Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 16 ian 2008 - Anul XIII, nr. 12 (3693)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Eurostat: România se află pe locul şase în UE în privinţa inflaţiei anuale din decembrie, cu 6,7%

Miercuri, 16 Ianuarie 2008 (16:13:25)

România se află pe poziţia a şasea în UE în funcţie de rata inflaţiei anuale, care a atins în decembrie nivelul de 6,7%, după cel de 6,8% raportat cu o lună înainte, cele mai ridicate valori fiind consemnate în ţările baltice, Ungaria şi Bulgaria, potrivit biroului de statistică Eurostat.
  Datele publicate miercuri de biroul european de statistică arată, pentru luna decembrie, o creştere a preţurilor de consum din România de 0,6%, comparativ cu luna precedentă.

Institutul Naţional de Statistică (INS) a anunţat, vineri, că inflaţia de la finele anului 2007 a urcat la 6,57%, cu 1,5 puncte peste intervalul ţintit de Banca Naţională a României, după ce preţurile de consum au crescut cu 0,64% în ultima lună a anului trecut.

La nivelul UE, cea mai ridicată inflaţie anuală a fost consemnată în Letonia - 14%, urmată Bulgaria -11,6% , Estonia - 9,7%, Lituania - 8,2% şi Ungaria - 7,4%.

Olanda a înregistrat cel mai redus nivel al inflaţiei anuale, respectiv de 1,6%, urmată de Finlanda şi Norvegia, cu 1,9%.

La calculul inflaţiei din statele membre, Eurostat foloseşte indici armonizaţi ai preţurilor de consum, care permit compararea la nivel internaţional a evoluţiei preţurilor.

Inflaţia anuală din zona euro s-a menţinut în decembrie la acelaşi nivel ca în luna precedentă, de 3,1%. Acest indicator s-a situat în aceeaşi perioadă a anului 2006 la nivelul de 1,9%.

Preţurile de consum din zona euro au crescut în ultima lună a anului trecut cu 0,4% faţă de noiembrie.

Cea mai mare contribuţie la inflaţia în zona euro au avut-o creşterile de preţ înregistrate în sectoarele educaţiei, energiei şi transporturilor, de 9,4%, 9,2%, respectiv de 5,6%.

La nivelul Uniunii Europene, inflaţia anuală s-a accelerat în decembrie la 3,2%, de la 3,1% în noiembrie, în timp preţurile au crescut 0,4% faţă de luna anterioară a 2007. Acest indicator a fost de 2,2% în luna decembrie a anului 2006.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Eurostat: România se află pe locul şase în UE în privinţa inflaţiei anuale din decembrie, cu 6,7% .
 Vizualizări articol: 524 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Eurostat: România se află pe locul şase în UE în privinţa inflaţiei anuale din decembrie, cu 6,7%0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Pilaf cu pipote de pui 6 porţii - 70 minute 350g orez400g pipote de pui2 cepe2 morcovi2 ardei graşi100ml ulei1 leg. pătrunjel± sare, piper Fierbeţi pipotele de pui în 2 l apă sărată, după 30 de minute scurgeţi-le de apă (apa păstraţi-o), tăiaţi-le... Citeşte