Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 11 feb 2008 - Anul XIII, nr. 34 (3715)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Orban: Dacă nu se modifică legislaţia privind taxa auto, se ajunge la Curtea Europeană de Justiţie

Luni, 11 Februarie 2008 (15:50:48)


Comisarul european, Leonard Orban, a declarat, luni, că, în măsura în care legislaţia privind taxa auto va fi modificată şi va intra în vigoare, CE va opri procedura de infrigement declanşată împotriva României, în caz contrar urmând a se ajunge la Curtea Europeană de Justiţie.
  Întrebat este în prezent la Bruxelles situaţia legată de taxa auto din România, Orban a răspuns că există o înţelegere între Bucureşti şi Bruxelles asupra unui text de modificare a legislaţiei româneşti.

El a adăugat că, în măsura în care legislaţia va fi modificată şi va intra în vigoare, CE va opri procedura de infrigement lansată împotriva României. "Dacă nu, se va ajunge la Curtea Europeană de Justiţie", a spus Orban.

Oficialul european a precizat că a făcut într-o declaraţie a sa mai veche pe această temă o referire la o hotărâre a Curţii Europene de Justiţie, potrivit căreia sumele încasate de stat din taxe incompatibile cu aquis-ul comunitar sunt returnate. El a precizat că în declaraţia sa nu a făcut referire la procentul din aceste taxe care va fi returnat.

El a mai spus că, în cazul taxei deja încasate, procentul care va fi returnat urmează să fie stabilit de autorităţile de la Bucureşti, posibil în colaborare cu cele de la Bruxelles.

La rândul său, şeful Departamentului pentru Afaceri Europene, Adrian Ciocănea, a spus că instituţia pe care o conduce este cea care va reprezenta România la Curtea Europeană de Justiţie în cazul în care se va ajunge la situaţia respectivă. El a menţionat însă că soluţia găsită de autorităţile române împreună cu cele de la Bruxelles în legătură cu taxa auto este de natură să garanteze că România nu va ajunge la CEJ.

Ciocănea a mai spus că modul în care taxa se calculează, potrivit reglementării agreate de Comisia Europeană, decurge din principiul european al liberei circulaţii a mărfurilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Orban: Dacă nu se modifică legislaţia privind taxa auto, se ajunge la Curtea Europeană de Justiţie .
 Vizualizări articol: 474 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Orban: Dacă nu se modifică legislaţia privind taxa auto, se ajunge la Curtea Europeană de Justiţie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Limbă cu măsline 4 porţii – 90 minute 800g limbă de vită300g măsline negre100ml ulei 3 cepe 2 ardei graşi 4 roşii1 lingură bulion± sare, piper Opăreşte limba, curăţ-o de pieliţa albă, apoi pune-o la fiert la oala minune pentru 1 oră.... Citeşte