Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 14 feb 2008 - Anul XIII, nr. 37 (3718)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Info economic

Bilanţ la trei ani de guvernare

Premierul Călin Popescu Tăriceanu a cerut miniştrilor, după şedinţa de ieri a Guvernului, să întocmească fiecare un bilanţ al instituţiei pe care o conduce, după cei trei ani de guvernare, au declarat surse ministeriale.

"După şedinţa Guvernului am mai avut o discuţie de aproximativ 20 de minute cu primul-ministru. Acesta ne-a cerut să prezentăm în maximum două săptămâni un bilanţ al ministerului pe care-l conducem pentru perioada care a trecut, respectiv pe cei trei ani de guvernare", au afirmat sursele citate.

Pentru această acţiune a fost desemnat un grup de lucru constituit din secretarul general al Guvernului, Ilie Bolojan, şi şeful Cancelariei primului-ministru, Dorin Marian.

 

BCR introduce dobânzi fixe

Banca Comercială Română (BCR) va introduce, astăzi, dobânzi fixe pentru depozitele în lei, cu scadenţa la 6, 9 şi, respectiv, 12 luni, constituite de persoane fizice, rezidente sau non-rezidente, a anunţat, ieri, instituţia de credit.

Astfel, pentru depozitele constituite la 6 luni dobânda este de 7,5% pe an, în cazul sumelor de până la 5.000 de lei, creşte la 7,75% pe an pentru sumele cuprinse între 5.000 de lei şi 10.000 de lei, iar pentru valorile de peste 10.000 de lei, inclusiv, dobânda ajunge la 8% pe an.

Pentru depozitele constituite la 9 luni, dobânda este de 7,75% pe an, pentru sumele de până la 5.000 de lei, de 8% pe an pentru sumele între 5.000 de lei şi 10.000 de lei, iar pentru depozite de peste 10.000 de lei dobânda ajunge la 8,25% pe an.

Sumele de până la 5.000 de lei, depuse în depozite pe 12 luni, beneficiază de o dobândă de 8% pe an, pentru ca acesta să crească la 8,25% pe an pentru sumele cuprinse între 5.000 de lei i 10.000 lei. În cazul depozitelor pe 12 luni cu valori de peste 10.000 de lei, dobânda ajunge la 8,5% pe an.

 

Bursă de muncă pentru români, la Roma

Autorităţile şi reprezentanţi ai diferitelor companii din România, în principal din sectorul construcţiilor, vor pune la dispoziţia lucrătorilor români din Italia un număr de 1.500 posturi din ţară, printr-o bursă a locurilor de muncă pe care Guvernul o va organiza la Roma peste zece zile.

Oferta va include atât salarii atractive, cât şi acordarea de tichete de masă şi cazare asigurată, a declarat, ieri, premierul Călin Popescu Tăriceanu.

"Vrem să îi stimulăm pe muncitorii români din străinătate să revină în ţară", a spus Tăriceanu.

 

10.000 de permise de muncă pentru străini

Oficiul Român pentru Imigrări a fost autorizat să elibereze, în acest an, 10.000 de permise noi de muncă pentru cetăţenii străini care vor să lucreze în România, aproximativ dublu comparativ cu numărul autorizaţiilor emise efectiv pe parcursul anului trecut.

Guvernul a aprobat, pentru anul trecut, eliberarea a 12.000 permise de muncă pentru străini, din care au fost emise efectiv aproximativ 5.500 autorizaţii.

Printr-o hotărâre aprobată în şedinţa de ieri, Guvernul a autorizat Oficiul Român pentru Imigrări să elibereze 10.000 astfel de documente.

 

Imigranţii români din Spania în creştere

Numărul de imigranţi cu situaţie legală în Spania a crescut în ultimul an cu 957.000, dintre care peste 392.000 sunt români, potrivit unor date furnizate de Observatorul Permanent pentru Imigraţie şi citate de site-ul terra.es.

Un total de aproximativ patru milioane de străini au permis de rezidenţă în Spania, potrivit acestor statistici.

Circa 41 la sută dintre imigranţii străini cu situaţie legală fac parte din regimul comunitar (cetăţeni ai Uniunii Europene şi din ţări din Spaţiul Economic European) şi 59 la sută din cel general.

În ultimul an, numărul de imigranţi români aproape că l-a egalat pe cel de marocani pe teritoriul spaniol.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Info economic.
 Vizualizări articol: 3561 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Info economic0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Economic national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Aripioare cu sos dulce acrişor 4 porţii - 50 minute 20 aripioare de pui100ml ulei2 linguri miere1 lămâie1 ceapă 1 linguriţă pastă de tomate2 linguri sos Worchester1 căţel de usturoi1 linguriţă rasă nucşoară3 morcovi3 tulpini de ţelină± sare, piper ... Citeşte