Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 11 feb 2008 - Anul XIII, nr. 34 (3715)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Piaţa muncii

Cursuri de formare pentru şomerii suceveni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Suceava a demarat seria cursurilor de formare pentru sucevenii care sunt în căutarea unui loc de muncă.

De la începutul anului 2008, în cadrul Centrului de Formare Profesională al AJOFM Suceava, au fost deschise un număr de 15 cursuri, la care sunt înscrişi 261 de şomeri din judeţ.

Tematica acestor cursuri este calificarea în meseriile: bucătar, coafor, dulgher - parchetar - tâmplar, frizer, lucrător în comerţ, mecanic auto, operator introducere validare şi prelucrare date,  zidar - pietrar - tencuitor.

Potrivit purtătorului de cuvânt al AJOFM Suceava, Anca Capverde, ponderea, în rândul cursanţilor, este deţinută de persoanele de sex feminin, din totalul de 261, 189 fiind femei (72%) şi 72 bărbaţi (28%). Interesant este şi faptul că marea majoritate a cursanţilor este formată din persoane foarte tinere. Astfel, 135 persoane au vârste sub 25 de ani, 64 au vârste între 25 şi 35 de ani, 51 între 35 şi 45 de ani, iar 11 persoane au vârsta peste 45 ani.

În acelaşi timp, 158 dintre cursanţi provin din mediul rural, 103 din mediul urban, 79 sunt absolvenţi de şcoală generală, 68 absolvenţi de şcoli profesionale şi şcoli de arte şi meserii, 104 absolvenţi de liceu, 4 absolvenţi de şcoli postliceale şi 6 absolvenţi de studii superioare.

Cele mai multe cursuri de formare pe care AJOFM Suceava şi-a propus să le organizeze în acest an se adresează persoanelor fără loc de muncă, ce doresc să se formeze în meserii precum operator calculator electronic şi reţele, zidar - pietrar - tencuitor, ospătar, chelner, vânzător în unităţi de alimentaţie, bucătar şi tâmplar universal.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cursuri de formare pentru şomerii suceveni.
 Vizualizări articol: 2022 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Cursuri de formare pentru şomerii suceveni5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Vrajeala trimis de
(11 feb 2008, 13:58:39
am facut si eu astfel de cursuri si nu m au ajutat la nimic,chiar am si prietene in aceeasi situatie,am ajuns la concluzia ca se fac ca sa ia bani degeaba aia de la AJOFM
2.   Hartia aia nu te ajuta la nimic trimis de
(11 feb 2008, 14:20:25
eu nu am niciun curs si castig bani si ca zidar,faiantar,dulgher,tamplar ,sa stiti ca o meserie se fura de la altii prin practica nu cu teorie,am avut si eu doi care au facut cursuri de astea si am vazut ca degeaba le au facut,in ziua de azi practica conteaza nu teoria de doi lei care o predau si persoane de pe la consilul judetean care nu au nicio treaba cu aceste meserii
3.   Mai bine invat din reviste trimis de
(11 feb 2008, 14:27:10
in reviste gasesti articole care te invata absolut tot,sa nu mai zic pe internet sunt si cursuri gratis sau editura Eurocor face astfel de cursuri prin corespondenta acasa si iti da diploma recunoscuta la nivel international deoarece una e sa ti dea hartia cu stampila de Bucuresti si alta e cea data de la Suceava pe care nu o ia nimeni in considerare

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Limbă cu măsline 4 porţii – 90 minute 800g limbă de vită300g măsline negre100ml ulei 3 cepe 2 ardei graşi 4 roşii1 lingură bulion± sare, piper Opăreşte limba, curăţ-o de pieliţa albă, apoi pune-o la fiert la oala minune pentru 1 oră.... Citeşte