Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 14 feb 2008 - Anul XIII, nr. 37 (3718)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Investiţie

Instalaţie de foraj de şase milioane de euro, la Cacica

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Compania Dafora Mediaş a inaugurat, ieri, pe locaţia sondei Paltin, din localitatea Cacica, o instalaţie de foraj - MR 8000 tip Drillmec, în valoare de aproximativ şase milioane de euro.

Instalaţia este fabricată în Italia, după normele API - stabilite de Institutul American de Petrol, norme care au devenit universal valabile în lumea petrolului, dar şi după standardele europene. Este o instalaţie modernă, cu o capacitate de lucru de 200 de tone. Are în componenţă echipamente speciale (pompe triplex, top drive, motoare Caterpillar, sistem de monitorizare şi înregistrare a parametrilor, sistem de preparare - tratare - curăţire a fluidului de foraj, grupuri electrogene de mare putere), ce vor permite obţinerea de performanţe în exploatare.

 

Personal redus

Instalaţia poate realiza foraje de până la 3.200 de metri pe orice structură petrolieră, obţinându-se o reducere cu aproximativ 15% a duratei de transport, a montajului şi a forajului în sine, atât la sondele verticale cât şi la cele înclinate.

„Este prima instalaţie de acest tip, care lucrează pentru Romgaz. Personalul de serviciu este redus, două schimburi, care lucrează 24 din 24 de ore, câte opt oameni pe fiecare schimb. La o instalaţie de foraj normală, românească, lucrează cam 12 oameni pe schimb. Şi personalul care ajută la demontare, transport, montaj este redus, timpul pentru această operaţiune fiind de 10 zile. La o instalaţie românească, cu o capacitate de lucru de 200 de tone, timpul de montare era de trei săptămâni”, ne-a declarat Puiu Levantin Răducanu - director Operaţiuni Internaţionale Dafora.

 

Zăcăminte de gaze, la Cacica

Localitatea Cacica a fost aleasă de Romgaz pentru această investiţie datorită zăcămintelor descoperite în zonă, în urma studiilor geologice. Romgaz a solicitat Companiei Dafora Mediaş amplasarea unei instalaţii de foraj modernă, la standarde europene. Costul instalaţiei este de aproximativ şase milioane de euro, la care se adaugă cheltuielile cu pregătirea profesională a personalului, în Italia. 

„Lucrările de foraj au început deja de o săptămână. Rezultatele finale le vom cunoaşte după ce se vor lua probele de producţie, cam peste trei săptămâni. Oricum, timpul de foraj este mult mai redus cu aceste instalaţii italiene, decât cu instalaţiile româneşti. Însă, nu ştim cât vor dura probele de producţiei. Gazele vor fi duse, aici, în zonă, pentru că sunt deja instalaţii, conducte de gaze, iar pentru orice comerciant, interesul este să ca toate cheltuielile cu transportul să fie cât mai reduse”, ne-a mai spus Puiu Levantin Răducanu. Dafora lucrează în colaborare cu Petrom, OMV şi Romgaz, dar şi cu alţi parteneri străini, care au concesiuni în România.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Instalaţie de foraj de şase milioane de euro, la Cacica.
 Vizualizări articol: 3202 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.80/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.8 din 10 voturi
Instalaţie de foraj de şase milioane de euro, la Cacica4.8510

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Aripioare cu sos dulce acrişor 4 porţii - 50 minute 20 aripioare de pui100ml ulei2 linguri miere1 lămâie1 ceapă 1 linguriţă pastă de tomate2 linguri sos Worchester1 căţel de usturoi1 linguriţă rasă nucşoară3 morcovi3 tulpini de ţelină± sare, piper ... Citeşte