411/2004 privind fondurile de pensii administrate privat, reglementează obligaţiile de raportare şi transmitere de informaţii ale administratorilor de fonduri, ale depozitarilor activelor fondurilor de pensii, precum şi ale agenţilor de marketing persoane juridice, care desfăşoară activitatea de marketing al fondurilor de pensii, denumite entităţi raportoare. Pentru activitatea proprie şi pentru fondul de pensii administrat privat, entităţile raportoare pe Pilonul II au obligaţia de a transmite raportări contabile, al căror conţinut este întocmit în conformitate cu legislaţia aplicabilă şi cu normele CSSPP privind reglementările contabile aplicabile entităţilor reglementate, autorizate, supravegheate şi controlate de către instituţie.

Atât administratorii, cât şi depozitarii fondurilor de pensii administrate privat, vor transmite zilnic CSSPP informaţii despre valoarea activului total, valoarea activului net, valoarea unitară a activului net şi numărul de unităţi de fond.

Săptămânal, administratorii transmit CSSPP informaţii despre participanţii la fondurile de pensii administrate privat.

Raportările contabile anuale şi semestriale depuse la CSSPP vor fi însoţite de dovada depunerii la Ministerului Economiei şi Finanţelor, după caz.

Potrivit prevederilor normei, administratorii au obligaţia să publice pe pagina proprie de web raportările anuale şi semestriale. Semestrial, aceştia vor publica valoarea ratei de rentabilitate a fondului de pensii administrat privat, iar lunar situaţia detaliată a investiţiilor.

Săptămânal, administratorii vor prezenta informaţii despre valoarea activului total, valoarea activului net, valoare unitară a activului net şi număr unităţi de fond, precum şi numărul de participanţi pentru ultima zi lucrătoare a săptămânii încheiate.

Norma a fost transmisă spre publicare în Monitorul Oficial şi va fi disponibilă şi pe pagina web a instituţiei.

Pentru Pilonul II, CSSPP a autorizat 18 companii care să administreze fonduri de pensii private obligatorii.

Campania de aderare la Pilonul II s-a desfăşurat în perioada 17 septembrie 2007-17 ianuarie 2008.

Numărul salariaţilor înscrişi şi validaţi de Casa Naţională de Pensii şi Alte Drepturi de Asigurări Sociale (CNPAS) la 17 ianuarie s-a ridicat la 3,991 milioane de persoane.

Cifra va fi suplimentată cu 300.000-500.000 de persoane care vor intra în procedura de redistribuire a salariaţilor până în 35 de ani care nu s-au înscris la niciun fond.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Administratorii de fonduri de pensii, obligaţi să informeze participanţii despre activul personal.
 Vizualizări articol: 757 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Administratorii de fonduri de pensii, obligaţi să informeze participanţii despre activul personal0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Aripioare cu sos dulce acrişor 4 porţii - 50 minute 20 aripioare de pui100ml ulei2 linguri miere1 lămâie1 ceapă 1 linguriţă pastă de tomate2 linguri sos Worchester1 căţel de usturoi1 linguriţă rasă nucşoară3 morcovi3 tulpini de ţelină± sare, piper ... Citeşte