Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 11 feb 2008 - Anul XIII, nr. 34 (3715)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Înaltul Comisar OSCE pentru Minorităţi Naţionale face, marţi şi miercuri, o vizită în România

Luni, 11 Februarie 2008 (16:25:15)


Înaltului Comisar OSCE pentru Minorităţi Naţionale, Knut Vollebaek, va face, marţi şi miercuri, o vizită în România, în cursul căreia se va întâlni cu ministrul de Externe, cu preşedintele Camerei Deputaţilor, cu reprezentanţi UDMR şi ai Grupului Parlamentar al Minorităţilor Naţionale.
  "În perioada 12-13 februarie 2008 va avea loc, la invitaţia ministrului Afacerilor Externe, vizita în România a Înaltului Comisar OSCE pentru Minorităţi Naţionale (ICMN), Knut Vollebaek, fost ministru de externe al Norvegiei şi, în anul 1999, preşedinte în exerciţiu al OSCE", se arată într-un comunicat MAE remis, luni, agenţiei MEDIAFAX.

MAE menţionează că prima parte a vizitei se va desfăşura la Cluj-Napoca, unde Knut Vollebaek va vizita, printre altele, Universitatea Babeş-Bolyai.

"La Bucureşti, Înaltul Comisar OSCE pentru Minorităţi Naţionale va fi primit de către preşedintele Camerei Deputaţilor şi de către consilierul prezidenţial pentru politică externă", informează sursa menţionată.

Înaltul Comisar OSCE pentru Minorităţi Naţionale se va întâlni şi cu ministrul de Extrne, Adrian Cioroianu.

"În cadrul întâlnirii vor fi abordate chestiuni de actualitate, referitoare la protecţia drepturilor persoanelor aparţinând minorităţilor naţionale în România, precum şi în zonele de interes din spaţiul OSCE. Cu această ocazie va fi subliniată experienţa pozitivă a României în soluţionarea aspectelor care ţin de reuşita convieţuirii inter-etnice, reafirmându-se oferta de a continua să fie împărtăşite bunele practici în gestionarea acestui domeniu, esenţial în asigurarea stabilităţii, securităţii şi dezvoltării democratice în regiune, în spaţiul OSCE pe ansamblu", se arată în comunicat.

Agenda vizitei mai cuprinde întâlniri la nivelul conducerii unor "instituţii cu relevanţă pentru activitatea înaltului oficial, precum Departamentul pentru Relaţii Interetnice, Departamentul pentru Românii de Pretutindeni, Ministerul Justiţiei, Agenţia Naţională pentru Romi. La nivel parlamentar, sunt prevăzute întâlniri cu reprezentanţi ai Comisiei pentru Drepturile Omului, Culte şi Problemele Minorităţilor Naţionale, ai Grupului Parlamentar al Minorităţilor Naţionale şi ai Grupului Parlamentar al Uniunii Democrate Maghiare din România al Camerei Deputaţilor".

Mandatul Înaltului Comisar este concentrat pe activitatea de prevenire a conflictelor interetnice. În îndeplinirea mandatului, acesta îşi desfăşoară activitatea în deplină confidenţialitate, practicând o diplomaţie preventivă. Ambasadorul Knut Vollebaeck este cel de-al treilea titular al funcţiei de Înalt Comisar OSCE pentru Minorităţi Naţionale, de la crearea acestei instituţii în 1992, menţionează MAE.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Înaltul Comisar OSCE pentru Minorităţi Naţionale face, marţi şi miercuri, o vizită în România.
 Vizualizări articol: 583 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Înaltul Comisar OSCE pentru Minorităţi Naţionale face, marţi şi miercuri, o vizită în România0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Limbă cu măsline 4 porţii – 90 minute 800g limbă de vită300g măsline negre100ml ulei 3 cepe 2 ardei graşi 4 roşii1 lingură bulion± sare, piper Opăreşte limba, curăţ-o de pieliţa albă, apoi pune-o la fiert la oala minune pentru 1 oră.... Citeşte