Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 11 feb 2008 - Anul XIII, nr. 34 (3715)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

STS ar putea aplica, în cel mult nouă luni, o primă soluţie de localizare a apelurilor de la 112

Luni, 11 Februarie 2008 (17:39:57)


Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) ar putea finaliza, în cel mult nouă luni, o soluţie de localizare a apelurilor primite la 112, bazată pe poziţia celulei şi pe cea a antenei, o a doua soluţie, cu acelaşi scop, urmând să fie dezvoltată după apariţia standardelor europene în domeniu.
  "Din punctul nostru de vedere există două faze distincte de realizare a localizării. Prima fază, în care va trebui să realizăm un fel de localizare, bazat pe poziţia celulei şi pe poziţia antenei (...), informaţie pe care operatorii mobili o pot dirija cu uşurinţă către noi, dar ţintim către o altă soluţie (...) care înseamnă localizarea cu orice sisteme există. Toate aceste tipuri de localizări vor putea fi primite într-un server de localizare, pe care le va oferi tuturor agenţiilor de care are nevoie. Informaţia va fi disponibilă numai pe durata apelului", a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, prim-adjunctul directorului STS, generalul Corneliu Grigore.

Oficialul STS a precizat că în cel mult nouă luni va putea fi realizată prima fază, iar a doua va fi realizată în funcţie apariţia standardizării.

Întrebat care vor fi costurile acestor sisteme, generalul Corneliu Grigore a explicat că, în mai puţin de o lună, vor putea fi cunoscute costurile pentru prima fază.

"Vom şti în mai puţin de o lună cât ne costă, iar faza a doua este altă soluţie, care înseamnă altă listă de echipamente, alte proceduri tehnice, alte costuri", a explicat generalul Corneliu Grigore.

Chestiona de jurnalişti despre nîţnţelegerile dintre STS şi operatorii de telefonie mobilă, cu privire la localizarea apelurileor prin 112, generalul Corneliu Grigore a apreciat că nu a fost vorba despre o problemă, ci despre o "neînţelegere".

România, alături de alte 13 state membre UE, a primit o atenţionare din partea Uniunii, deoarece nu furnizează serviciile complete prevăzute de implementarea numărului unic pentru urgenţe "112", informează, luni, un comunicat de presă al europa.eu.

Din anul 1998, legislaţia Uniunii Europene obligă statele membre să ofere cetăţenilor posibilitatea de a accesa gratuit numărul 112 atât de pe telefonul fix, cât şi de pe telefonul mobil. În urma unei reforme a legislaţiei, în anul 2003, Telecoms cere operatorilor săi să furnizeze dispeceratelor de urgenţă locaţia exactă a persoanelor care apelează numărul, pentru a spori promtitudinea cu care vor acţiona serviciile de intervenţie.

Pentru a asigura eficienţa noii legislaţii, Uniunea Europeană are în vedere 14 ţări, printre care şi România, pentru că acestea nu furnizează locaţia persoanelor care apelează 112.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului STS ar putea aplica, în cel mult nouă luni, o primă soluţie de localizare a apelurilor de la 112.
 Vizualizări articol: 494 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
STS ar putea aplica, în cel mult nouă luni, o primă soluţie de localizare a apelurilor de la 1120.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Limbă cu măsline 4 porţii – 90 minute 800g limbă de vită300g măsline negre100ml ulei 3 cepe 2 ardei graşi 4 roşii1 lingură bulion± sare, piper Opăreşte limba, curăţ-o de pieliţa albă, apoi pune-o la fiert la oala minune pentru 1 oră.... Citeşte