Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 16 ian 2008 - Anul XIII, nr. 12 (3693)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Colectarea contribuţiilor angajaţilor la fondurile de pensii va începe la finele lunii aprilie

Miercuri, 16 Ianuarie 2008 (17:37:05)

Procesul de colectare a contribuţiilor destinate fondurilor de pensii private obligatorii (Pilonul II) va începe la finele lunii aprilie, după ce se va încheia operaţiunea de repartizare a persoanelor neînscrise sau care au semnat cu mai multe fonduri, a anunţat CSSPP.
  "Repartizarea aleatorie se va efectua potrivit prevederilor Legii 411/2004 privind fondurile de pensii administrate privat. Astfel, în termen de 30 de zile calendaristice de la încheierea procedurii de aderare iniţială, 17 ianuarie, vor fi repartizate aleatoriu persoanele care nu şi-au definit opţiunea pentru un fond de pensii administrat privat", se arată într-un comunicat al Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP).

Comisia aminteşte că joi, 17 ianuarie, se încheie campania de aderare iniţială la Pilonul II, care a început în urmă cu patru luni.

"Potrivit ultimelor raportări, în sistemul de pensii private s-au înscris, până la 1 ianuarie, circa 3,18 milioane de participanţi, reprezentând 74% din totalul persoanelor eligibile", se spune în comunicat.

Ultima validare a participanţilor la Pilonul II şi centralizarea ultimelor rezultate va avea loc la 25 ianuarie.

Potrivit legislaţiei, în primul an de activitate, 2% din contribuţia totală de 9,5% pentru asigurările sociale pe care o plăteşte fiecare angajat va trece în administrare privată, urmând ca în opt ani să ajungă la 6%.

Contribuţiile la sistemul de pensii obligatoriu administrat privat (Pilonul II) vor însuma 835 milioane de lei în acest an, reprezentând 0,19% din PIB, şi vor ajunge la 1,8 miliarde de lei în 2010, respectiv 0,33% din PIB, potrivit estimărilor oficiale.

În 2009, contribuţiile totale la Pilonul II vor totaliza 1,2 miliarde de lei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Colectarea contribuţiilor angajaţilor la fondurile de pensii va începe la finele lunii aprilie.
 Vizualizări articol: 534 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Colectarea contribuţiilor angajaţilor la fondurile de pensii va începe la finele lunii aprilie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Pilaf cu pipote de pui 6 porţii - 70 minute 350g orez400g pipote de pui2 cepe2 morcovi2 ardei graşi100ml ulei1 leg. pătrunjel± sare, piper Fierbeţi pipotele de pui în 2 l apă sărată, după 30 de minute scurgeţi-le de apă (apa păstraţi-o), tăiaţi-le... Citeşte