Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 11 feb 2008 - Anul XIII, nr. 34 (3715)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Dezbatere

„Analiză turistică” la Popasul Bucovina din Suceviţa

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Asociaţia pentru Turism „Suceviţa” cu sprijinul Asociaţiei pentru Turism „Bucovina” şi al Info-Tour Consiliul Judeţean Suceava a organizat la finele săptămânii trecute, vineri 8 februarie, la Popasul Turistic Bucovina din Suceviţa dezbaterea „Turismul din Bucovina – realităţi şi perspective”, acţiune care a reunit aproape o sută de proprietari şi reprezentanţi de la pensiuni şi unităţi hoteliere din judeţul Suceava.

Programul manifestării găzduite de sala de conferinţe de la Popasul „Bucovina” a fost deschis de o serie de discuţii în care a fost analizată starea turismului bucovinean, discuţii unde alături de prestatorii de activităţi turistice a participat comitetul director al Asociaţiei pentru Turism Bucovina, asociaţie care sprijină toate iniţiative legate de turism din zonă, reprezentanţi de la Agenţia Naţională pentru dezvoltare regională Nord-Est, Agenţia Naţională pentru Turism, Direcţia Agricolă – sectorul care gestionează fonduri europene pentru dezvoltare rurală, cât şi experţi şi traineri în domeniu.

După mai multe expuneri, participanţii au fost de acord că crearea a cât mai multe parteneriate locale între asociaţile de turism locale şi primăriile din zonă reprezintă o prioritate, în condiţiile în care prin aceste parteneriate se pot realiza mult mai uşor proiecte pentru sprijinirea şi dezvoltarea turismului, dar şi în ceea ce priveşte accesarea fondurilor europene.

 

Bucovina ar putea deveni a doua zonă turistică a ţării

În cursul după amiezii, participanţii la acţiunea de la Suceviţa s-au întâlnit cu preşedintele Consilului Judeţean Suceava, Gavril Mîrza, cu europarlamentarii Titus Corlăţean şi Cătălin Nechifor, senatorul Cristian Diaconescu şi cu parlamentarii suceveni Mirela Adomnicăi, Eugen Bejinariu, Ioan Stan şi Petru Tărniceru. Preşedintele Mîrza a afirmat că după litoralul românesc, Bucovina ar trebui să fie a doua zonă turistică a ţării, şi a exprimat disponibilitatea Consiliului Judeţean în sprijinirea şi promovarea turismului din zona noastră.

În acelaşi timp, europarlamentarul braşovean Titus Corlăţean a propus realizarea, alături de colegul său sucevean Cătălin Nechifor, a unui proiect de promovare a turismului din zonele Braşov şi Suceava şi prezentarea acestuia în Parlamentul European.

Totodată, oficialităţilor le-au fost aduse la cunoştinţă mai multe nemulţumiri ale proprietarilor suceveni de pensiuni din domeniul fiscalităţii, turismului „la negru” sau problemele create de furnizarea energiei electrice la Suceviţa.

 

„În maximum 4-5 ani Suceviţa va deveni staţiune turistică”

Partea cea mai „delicioasă” a acţiunii de vineri a fost constituită de expoziţia culinară, unde şi-au expus „bunătăţile” majoritatea proprietarilor de pensiuni din comuna Suceviţa.

Rulade cu spanac, salate de toamnă, preparate de peşte, ciuperci cu smântână, plăcinte poale-nbrâu, reprezintă doar o parte din produsele care au încântat ochii, dar şi papilele gustative ale celor care la orele serii, după ce au gustat din afinata „made in Suceviţa” şi din vinurile de calitate, s-au distrat la ediţia a doua a Balului Pensiunilor.

