Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 11 feb 2008 - Anul XIII, nr. 34 (3715)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Leonard Orban avertizează că CE ar putea sancţiona România în legătură cu preţul gazelor

Luni, 11 Februarie 2008 (17:01:18)

Comisarul european Leonard Orban a declarat, luni, la Bucureşti, că, dacă preţul de producţie al gazelor ar fi în România mai mare decât cel de vânzare, aceasta ar însemna că există o subvenţie din partea statului, caz în care Comisia Europeană ar putea declanşa procedura de încălcare a Tratatului.
  Întrebat dacă creşterea preţurilor gazului în România înseamnă de fapt o aliniere la preţurile europene în domeniu, în pofida declaraţiilor ministrului de Finanţe care a spus săptămâna trecută că nu există nicio directivă europeană care să oblige România la alinieri de preţuri, Orban a răspuns că în UE nu există un preţ unitar al gazelor, existând ţări în care acesta este foarte mare, atingând chiar 600 de dolari la mia de metri cubi, în timp ce în alte ţări preţul este mai mic.

El a ţinut să menţioneze că, din punctul de vedere al CE, problema se pune din punctul de vedere al relaţiei dintre preţul de producţie şi preţul de vânzare a gazelor.

"Important este ca preţul gazelor să fie mai mare decât preţul de producţie", a spus Orban, precizând că în caz contrar se consideră că diferenţa este acoperită din subvenţii ale statului, fapt ce contravine aquis-ului comunitar, ceea ce ar putea pune Comisia Europeană în situaţia de a fi nevoită să declanşeze procedura de încălcare a Tratatului împotriva statului care practică astfel de preţuri.

Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei a anunţat la 30 ianuarie că preţul gazelor naturale pentru consumatorii casnici va creşte la 1 februarie cu 8,5%, din cauza majorării preţului gazelor importate şi a ajustării tarifelor de distribuţie, iar preţul gazelor din producţia internă va urca cu 5%, la 495 lei/1.000 metri cubi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Leonard Orban avertizează că CE ar putea sancţiona România în legătură cu preţul gazelor.
 Vizualizări articol: 502 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Leonard Orban avertizează că CE ar putea sancţiona România în legătură cu preţul gazelor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Limbă cu măsline 4 porţii – 90 minute 800g limbă de vită300g măsline negre100ml ulei 3 cepe 2 ardei graşi 4 roşii1 lingură bulion± sare, piper Opăreşte limba, curăţ-o de pieliţa albă, apoi pune-o la fiert la oala minune pentru 1 oră.... Citeşte