Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 14 feb 2008 - Anul XIII, nr. 37 (3718)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Vosganian speră că ordonanţa privind taxa auto va fi dezbătută "cu responsabilitate" în Parlament

Joi, 14 Februarie 2008 (17:50:18)

Ministrul Economiei şi Finanţelor, Varujan Vosganian, a declarat, joi, că speră ca ordonanţa pentru modificarea taxei auto va fi dezbătută "cu responsabilitate" în Parlament.
  "Sperăm ca în foarte scurt timp să avem forma finală a ordonanţei, sperăm ca această ordonanţă să fie dezbătută cu responsabilitate în Parlament, iar moţiunea să fie respinsă", a declarat Vosganian la prezentarea bilanţului Gărzii Financiare pentru 2007.

El a spus că în Parlament vor fi discutate şi aspecte legate de argumente de moralitate politică, respectiv despre "arta răzgândirii".

"Arta răzgândirii nu este arta guvernării (...). Îmi manifest speranţa că partidele vor fi responsabile. Suntem foarte deschişi la orice modificări de natură tehnică care să îmbunătăţească legea fără să încalce spiritul european", a arătat Vosganian.

Ministrul a menţionat că taxa în vigoare a fost votată prin lege de către majoritatea parlamentarilor, inclusiv de către cei care au depus moţiunea.

"Dacă am fi avut majoritate parlamentară tema ar fi fost rezolvată (...) şi toată lumea ar fi înţeles că singura formă de protecţie pe care o permite UE este cea în care maşinile mai ieftine au o taxă mai mică, opinia împărtăşită de majoritatea ţărilor europene", a spus Vosganian.

Potrivit acestuia, Ford a anunţat că nu va veni în România dacă se crează o astfel de deschidere a frontierelor, iar Renault "a spus răspicat" că-şi va muta o bună parte din producţie "spre Răsărit".

"Singura problemă care se invocă este că există oameni mai săraci, care nu au acces decât la maşini mai ieftine. Atunci de ce nu deschidem magazine alimentare cu resturi de mâncare care rămân de la mesele altora, de ce nu proliferăm şi magazinele cu haine second-hand? Dacă second hand este garanţia viitorului României putem discuta şi altfel, dar nu cu mine", a arătat Vosganian.

El a amintit şi de importanţa poluării în discuţiile de la Bruxelles.

"Cred că problema României este legată de calitatea aerului, de calitatea circulaţiei, de poziţia României ca producător important de automobile în Europa Centrală şi de Est şi de protecţia oamenilor", a susţinut Vosganian.

El a dat ca exemplu Bulgaria, o ţară cu o populaţie de 2 ori mai mică decât a României, în care au intrat anul trecut o dată şi jumătate mai multe maşini, iar dintre acestea numai 2-3% sunt maşini noi, iar restul sunt maşini vechi, iar în Polonia au intrat un milion de maşini.

Vosganian a arătat că, până în decembrie 2006 pentru orice maşină care intra în România era plătită o taxă vamală de 20%, la care se adăuga 3% acciză, iar maşinile mai vechi de 8 ani aveau interdicţie de intrare.

"Potrivit noului proiect, taxa de poluare pentru maşinile noi se reduce la 3-4%", a spus Vosganian.

El a mai spus că după anul 2010 în UE vor fi interzise maşinile mai vechi de 10-12 ani în circulaţie şi se vor pune taxe pentru scoaterea lor din circulaţie, de cel puţin 200 de euro, iar România ar trebui să aloce cel puţin 2-3 miliarde de euro pentru respectarea acestor norme.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Vosganian speră că ordonanţa privind taxa auto va fi dezbătută "cu responsabilitate" în Parlament.
 Vizualizări articol: 557 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vosganian speră că ordonanţa privind taxa auto va fi dezbătută "cu responsabilitate" în Parlament0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Aripioare cu sos dulce acrişor 4 porţii - 50 minute 20 aripioare de pui100ml ulei2 linguri miere1 lămâie1 ceapă 1 linguriţă pastă de tomate2 linguri sos Worchester1 căţel de usturoi1 linguriţă rasă nucşoară3 morcovi3 tulpini de ţelină± sare, piper ... Citeşte