Gazda acţiunii, proprietarul Popasului Turistic „Bucovina”, Constantin Chetraru, care este în acelaşi timp şi preşedintele Asociaţiei de Turism „Bucovina”, a declarat pentru „Monitorul de Suceava”: „ Întâlnirea de azi (n.r vineri, 8 februarie) a fost deosebit de utilă, în primul rând pe planul conştientizării că Bucovina reprezintă din punct de vedere turistic nu numai o zonă de interes naţional. Fiecare dintre noi, cei implicaţi în acest sector, trebuie să punem umărul la dezvoltarea lui, la promovarea unui turism de calitate. Dacă vrem să avem un brend în ceea ce priveşte turismul bucovinean, trebuie să pornim de la formarea oamenilor care lucrează în turism până la informarea reciprocă cu toate organismele care gestionează fondurile europene pentru acest segment. Tot astăzi am avut ocazia de a informa oficialităţile, organele locale, judeţene, cât şi cele de la nivelul Ministerului Turismului, despre nevoile şi problemele turismului bucovinean. Cred că în maximum 4-5 ani Suceviţa va deveni staţiune turistică. Spun acest lucru pentru că deja s-au făcut paşi mari pentru realizarea sistemului de apă-canal şi a celorlalte utilităţi, sper că până anul viitor acest lucru va fi realizat. Apoi urmează alte probleme cum ar fi iluminatul public, realizarea unei alei pietonale care să traverseze Suceviţa şi toate celelalte. Dacă rezolvăm şi agrementul, o sală polivalentă, o pârtie de schi modernă echipată cu telescaun, cu tunuri de zăpadă, sau dezvoltăm pârtiile de schi fond spre Putna şi Gura Humorului, apoi hipoturismul, atunci vom avea o ofertă completă în turismul bucovinean. Vom ajunge acolo unde ne-am propus, adică noi cei din Suceviţa ne dorim să fim un etalon în servicii şi în agrementul turistic”.

Constantin Chetraru a mai precizat că Asociaţia pentru Turism „Bucovina” are peste 60 de membri din toate zonele de interes turistic ale judeţului şi că prioritară este recunoaşterea ca organizaţie de interes naţional.

Trebuie remarcat că de la constituire, în urmă cu şase ani, Asociaţia pentru Turism „Bucovina” a participat la tâguri de profil naţionale şi internaţionale, a editat şi publicat o serie de materiale de prezentare a turismului din zonă, mai mult, a organizat cursuri de formare profesională- perfecţionări pentru personalul din unităţile bucovinene de profil.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Analiză turistică” la Popasul Bucovina din Suceviţa.
 Vizualizări articol: 3493 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 3 voturi
„Analiză turistică” la Popasul Bucovina din Suceviţa2.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Minunat trimis de
(11 feb 2008, 11:40:52
chiar o actiune laudabila....micii tarani intreprinzatori se pot bucura......de acum inainte marii politicieni ai Sucevei vor avea grija de ei si implicit si de restul ca sa traiasca bine...inca o data caldura multa....
2.   Pt d-l Gavril Mirza-bafta la alegeri trimis de
(11 feb 2008, 12:49:02
Un drum nu pote construi psd,Sucevita -Manastirea Humorului in 3 mandate pe care le-a avut Mirza.Daca castiga cred ca sigur v-a fi drumul.
3.   Turismul si agricultura trimis de
(11 feb 2008, 19:43:04
Ministerul IMM, comert, turism si profesii liberale si nu Ministerul turismului.

Asociatia Bucovina a participat la tirguri de profil datorita muncii lui Claudiu Bradatan pina in decembrie 2006, fost Director Executiv al Asociatiei Bucovina si actual sef serviciu Infoturism Suceava si datorita implicarii specialistilor Muzeului Bucovina.

Stimate autor: Se scrie Brand si nu Brend. O notiune mult prea complicata pentru toti cei care vorbesc despre ea fara sa stie cit de compleza este.

Un lucru sa nu se uite: fara Consiliul Judetean Suceava si fara GTZ Romania nu ar fi existat Asociatia Bucovina.

Ca si agricultura turismul e cenusareasa care refuza dupa 18 ani de tranzitie sa se transforme in Zina cea Buna. De ce oare?

4.   HA-HA-HA trimis de
(11 feb 2008, 19:54:05
ANALIZA TURISTICA SAU SEDINTA P.S.D.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Limbă cu măsline 4 porţii – 90 minute 800g limbă de vită300g măsline negre100ml ulei 3 cepe 2 ardei graşi 4 roşii1 lingură bulion± sare, piper Opăreşte limba, curăţ-o de pieliţa albă, apoi pune-o la fiert la oala minune pentru 1 oră.... Citeşte