Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 11 feb 2008 - Anul XIII, nr. 34 (3715)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Deschiderea fabricii Nokia în judeţul Cluj, în atenţia presei internaţionale

Luni, 11 Februarie 2008 (15:28:47)

Agenţiile de presă internaţionale au relatat despre deschiderea fabricii Nokia în România, prezentând şi situaţia din Germania, unde au continuat protestele faţă de decizia închiderii fabricii Nokia de la Bochum (vest).
  "Nokia lansează prima linie de producţie în România", relatează agenţia France-Presse, remarcând că este vorba de uzina creată după decizia desfiinţării fabricii de la Bochum (Germania).

AFP notează, citând surse oficiale, că salariile angajaţilor din România vor fi de şapte-opt ori mai mici decât cele care erau în Germania.

"Compania Nokia a deschis luni fabrica din România ca parte a programului de transferare a activităţilor în ţări cu costuri de producţie reduse, spre nemulţumirea angajaţilor din Germania, care au organizat proteste", comentează Associated Press.

"În Germania, aproximativ 4.000 de persoane s-au adunat duminică seara în faţa fabricii Nokia, unde au format un lanţ uman de patru kilometri în semn de protest faţă de închiderea fabricii locale", continuă AP.

Ştirea privind deschiderea fabricii Nokia în România a fost preluată şi de agenţia Reuters, precum şi de postul german Deutsche Welle.

"Românii se declară optimişti în legătură cu investiţia Nokia din judeţul Cluj", constată Deutsche Welle prezentând opiniile unor localnici pe această temă: "Sperăm să mai schimbăm şi noi părerea celor din Europa, să ne accepte şi pe noi"; "lumea se bucură în general, intră în ţară multă valută şi sperăm să fie mai bine".

"Deşi la Cluj rata şomajului este foarte redusă, sub doi la sută, mulţi muncitori sunt nevoiţi să urmeze cursuri de specializare sau recalificare. Timp de mai mulţi ani, economia regiunii era într-o stare deplorabilă, iar mulţi angajaţi calificaţi au plecat în Occident. Prefectul Marius Nicoară îşi doreşte să îi atragă din nou în judeţul Cluj, iar Guvernul României ia deja în considerare crearea unor stimulente pentru cei reveniţi în ţară după ce au lucrat în străinătate", comentează Deutsche Welle.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Deschiderea fabricii Nokia în judeţul Cluj, în atenţia presei internaţionale .
 Vizualizări articol: 504 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Deschiderea fabricii Nokia în judeţul Cluj, în atenţia presei internaţionale0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Limbă cu măsline 4 porţii – 90 minute 800g limbă de vită300g măsline negre100ml ulei 3 cepe 2 ardei graşi 4 roşii1 lingură bulion± sare, piper Opăreşte limba, curăţ-o de pieliţa albă, apoi pune-o la fiert la oala minune pentru 1 oră.... Citeşte